Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature User Interface designer bij DirectLyrics (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 15-02-2013

DirectLyrics

Voor de website DirectLyrics – dat dagelijks door meer dan 500.000 muziek fans wordt bezocht – ben ik op zoek naar een user interface designer. Het doel is om de huidige uitdagingen aan te pakken:

  • Het aantal pageviews per bezoek omhoog krikken door bezoekers uit te dagen verder de site te verkennen.
  • 38% van de gebruikers bezoekt de site met een tablet of smartphone, en de site moet zich daarop aanpassen.
  • Een creative oplossing die de huidige statische muziek teksten presentatie verbeterd.
  • Gepersonaliseerde functies ontwerpen zoals een muziek playlist.

Het werk bestaat uit het ontwikkelen van een nieuwe website layout door middel van het slim uitwerken en verbeteren van de functies waaruit de site bestaat. Een belangrijk onderdeel is het doormeten van de interface design engagement resultaten, en daarmee weer verbeteringen doorvoeren.

De baan staat voor 30 uur in de week, met een minimum periode van drie maanden die per direct kan beginnen. Freelance, op afstand of een arbeidscontract zijn allemaal mogelijke variaties.

Lees de informatie over het profiel van de perfecte kandidaat op de Engelse versie van deze vacature: http://www.directlyrics.com/work/.

Ben je geinteresseerd, stuur dan een korte introductie van jezelf en voeg daarbij twee ontwerp voorbeelden toe met een beschrijving waarom die relevant of interessant zijn. Neem contact op via: yvo@yvoschaap.com.

Over DirectLyrics

DirectLyrics is een muziek start-up met het hoofdkantoor aan de Amsterdamse grachten en is onderdeel van de SPIN Music Group, samen met sites zoals Spin.com, Hypem.com and Idolator.com. De site wordt maandelijks bezocht door meer dan 15 miljoen bezoekers van over de hele wereld. Het product van DirectLyrics bestaat uit muziekteksten / lyrics, en biedt daarnaast een populair muziek blog dat dagelijks door meer dan 10,000 gebruikers wordt gelezen.