Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Medior Senior Front-end Web developer bij Basket Builders (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 21-05-2013

Basket Builders

Je bent een goede javascript programmeur met ervaring in JQuery en/of Dojo, beheerst zowel HTML5/Semantic HTML als CSS3/LESS/Sass goed, en kunt omgaan met Photoshop. Je bent bekend met de nieuwe mogelijkheden van HTML5 zoals canvas.

Het werk

Wat is het verschil tussen een ‘goede’ website en een geweldig product? Een geweldige website of app is er een die de eindgebruiker met plezier gebruikt.
Om dit mogelijk te maken haal je het beste uit front- en backend technieken en werk je samen met interactie- ontwerpers en ontwikkelaars die de beste user experience nastreven.
Je bouwt mee aan websites en mobiele apps en bepaalt mee om te kiezen voor de beste ‘tool for the job’. Soms is dat een web applicatie, soms een native app. Altijd gaat het om het beste eindresultaat.

Je houdt van programmeren en het bouwen van mooie oplossingen.

Over jou

Je bent nieuwsgierig naar nieuwe technologie, en hebt een brede ervaring met web development. Je hebt gewerkt met verschillende tools, libraries en design patterns en hebt je eigen voorkeuren en een sterke eigen mening.

Je bent een goede javascript programmeur met ervaring in JQuery en/of Dojo, beheerst zowel HTML5/Semantic HTML als CSS3/LESS/Sass goed, en kunt omgaan met Photoshop. Je bent bekend met de nieuwe mogelijkheden van HTML5 zoals canvas. Ook mobile development spreekt je aan.

Daarnaast heb je ook enige affiniteit met back-end development en gestructureerd/object georiënteerd programmeren. Je begrijpt hoe Content Management Systemen en webservices in elkaar zitten. Voor JSON, XML en Ajax draai je hand niet om en je kunt goed samenwerken met de developers en beheerders van deze systemen.

Je bent niet bang om technische keuzes te maken en een brug te slaan tussen het front-end en back-end team.

Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als web developer en een HBO/WO werk-niveau.

Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.

Interesse?

Heb je interesse? Mail ons je motivatie naar sollicitatie@b-b.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Voor deze functie vragen we je enkele voorbeelden van je ervaring. Dit kan een portfolio zijn, een stuk code uit een project, een profiel op een website of een ander voorbeeld van een project waar je met trots aan gewerkt hebt.