Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend ontwikkelaar bij VPRO (Hilversum)

  • Geplaatst op: 08-11-2013

VPRO

De VPRO is een crossmediale publieke omroepvereniging. De VPRO wil een niet te negeren factor zijn in het maatschappelijke debat en toonaangevende, verdiepende inhoud bieden rond geschiedenis, onderzoeksjournalistiek, buitenland, jeugd, wetenschap, kunst en cultuur, drama en documentaire. De VPRO speelt in op de verwachtingen en behoeften van haar publiek en wil maatschappelijke en persoonlijke impact realiseren. De omroep is autonoom en eigenzinnig en gaat het experiment niet uit de weg. De VPRO is op zo veel mogelijk platforms te vinden en werkt samen met (inter)nationale partners. De VPRO is een omroepvereniging met ongeveer 340.000 leden, waarvan 190.000 lid/abonnees.

Voor de internetafdeling VPRO Digitaal zijn wij per direct op zoek naar een Frontend ontwikkelaar VPRO Digitaal (32-36 uur per week).

Wie zijn wij?

Teams van projectleiders, ontwikkelaars en vormgevers bouwen op projectbasis aan nieuwe websites, applicaties en publicatiemiddelen voor programmamakers. Digitaal werkt sinds begin 2011 volgens de Scrum methodiek. De afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO en onderzoekt en ontwikkelt nieuwe manieren van publiceren, programma maken en communiceren met het publiek. De woorden creatief en informeel horen net zo bij ons als professioneel en gepassioneerd. In totaal werken er ca. 20 mensen tegelijkertijd aan diverse kort- en langlopende projecten. We zijn de digitale mensen achter vpro.nl, 3voor12 luisterpaal, cinema.nl, Holland Doc en Nederland van Boven.

Wie zoeken we?

Een front-ender met een stevige technische basis, maar zeker zo belangrijk is dat je creatief bent en oog hebt voor interactie en vormgeving.

Wie ben jij?

  • jij weet alles van HTML en (responsive) CSS
  • je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen van complexe JavaScript modules
  • je bent op de hoogte van de nieuwste frontend technieken en tools.
  • je bent vaardig in het oplossen en voorkomen van cross-browser bugs.
  • je hebt oog voor vormgeving en interactie.

We stellen het op prijs als je ervaring hebt met

  • het programmatisch aansturen van online audio / video
  • RequireJS.
  • SASS / Compass.
  • Magnolia cms en Freemarker.

Wat bieden we?

Naast een ticket voor de jaarlijkse Fronteers conferentie bieden we een veelzijdige baan met veel mogelijkheden in een dynamische omgeving. Aanstelling geschiedt in eerste instantie voor de periode van 1 jaar met bij goed functioneren de mogelijkheid tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6%, eindejaarsuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal €2.427,10 en maximaal €3.702,67 bruto per maand bij een 36- urige werkweek.

Interesse?

Graag ontvangen we je gemotiveerde reactie graag zo spoedig mogelijk op het volgende e-mailadres: vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1305. We verwachten van serieuze kandidaten dat ze hun keuze voor de VPRO goed kunnen onderbouwen en dat ze een portfolio hebben of inzicht kunnen geven in de projecten waaraan ze gewerkt hebben. Meer informatie over de functie kun je krijgen bij Mathijn Elhorst, manager digitale techniek, m.elhorst@vpro.nl, 06 290 515 24.