Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Senior Front-end Developer bij Evident (Utrecht)

  • Geplaatst op: 19-12-2013

Evident

Evident is op zoek naar een senior front-end developer om voor topklanten te werken aan uitdagende online projecten!

Evident is een top 10 full service internetbureau in Utrecht met zo’n 65 medewerkers. Sinds 1996 werken we succesvol aan uiteenlopende online projecten. Van e-business toepassingen tot corporate portals, actiesites en apps. Evident bedenkt én voert uit: van strategie en concept tot ontwikkeling, beheer, integratie met andere systemen en online marketing. Evident heeft veel ervaring met B2B opdrachtgevers. Evident werkt onder meer voor PPG, Damen Shipyards, Danone, NCOI, Staatsbosbeheer, en GOC. Wij zijn op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste mensen met ambitie. We bieden een uitdagende functie met leuke collega’s, mooie opdrachtgevers, grote projecten en ongeëvenaarde personeelsuitjes!

Wij zijn aan het groeien en op zoek naar een

Senior Front-end Developer

Als front-end developer bij Evident werk je tijdens de ontwerpfase nauw samen met interaction- en webdesigners bij het opzetten van responsive web designs. Tijdens deze ontwerpfase adviseer en beoordeel je de praktische uitvoerbaarheid van ideeën en deel je jouw kennis van nieuw beschikbare technieken.

Tijdens de de realisatiefase ben je verantwoordelijk voor het opleveren van nette, valide, mobile-first front-end code. Afhankelijk van het project ben je betrokken bij de implementatie van de front-end code in de verschillende Content Management Systemen die binnen Evident gebruikt worden en werk je nauw samen met onze .NET ontwikkelaars om tot een goed eindproduct te komen.

Als Senior Front-end Developer ben je tevens in staat het mentorschap van junior collega’s op je te nemen en draag je pro-actief bij aan de gebruikte standaarden en technieken.

Je bent bekend met ‘Responsive Web Design’ en een ‘Progressive Enhancement’ denkwijze en weet deze op een gepaste manier te implementeren. Het ontwikkelen van future-friendly front-end code die geschikt is voor uiteenlopende schermafmetingen is vanzelfsprekend voor je! Daarnaast denk je na over toegankelijkheid, zoekmachine vriendelijkheid en performance optimalisatie. Je begrijpt wat een eindgebruiker wenst in scherm vormgeving en layout.

Als front-end developer bij Evident wordt je actief lid van de kenniscirkel Front-end, waarin je samen met de andere front-end developers verantwoordelijk bent voor het verzamelen en delen van kennis op je vakgebied. Verder stimuleren we onze front-end developers om lid te worden van de vakvereniging Fronteers en bezoeken we regelmatig de Fronteers bijeenkomsten en natuurlijk het jaarlijkse Fronteers congres.

Wij vragen

  • minimaal 4 jaar relevante werkervaring;
  • Een HBO werk- en denkvermogen;
  • Ruime ervaring in HTML(5), CSS(3), JavaScript (jQuery);
  • Aantoonbare ervaring met Object Oriented JavaScript;
  • Kennis van future-friendly development en adaptive layouts;
  • Je bent kritisch en kijkt over de grenzen van je eigen vakgebied.

De volgende punten zijn een pre:

  • Praktische kennis HTML5 API's;
  • Ervaring met het .Net ontwikkelplatform, basisvaardigheden ASP.Net, C#;
  • Agile development en Scrum ervaring.

Wij bieden

Je kunt een prima salaris verwachten met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een opleidingsbudget. Bij ons werk je in een dynamische en inspirerende werkomgeving waarbij professionaliteit, teamspirit, humor en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen. Last but not least, een informele werkcultuur waarin plezier verankerd is.

Kijk voor meer informatie op http://www.evident.nl/.

Interesse?

Wil je reageren op de vacature van Senior Front-End Developer, mail dan je CV en een duidelijke motivatie naar Esther Geers, werken@evident.nl. Heb je nog vragen over deze functie dan kan je telefonisch contact opnemen met Esther via 030-298 50 50 of mail met werken@evident.nl.

In verband met de vakantieperiode zullen wij de in de 2e week van januari een terugkoppeling geven.