Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Junior Front-end Webdeveloper bij Bravoure (Amsterdam)

  • Geplaatst in: december 2011

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

Bravoure

Wij zijn een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een volwaardig creatief internetbureau. We werken onder andere voor A‐merken als Schiphol Media, Harley‐Davidson en De Telefoongids en voor culturele‐ en evenementenorganisaties als Trouw Amsterdam en Awakenings. Voor onze klanten bepalen we de internetstrategie, ontwerpen we mooie dingen en bouwen we op maat gemaakte websites. We houden ons dagelijks bezig met social media en de nieuwste webtechnologieën. Maatpakken en jargon doen we niet aan, wel aan hard werken, veel lachen en uitgebreid lunchen. Daarnaast klinkt er vrijwel altijd goede muziek door het kantoor. Je vindt ons in het voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam, dé creatieve hotspot van Amsterdam.

Jouw profiel

Bravoure is op zoek naar een getalenteerde junior web developer met een sterke focus op front‐end technieken zoals HTML(5), CSS en Javascript/jQuery en gevoel voor interactie. Je vindt het leuk om ontwerpen vanuit Photoshop pixelperfect om te zetten naar webpagina's, schrijft valide XHTML 1.1 strict en/of HTML5 code en zorgt ervoor dat alles goed werkt in verschillende browsers. Je werkt op een gestructureerde manier en hanteert in je code een strikte scheiding tussen structuur, opmaak en gedrag. Hiernaast ben je op de hoogte van de mogelijkheden, beperkingen en bugs van de verschillende browsers. Relevante werkervaring is een pré, maar starters zijn ook welkom.

Wat ga je doen?

Samen met de interaction en visual designer bepaal je tot in de details hoe een ontwerp uiteindelijk gaat werken in de browser. Vervolgens zet je het ontwerp vanuit Photoshop om naar statische webpagina’s en lever je deze zo op dat je collega’s die de back‐end maken hier gelijk mee aan de slag kunnen. Samen met hen zorg je er uiteindelijk voor dat alles snel laadt in de browser en goed vindbaar is in zoekmachines. Hiernaast ben je elke dag op zoek naar nieuwe manieren om betere en efficientere code te schrijven en deel je tijdens de lunch je tips voor nieuwe sandwiches of panini’s. Je zult dagelijks begeleid worden door ervaren collega’s die je wegwijs  maken binnen onze workflow.

Functie‐eisen

  • afgeronde multimedia of informatica opleiding op minimaal HBO‐niveau (of vergelijkbare praktijkervaring)  
  • online portfolio of recente voorbeelden van je front‐end werk (view source moet mogelijk zijn!)
  • veel ervaring met valide XHTML 1.1 strict en CSS 2.1
  • veel ervaring met Javascript/jQuery
  • behendig met Photoshop
  • gevoel voor humor

Ervaring met HTML5, CSS3, LESS, Flash, SEO, CodeIgniter, PHP/MySQL en/of GIT is een pré, maar niet noodzakelijk. Een goede muzieksmaak plus een account op Last.fm of Spotify als bewijs stellen we daarentegen zeer op prijs.

Wat bieden wij?

Bravoure biedt je een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen zonder de bureaucratie van een groot bureau. We hebben een gezellige en open werksfeer waar je veel kunt leren en je krijgt veel vrijheid en zeggenschap. Met een compact team van gedreven en ervaren collega’s werk je aan zeer uiteenlopende projecten zoals (actie)websites, Facebook applicaties, nieuwsbrieven en nog veel meer. De vacature betreft een fulltime aanstelling voor 40 uur per week. Salaris is marktconform en inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken je jezelf?

Stuur dan je CV en motivatie naar vacature@bravoure.nl, en vergeet niet een link naar je online portfolio of recente voorbeelden van je front‐end werk mee te sturen. We horen graag van je!