Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Lead Front-end Developer bij eFocus (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 09-11-2012

eFocus

Als Lead front-end developer neem je bij ons de leiding in het vertalen van techniek, interactie en vormgeving naar hoogwaardige front-end oplossingen. Je weet als geen ander de brug te slaan tussen creatie en development, zowel op inhoud als op proces en communicatie. Daarnaast functioneer je als een echte coach voor je team: je stuurt je collega’s aan en enthousiasmeert en motiveert ze om gezamenlijk het beste resultaat voor onze opdrachtgevers te behalen. Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring.

Wat ga je doen als Lead Front-end developer?

Je adviseert onze designers, interaction designers over de technische haalbaarheid van hun ontwerpen. Je bent het directe aanspreekpunt: voor je team, maar ook voor de andere disciplines en klanten. Jij draagt er in nauwe samenwerking met onze developers zorg voor dat alle code van hoge kwaliteit is, waarbij gewerkt wordt met een strikte scheiding tussen opmaak, inhoud en gedrag volgens de geldende standaarden. Je bent namens front-end development verantwoordelijk voor het opleveren van optimaal functionerende websites, platformen en apps.

Kortom: Je bent een senior op je vakgebied. Samen met de vestigingsmanager en creative director ben je verantwoordelijk voor de aanname, begeleiding en ontwikkeling van de teamleden.

Wat vragen wij van je als Lead Front-end developer?

Jij hebt affiniteit met vormgeving, je bent technisch goed onderlegd en kunt je als geen ander inleven in de wensen van opdrachtgevers én eindgebruikers. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je zit bovenop de ontwikkelingen in het vakgebied en weet je kennis en visie helder en concreet over te brengen op je collega’s. Je streeft er samen met je team naar altijd het beste resultaat neer te zetten. Je bent gewend met deadlines te werken en speelt soepel in op last-minute wensen. Verder vragen wij het volgende van je:

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • minimaal 4 jaar relevante ervaring (a.d.h.v. een portfolio met voorbeeldcode);
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met (X)HTML, CSS, XML, JSON, JavaScript en JavaScript frameworks (MooTools of jQuery), AJAX, W3C standaarden en semantiek;
 • Een goed onderbouwde en eigen visie op de meest recente ontwikkelingen binnen het vakgebied (HTML5/CSS3/Responsive design/Mobile)
 • Aantoonbare ervaring met OOP
 • Ervaring met externe API’s zoals bijvoorbeeld Google Maps of Facebook.
 • Ervaring met ontwikkelen voor de verschillende browsers;
 • Ervaring met versiebeheersoftware en het documenteren van code.

Kennis van Smarty en/of XSLT is een sterke pré, evenals kennis van PHP, .Net en/of Java.

Wat bieden wij jou als Lead Front-end developer?

Bij eFocus bieden we je een uitstekend salaris, passend bij je leeftijd, opleiding en werkervaring. Ook bieden we je uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt de mogelijkheid om parttime te werken (32-40 uur) en met onze flexibele werktijden kun je tot 10.00 uur je werkdag beginnen.
Je komt terecht in een plezierige werkomgeving waar informele omgangsvormen centraal staan en waar er volop ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief! Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.

Verder profiteer je van de volgende voordelen:

 • Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden;
 • Volop ruimte voor creativiteit en eigen initiatief;
 • Een prima pensioen en collectieve zorgverzekering;
 • Een inspirerende werkomgeving;
 • Een leuk en gemotiveerd team van collega’s.

eFocus

eFocus is een top-5 fullservice internetbureau. Met ruim 300 professionals in Utrecht, Amsterdam en Amersfoort, ontwikkelen wij websites, verzorgen online marketing en optimaliseren wij online conversie. Alles draait in onze aanpak om het behalen van online effect. Dit doen we onder andere voor opdrachtgevers als: C1000, AFM, DELA, FrieslandCampina, Guus Meeuwis, Philips, SEAT, Rabobank, Škoda en War Child. Bekijk: www.efocus.nl voor recente projecten.
Samen met Cure4, Diago, KREM, Medicore, Shopworks en Nines maakt eFocus onderdeel uit van eFocus Groep. De ruim 300 collega’s van eFocus Groep zijn ondernemend, plezierig ambitieus en hebben passie voor hun vak.

Interesse of vragen?

Wil jij werken bij een open, informele en ondernemende organisatie? Geef dan richting aan je carrière bij eFocus Groep en solliciteer direct of kijk voor meer informatie over onze vacatures op onze website en stuur je CV en motivatie. We gaan graag het gesprek met je aan! Heb je nog vragen, dan beantwoorden we die graag. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 088 - 648 00 00 of via ons contactformulier. We zijn benieuwd naar jou! Wellicht tot snel.