Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend Developer bij Catawiki (Assen)

  • Geplaatst op: 21-01-2014

Catawiki

Wat is Catawiki?

Catawiki is 's werelds grootste catalogus en veilinghuis voor verzamelaars.

Catawiki organiseert wekelijks veilingen voor verzamelaars. Inmiddels hebben wereldwijd meer dan 150.000 mensen een account bij Catawiki. De website wordt maandelijks meer dan 2 miljoen keer bezocht.

Bij Catawiki werken 60 mensen verdeeld over de teams voor development, marketing, sales en customer support. Catawiki is een dynamische organisatie en groeit heel snel. We zijn een open organisatie met een echte ‘hands-on’ mentaliteit. De sfeer is los en gemakkelijk met een sterke teamgeest. Iedereen heeft zijn/haar eigen kwaliteiten en weet deze direct in te zetten als onderdeel van het team. 

In 2010 wonnen we de Accenture Innovation Awards. In 2013 zijn we verkozen tot beste website van het jaar in de categorie ‘Communities en Sociale netwerken’.

Wij zijn gevestigd op loopafstand van het station in Assen.

Waar zijn we naar op zoek?

Wij zijn per direct op zoek naar een enthousiaste front-end developer die mooie en strakke ontwerpen maakt waarmee gebruikers heel eenvoudig hun taken kunnen uitvoeren. Verder ben je bedreven in het optimaliseren van web-pagina's met als doel de conversie te verhogen.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor het ontwerp en de ontwikkeling van de gebruikersinterface van nieuwe functionaliteiten op Catawiki. Daarnaast ben je continu bezig met het verbeteren en vereenvoudigen van bestaande functionaliteiten op Catawiki. Op basis van wire-frames ontwerp je de gebruikersinterface waarbij de nadruk ligt op usability. Vervolgens maak je het design met bijv. Photoshop of Illustrator. Het design vertaal je in gestructureerde HTML/HAML en CSS die als basis dient voor de web developers. Je maakt gebruik van de nieuwste technieken als CSS3 en HTML5. Wij werken op een Agile manier. Dat betekent dat je met korte iteraties werkt zodat je snel feedback krijgt van de rest van het ontwikkelteam, de marketingafdeling en de eindgebruikers.

Wat zijn de functie-eisen?

  • Ervaring met het grafisch ontwerpen van websites
  • Ervaring met het ontwikkelen van gestructureerd HTML en CSS die bruikbaar is op alle gangbare browsers
  • Ervaring met het optimaliseren van landingpagina's ter ondersteuning van marketing campagnes
  • Ervaring met Javascript en JQuery
  • Ervaring met ontwerpen van banners in Flash
  • Ervaring met het ontwerpen voor print
  • Woonachtig in Noord Nederland
  • Minimaal afgeronde relevante HBO opleiding
  • Ervaring met Ruby on Rails, HAML en {less} is mooi meegenomen.

Wat hebben wij te bieden?

Je gaat werken in een enthousiast, gedreven team van 6 developers en je werkt nauw samen met onze marketing afdeling. Je krijgt veel verantwoordelijkheden: je bent verantwoordelijk voor de complete look-and-feel van Catawiki. Wij zijn een startup en dat betekent dat je ook actief gaat meedenken over nieuwe functies op de site. Wij bieden een marktconform salaris en je werkt op een prachtige iMac.

Interesse?

Neem dan contact op met Marco Jansen (marco@catawiki.nl).