Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end developer/Web designer bij Catawiki (Assen)

  • Geplaatst op: 05-01-2012

Catawiki

Wat is Catawiki?

Catawiki is 's werelds grootste catalogus en marktplaats voor verzamelaars. Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden. Op basis van de catalogus houden gebruikers hun verzamelingen en zoeklijst bij. Op basis van deze catalogus kunnen verkopers eenvoudig webshops maken. Catawiki ontvangt commissie op hetgeen via de website aan verzamelobjecten wordt verhandeld. Naast de shops is er ook een wekelijkse online veiling en een dagaanbieding a la Groupon. Catawiki wordt maandelijks bezocht door meer dan 600.000 bezoekers uit heel de wereld en heeft meer dan 8 miljoen pageviews per maand. In 2010 wonnen we de Accenture Innovation Awards. In dat jaar was er een investeringsronde met de venture capitalists Peak Capital en NOM. Wij zijn gevestigd op loopafstand van het station in Assen.

Waar zijn we naar op zoek?

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste front-end developer die mooie en strakke ontwerpen maakt waarmee gebruikers heel eenvoudig hun taken kunnen uitvoeren. Verder ben je bedreven in het optimaliseren van web-pagina's met als doel de conversie te verhogen.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de gebruikersinterface van nieuwe functionaliteiten op Catawiki. Daarnaast ben je continu bezig met het verbeteren en vereenvoudigen van bestaande functionaliteiten op Catawiki. Op basis van wire-frames ontwerp je de gebruikersinterface waarbij de nadruk ligt op usability. Vervolgens maak je het design met bijv. Photoshop of Illustrator. Het design vertaal je in gestructureerde HTML/HAML en CSS die als basis dient voor de web developers. Je maakt gebruik van de nieuwste technieken als CSS3 en HTML5. Wij werken op een Agile manier. Dat betekent dat je met korte iteraties werkt zodat je snel feedback krijgt van de rest van het ontwikkelteam, de marketingafdeling en de eindgebruikers.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Ervaring met het grafisch ontwerpen van websites
  • Ervaring met het ontwikkelen van gestructureerd HTML en CSS die bruikbaar is op alle gangbare browsers
  • Ervaring met het optimaliseren van landingpagina's ter ondersteuning van marketing campagnes
  • Ervaring met Javascript en JQuery
  • Ervaring met ontwerpen van banners in Flash
  • Woonachtig in Noord Nederland
  • Minimaal afgeronde HBO opleiding
  • Ervaring met Ruby on Rails, HAML en {less} is mooi meegenomen.

Wat hebben wij te bieden?

Je gaat werken in een enthousiast, gedreven team van 8 medewerkers plus enkele stagiaires. Je krijgt veel verantwoordelijkheden: je bent verantwoordelijk voor de complete look-and-feel van Catawiki. Wij zijn een startup en dat betekent dat je ook actief gaat meedenken over nieuwe functies op de site. Wij bieden een marktconform salaris en je werkt op een prachtige iMac.

Interesse?

Neem dan contact op met Marco Jansen