Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end Web Developer bij Bravoure (Amsterdam)

  • Geplaatst in: maart 2013

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

Bravoure

Wij zijn een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot een volwaardig creatief internetbureau. We werken onder andere voor A-merken als Schiphol Media, Harley-Davidson en De Telefoongids en voor culturele organisaties als CJP, Amsterdam Dance Event en Awakenings. Voor onze klanten bepalen we de internetstrategie, ontwerpen we mooie dingen en bouwen we op maat gemaakte websites. We houden ons dagelijks bezig met social media en de nieuwste webtechnologieën. Maatpakken en jargon doen we niet aan, wel aan hard werken, veel lachen en uitgebreid lunchen. Daarnaast klinkt er vrijwel altijd goede muziek door het kantoor. Je vindt ons in het voormalige Volkskrantgebouw aan de Wibautstraat in Amsterdam, dé creatieve hotspot van Amsterdam.

Jouw profiel

Bravoure is per direct op zoek naar een front-end web developer met een passie voor het internet en een goed gevoel voor interactie. Je bent eindverantwoordelijk voor alle front-end werkzaamheden, wat inhoudt dat je samen met de designers en back-end web developers bepaalt wat technisch haalbaar is en correcte ureninschattingen verzorgt. HTML5, CSS3 (LESS) en Javascript/jQuery hebben inmiddels geen geheimen meer voor je en je houdt jezelf op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van front-end. De mogelijkheden, beperkingen en bugs van de verschillende browsers ken je uit je hoofd. Je werkt op een gestructureerde manier en hanteert in je code een strikte scheiding tussen structuur, opmaak en gedrag. Hiernaast ben je bekend met performance best practices en weet je hoe je scores van 90+ kunt behalen in YSlow en Page Speed.

Wat ga je doen?

Samen met de interaction en visual designer bepaal je tot in de details hoe een ontwerp uiteindelijk gaat werken in de browser. Vervolgens zet je het ontwerp vanuit Photoshop om naar een werkende front-end en lever je deze zo op dat je collega’s die de back-end maken hier gelijk mee aan de slag kunnen. Samen met hen zorg je er uiteindelijk voor dat alles snel laadt in de browser en goed vindbaar is in zoekmachines. Hiernaast ben je elke dag op zoek naar nieuwe manieren om betere en efficientere code te schrijven en deel je tijdens de lunch je tips voor nieuwe sandwiches of panini’s.

Functie-eisen

  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • minimaal 3 jaar werkervaring
  • uitgebreide en aantoonbare kennis van HTML5, CSS3, Javascript en jQuery
  • ervaring met LESS (of SASS)
  • ervaring met mobile en responsive
  • ervaring met GIT of ander versiebeheer
  • online portfolio of recente voorbeelden van je front-end werk
  • gevoel voor humor
  • per direct beschikbaar

Ervaring met Wordpress/Drupal/Magento, SEO en/of Facebook SDKs is een pré, maar niet noodzakelijk. Een goede muzieksmaak plus een account op Last.fm of Spotify als bewijs stellen we daarentegen zeer op prijs.

Wat bieden wij?

Bravoure biedt je een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen zonder de bureaucratie van een groot bureau. We hebben een gezellige en open werksfeer waar je veel kunt leren en je krijgt veel vrijheid en zeggenschap. Met een compact team van gedreven en ervaren collega’s werk je aan zeer uiteenlopende projecten zoals (actie)websites, Facebook applicaties en nog veel meer. De vacature betreft een fulltime aanstelling voor 40 uur per week. Salaris is marktconform en inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden.

Herken je jezelf?

Stuur dan je CV en motivatie naar vacature@bravoure.nl, en vergeet niet een link naar je online portfolio of recente voorbeelden van je front-end werk mee te sturen. We horen graag van je!