Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Interaction designer/Front-end ontwikkelaar bij QDelft (Delft)

 • Geplaatst op: 20-10-2014

QDelft

Als interaction designer en front-end ontwikkelaar bij QDelft werk je samen met collega’s in Scrum teams aan het ontwerpen en ontwikkelen van maatwerksoftware voor diverse opdrachtgevers. Samen met informatieanalisten zorg je voor het opstellen en vertalen van de backlog items naar interactieontwerpen waarbij je gebruik maakt van user stories, story boards, flowcharts en wireframes. Je denkt mee over functionaliteit, navigatie en interactie. Je bent verantwoordelijk voor prototypes die bij QDelft veelal met Axure gemaakt worden. Uiteindelijk worden de ontwerpen door onze projectteams met behulp van Microsoft technologieën geïmplementeerd in werkende maatwerkapplicaties en portalen. Samen met testconsultants draag je zorg voor de kwaliteit van deze software.

Over QDelft

Wij werken, meestal vanuit ons kantoor in Delft, in teams aan de totstandkoming van maatwerkapplicaties die veelal complex van aard zijn. In ons geval gaat het om software zoals rekenmodellen, internetportalen, prognosesystemen, OLAP-systemen en complexe maatwerk(web)applicaties. Die ontwikkelen we voor diverse opdrachtgevers zoals de NVM, ProRail, CIBG, VNG, Nuffic, Studiekeuze123 en Ministeries zoals BZK, VWS en OCW. 

QDelft is ISO9001-gecertificeerd en Microsoft Partner met verscheidene Microsoft Competenties binnen het Microsoft Application Platform. Sinds onze oprichting in 1996 groeien we gestaag. Momenteel tellen we 42 medewerkers, die allemaal een grote passie voor hun vak delen. We hebben de ambitie om deze groei door te zetten met behoud van de kwaliteit.

We bieden onze medewerkers volop mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen middels het volgen van opleidingen en cursussen, behalen van (Certified Usability Analyst / Microsoft) certificeringen, organiseren van kennismiddagen en bezoeken van congressen (zowel in binnen- als buitenland). Daarvoor wordt tijd en geld beschikbaar gesteld. Daarnaast vinden het erg belangrijk dat onze medewerkers een goede balans tussen werk en privé hebben. Daarom gaat onze voorkeur uit naar mensen die wonen (of bereid zijn te gaan wonen) in de regio Rotterdam/Den Haag/Leiden.

Over jou

Je hebt een universitair of HBO+ werk- en denkniveau. Je hebt recente ervaring in interaction design en front-end development.
Je bent klant- en oplossingsgericht, beschikt over uitstekende contactuele vaardigheden en kunt je dan ook goed uitdrukken in zowel woord als geschrift (Nederlands en Engels). Je bent analytisch sterk, nauwkeurig en gedreven om kwaliteit te leveren in je werk. Verder heb je een creatieve en positief-kritische blik, waarmee je actief bijdraagt aan de optimalisatie van onze werkprocessen en de groei van ons bedrijf. Je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen, gevoel voor humor en teamspirit. 

Vereiste kennis van en/of ervaring met:

 • Responsive webdesign
 • Ervaring met Axure RP of een soortgelijk pakket
 • Scrum
 • HTML5, CSS3 en javascript (AngularJS, JQuery en Bootstrap, etc.)
 • Overheidsprojecten, Rijkshuisstijl en (overheids)webrichtlijnen
 • Usability testen
 • Visual design
 • W3C standaarden

Wat ga je bij ons doen?

 • Samenwerken met collega’s in projecten om succesvolle applicaties te ontwikkelen
 • Begrijpen van de behoefte van de klant en dit vertalen naar uitstekende interactie ontwerpen
 • In staat zijn user interfaces te bedenken en specificeren
 • Proactief meedenken met opdrachtgevers over oplossingsrichtingen
 • Functionaliteit samenbrengen in een product backlog
 • Ontwikkelen van de front-end van websites

Solliciteren

Op onze website lees je meer over de ontwikkelingsmogelijkheden en werksfeer bij QDelft. Denk je dat jij en QDelft goed bij elkaar passen? Mail dan je curriculum vitae met motivatie uiterlijk vrijdag 28 november 2014 naar hrm@qdelft.nl. Je hoort dan snel van ons. Wil je meer informatie of heb je vragen? Dan kun je via hetzelfde e-mailadres contact met ons opnemen. Of bel even met onze medewerker personeelszaken Jaimy Helfrich (tel. 015 – 3030130).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.