Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature UX-/frontend-expert bij Peppered (Delft)

  • Geplaatst op: 20-02-2013

Peppered

De culturele sector, onze focus, is volop in beweging. Theaters en concertgebouwen in Nederland en Vlaanderen zien tegenwoordig het web als het voornaamste kanaal voor hun marketing, communicatie en verkoop. Onze oplossingen worden daardoor steeds slimmer, veelzijdiger en complexer.

We zien dat met de komst van responsive design en agile werkwijzes de disciplines UX design en front-end development steeds dichter naar elkaar toe bewegen. Eerst ontwerpen, dan bouwen is niet meer van deze tijd. Daarom zoeken we nu een collega die beide expertises kan combineren in een afwisselende functie.

Jouw profiel

Je hebt professionele ervaring met het vertalen van de wensen van klanten naar frisse, gebruiksvriendelijke oplossingen. Je werkt en denkt al minstens 5 jaar op minimaal HBO-niveau met toepassingen en termen als Adobe Flex, Java, Java FX, Silverlight, HTML5, Photoshop, CSS3 en XML, UML Modeling en Front End Testing.

Je bent in staat samen met klanten en collega’s scopes uit te werken tot globale interactie-ontwerpen. Hierbij ontwikkel je op basis van requirements (werkende) prototypes, waarbij je ook nauw samenwerkt met een grafisch ontwerper.

Je bent vervolgens ook in staat deze prototypes door te ontwikkelen tot volwaardige templates, die voldoen aan de standaarden van Peppered. Toegankelijkheid is voor jou een vanzelfsprekendheid. Je bent goed op de hoogte van nieuwe technologieën en weet deze doelgericht toe te passen om een optimale gebruikerservaring te creëren voor iedere gebruiker, op elk platform.

Je hebt ervaring met agile werkwijzes en kunt snel afstemmen met diverse partijen, terwijl je het eindresultaat in zicht blijft houden. Je kunt goed samenwerken met collega’s en zorgt ervoor dat jouw ontwerpen en templates goed aansluiten bij de rest van de organisatie.

Daarnaast heb je kennis van social media, en weet je deze op relevante wijze te integreren in je oplossingen. Ook hierin heb je naar de klant toe een adviserende rol.

Het werk

Voor een theater is internet inmiddels het belangrijkste medium en ons werk is van grote invloed: er moeten (online) kaarten verkocht worden! De ene dag maken we oplossingen die een website persoonlijker maken, de andere dag is het ontzettend druk op de servers omdat bijvoorbeeld een cabaretier op tv is, of er een grote verkoop start. Bovendien is het ook niet alleen meer de website die we verzorgen, maar ook de narrowcasting, e-mailing en e-ticketing. Dat maakt het werk heel afwisselend en uitdagend.

De UX-/frontend-expert achterhaalt de ‘vraag achter de vraag’ van onze klanten en vertaalt deze vraag naar een interactie-ontwerp en via prototypes naar templates. Hier nemen de back-end programmeurs het over.

De UX-/frontend-expert werkt dus veel samen met en adviseert klanten, grafisch ontwerpers en programmeurs.

Wat we bieden

De visie van Peppered is dat de medewerkers de belangrijkste factor zijn voor succes. We doen er dus alles aan om het werk zo leuk, prettig en uitdagend mogelijk te houden. Dat zie je terug in de sfeer, het werk en het team.

Je komt in een enthousiaste groep vakmensen te werken en ontvangt een goed salaris. Het kantoor van Peppered is gevestigd in een inspirerende, centrale locatie: de oude sacristie van de Maria van Jessekerk in het centrum van Delft.

Door de bedrijfsgrootte kunnen we prima de balans vinden tussen plezier, gezelligheid, kwaliteit en leuke opdrachten. We zorgen dan ook niet alleen voor tevreden klanten, maar doen er alles aan ook onze medewerkers tevreden te stellen en te houden.

Solliciteren

Stuur je motivatie en CV naar ivo@peppered.nl. Een referentie erbij zou helemaal goed zijn!

We werken liever niet samen met werving en selectiebureaus. Het staat een ieder echter vrij ons adviezen of passende CV’s toe te sturen. Dit mag naar info@peppered.nl. We aanvaarden dan echter geen enkele voorwaarde of beperking en zullen zelf het initiatief nemen voor een eventueel verder contact.