Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front end Developer bij Fashiolista (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 11-07-2014

Fashiolista

Over Fashiolista

Fashiolista is een wereldwijde community voor mode inspiratie. Wij helpen onze gebruikers nieuwe fashion merken, winkels en items te ontdekken. Sinds de start in 2010 is Fashiolista gegroeid naar bijna 2 miljoen leden in 160 landen.
Het team is gevestigd in Amsterdam en werkt in een historisch gebouw met uitzicht op de grachten. Het team bestaat momenteel uit 25 toegewijde (internationale) professionals variërend in de expertises van Mode, Marketing, Business, Design en Technologie.

Functie-inhoud en verantwoordelijkheden

Het Product-Development team is altijd in beweging en verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het platform. De focus ligt op het succesvol ontwikkelen van onze bestaande en nieuwe producten en alles wordt in-house geproduceerd. Het team bestaat uit 1 Product owner, 3 Developers en 2 Designers/UX.

Het vertalen van ideeën naar producten die verschil maken, vraagt om creativiteit, brede online kennis, ervaren productmanagement skills en uiteraard een goede team spirit.

In het team werken we volgens de "lean" methode, gebaseerd op zo snel en efficiënt mogelijk leren wat waarde oplevert voor onze gebruikers. Er wordt ontwikkeld op basis van een modern framework en de beste development tools. Er is veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en om snel te leren.

Dagelijks starten wij de dag met een daily-stand-up en zowel beslissingen als communicatie in het hele bedrijf gaan snel en direct.

Door het relatief kleine team kun je als Front end Developer echt het verschil maken en meebeslissen over welke technieken het beste ingezet kunnen worden. Je kunt je voorkeuren uitspreken over jouw manier van werken, de programmeertaal en keuzes qua frameworks.
Kortom, je kunt je stem laten horen en zelf invloed uitoefenen op de ontwikkelomgeving.

Je bouwt je code op een overzichtelijke en goed gedocumenteerde manier, zodat je collega’s je werk soepel kunnen implementeren. Scheiding van opmaak (CSS), inhoud (HTML) en gedrag (Javascript) zijn vanzelfsprekend voor je en Responsive Design, SCSS/ Compass , GIT en AngularJs klinken je niet vreemd in de oren. Wij waarderen het wanneer je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van internettechnologie en deze graag deelt met je collega’s.

Wij vragen

 • 1 tot 2 jaar ervaring als Front End developer in een creatieve en/of technische omgeving;
 • Een online portfolio, dat representatief is voor je beste front-end werk;
 • Uitgebreide kennis van en ervaring met o.a. (X)HTML, CSS, Javascript, web standaarden en Photoshop;
 • Kennis van één of meerdere programmeertalen en platformen;
 • Je beschikt over een gezonde dosis pragmatisme: "being smart, getting things done”;
 • Je houdt van een informele en professionele sfeer.

Wat bieden wij jou?

 • Je werkt in een jong, gemotiveerd en internationaal team binnen een snel groeiende organisatie;
 • Een hoge graad van onafhankelijkheid en de kans om je eigen succes op te bouwen;
 • Veel mogelijkheden tot ontwikkelen, groeien en leren;
 • Goede compensatie met o.a. een Macbook, 27inch scherm en andere hulpmiddelen die je nodig hebt;
 • Een creatieve werkomgeving op de grachtgordel in Amsterdam;
 • Een team wat staat te popelen om met jou samen te werken.

Heb je interesse? Stuur je CV, (portfolio) en motivatie naar stephanie@fashiolista-agency.com