Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend ontwikkelaar bij VPRO (Hilversum)

 • Geplaatst op: 08-07-2013

VPRO

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire. De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners. De VPRO is een omroepvereniging met ongeveer 340.000 leden, waarvan 190.000 lid/abonnees.

Voor de internetafdeling VPRO Digitaal zijn wij per direct op zoek naar een Frontend ontwikkelaar VPRO Digitaal (36 uur / week)

Wie zijn wij?

Teams van projectleiders, ontwikkelaars en vormgevers bouwen op projectbasis aan nieuwe websites, applicaties en publicatiemiddelen voor programmamakers. Digitaal werkt sinds begin 2011 volgens de Scrum methodiek. De afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO en onderzoekt en ontwikkelt nieuwe manieren van publiceren, programma maken en communiceren met het publiek. De woorden creatief en informeel horen net zo bij ons als professioneel en gepassioneerd. In totaal werken er ca. 20 mensen tegelijkertijd aan diverse kort- en langlopende projecten. We zijn de digitale mensen achter vpro.nl, 3voor12 luisterpaal, cinema.nl, Holland Doc en Nederland van Boven.

Wie zoeken we?

Er zijn meerdere kleine scrumteams die werken aan nieuwe projecten en er is een kanban team dat zorg draagt voor onderhoud en beheer waar alle ontwikkelaars op roulatiebasis in terecht komen. De projecten die we uitvoeren zijn erg divers, van volledige websites, webapps, media spelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze interne frameworks. We zijn daarom op zoek naar iemand die past in deze teams, een brede kennis heeft, verder denkt dan alleen het huidige project en voor wie modulair programmeren een tweede natuur is. Met andere woorden, we zoeken iemand met een stevige technische basis. Maar zeker zo belangrijk is dat je creatief bent en aantoonbaar oog hebt voor goede gebruikersinteractie en design.

Wie ben jij?

 • Je hebt ruime ervaring met HTML5, (responsive) CSS, JavaScript, DOM manipulatie en event handling.
 • Je hebt vaardigheid in het oplossen en voorkomen van cross-browser bugs.
 • Je hebt oog voor vormgeving en interactie.
 • Je hebt goede communicatieve eigenschappen om met teamleden en projectleiders te overleggen en richting te bepalen.
 • Je hebt affiniteit met de VPRO, media, radio en TV. 
 • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools.

We stellen het volgende zeer op prijs

 • Je hebt ervaring met het online afspelen van audio en video.
 • Je hebt kennis van design patterns.
 • Je hebt ervaring met het bouwen van mobiele webapps, Phonegap of andere frameworks.
 • Je hebt ervaring met Magnolia cms en Freemarker.
 • Je hebt ervaring met SASS / Compass.
 • Je hebt ervaring met Agile ontwikkelmethodes (Scrum en/of Kanban).

Wat bieden we?

Een veelzijdige baan met veel mogelijkheden in een dynamische omgeving. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren de mogelijkheid tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.427,10 en maximaal € 3.702,67 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Een ticket voor fronteers 2013 ligt al voor je klaar!

Interesse? 

Graag ontvangen we je gemotiveerde reactie graag zo spoedig mogelijk op het volgende e-mailadres: vacature@vpro.nl. Meer informatie over de functie kun je krijgen bij Mathijn Elhorst, manager digitale techniek, m.elhorst@vpro.nl, 035-6712 562 / 06 290 515 24.