Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature User interface engineer bij Informaat (Baarn)

  • Geplaatst op: 28-09-2011

Informaat

Al 25 jaar werkt ontwerpbureau Informaat aan het verbeteren van de bruikbaarheid van informatie en informatiesystemen. Op dit moment ontwerpen ongeveer 100 gedreven professionals excellente customer experiences bij (overwegend) digitale diensten. Wij werken vooral voor grote bedrijven en instellingen voor wie het web een belangrijk kanaal is geworden voor hun primaire bedrijfsprocessen. Onze aanpak is dan ook niet zozeer gericht op het ontwerp van een enkele website, maar op het implementeren van een duurzaam ontwerpplatform voor experience design. Voor de verdere uitbouw van Informaat experience design zijn we op zoek naar een user interface engineer.

Als user interface engineer werk je in een multidisciplinair team aan de realisatie van de front-end van webapplicaties. Prototypes staan centraal in onze user experience design methode. We ontwikkelen prototypes in de Informaat Prototyping Environment (IPE), een geïntegreerde omgeving gebaseerd op (X)HTML, JavaScript en CSS. Als user interface engineer werk je in een Scrumteam nauw samen met interaction designers en .NET-ontwikkelaars. Je ontwikkelt templates en componenten die zowel in een prototype als in de productiecode worden gebruikt. Herbruikbaarheid van code staat dan ook centraal. Je werk voldoet uiteraard aan de W3C-specificaties.

Wij bieden jou:

  • Een bedrijf dat user experience design als zijn kernactiviteit ziet.
  • Uitdagende, creatieve en innovatieve projecten, gekoppeld aan de degelijkheid en professionaliteit van een organisatie die al 25 jaar een voortrekkersrol op dit gebied speelt en een sterke reputatie heeft verworven.
  • Samenwerking en kennisuitwisseling met geestverwanten uit diverse disciplines, zoals visual design, interaction design, information design en user interface engineering.
  • Een plek waar mensen belangrijk zijn: een informele, open en hechte cultuur met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, kennisuitwisseling, samenwerking en plezier.

Jij biedt ons:

  • Theoretische bagage in de vorm van een hbo- of universitaire opleiding op het gebied van softwareontwikkeling en/of interaction design.
  • Affiniteit met en gevoel voor het complex van factoren dat de user experience bepaalt.
  • Aantoonbare bedrevenheid in (X)HTML, CSS en JavaScript.
  • Sterke analytische vaardigheden. Goede programmeervaardigheden met kennis van objectgeoriënteerde technieken.
  • Een constructief-kritische nieuwe collega, met een authentieke drive, gericht op samenwerking en bereid continu te leren.

Denk je dat Informaat en jij goed bij elkaar passen? Stuur dan je motivatie en cv naar jobs@informaat.nl. Als wij ook voldoende raakvlakken zien, ontvang je op korte termijn een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek. Heb je nog vragen, bel dan gerust met Silje Harthoorn, telefoonnummer 035-5431222.