Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature E-business Front-end Developer bij Air France KLM (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 21-10-2014

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

KLM

Altijd al willen werken bij een internationaal opererend bedrijf? Je wereld willen vergroten? Aan een snel ontwikkelende omgeving willen bijdragen? Wellicht is deze functie iets voor jou!

E-business Front-end Developer (Schiphol, 32-40 uur)

Jouw uitdaging als E-Business Front-end Developer

Jouw ontwerpen zijn het direct gezicht naar de klant van AIR FRANCE KLM! Daarbij werk je aan grote bedrijf kritische projecten in de luchtvaart die zeer divers van aard zijn en heb je nauw contact met jouw collega’s bij Air France waardoor de werkzaamheden een internationaal karakter krijgen.

Je komt te werken in het Competence Center Web Development (CCWD) van AIR FRANCE KLM. Hierbij ben je onderdeel van zelfsturende product teams die verantwoordelijk zijn voor de gehele life cycle van een applicatie. Denk daarbij aan business kritische applicaties voor het verkopen en aanpassen van tickets, het inchecken en boarden van vluchten. Daarnaast bouwen we ook software voor vlucht-gerelateerde systemen zoals crew check in en iPad on board. Door jouw stevige technische basis, creativiteit en oog voor goede gebruikersinteractie en design streef jij er samen met je team naar om continue de nieuwste technieken toe te passen.

Je werkzaamheden bestaan o.a. uit:

 • Het ontwikkelen van robuuste, goed onderhoudbare web applicaties en sites, waarbij je gebruik maakt van State of the Art technologie en de KLM Front-end Component Library,
 • Het onderhoud aan bestaande websites/applicaties,
 • Het adviseren richting onze Visual en Interaction designers als het gaat om de technische haalbaarheid van hun Responsive ontwerpen,
 • Het omzetten van de UI/UX designs naar HTML5, CSS3 en Javascript.

Natuurlijk wordt eigen initiatief op het gebied van innovatie en ontwikkeling ook gestimuleerd en gewaardeerd. Wil je meer weten over de afdeling CC Web Development: kijk op http://www.klmwebdevelopment.com/.

Voor AIR FRANCE KLM is een sterke relatie met de klant belangrijk
In een omgeving die razendsnel verandert, is het daarom essentieel om in te spelen op de laatste ontwikkelingen. Door hightech innovaties te initiëren, bieden wij onze klanten de beste service. Online en offline. Onze dagelijkse uitdaging is juist dát te bieden wat de klant niet verwacht, maar wel verrast. Dat stapje extra te doen om het contact met de klant te verbeteren, te vergemakkelijken en te verdiepen.

Jouw profiel

We zijn op zoek naar jou; een bevlogen en proactieve professional met de nodige vakkennis van technologische ontwikkelingen. Iemand die helpt om ons bedrijf blijvend te verbeteren. Een energieke persoonlijkheid die de continuïteit van processen bewaakt en als sparringpartner voor business-eigenaren durft op te treden. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je goed kan samenwerken, organisatiesensitief bent en optimaal functioneert in een internationale omgeving met verschillende culturen. Als je ook nog voldoet aan onderstaande criteria, dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je hebt een afgeronde ICT-gerelateerde hbo- of wo-diploma op zak in de richting van Informatica of vergelijkbaar.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als programmeur / developer, waarbij je kennis hebt opgedaan met: Javascript, HTML, HTML5, CSS3 en jQuery, Responsive Design, Browser support voor IE8+, Chrome, Safari, Firefox, Versiebeheer systemen zoals Git, Photoshop, UX/UI design.
 • Een pre is ervaring met Agile development en Scrum ervaring, JavaScript MVC frameworks, Testen, Performance Optimalisatie, Sass of Less, Grunt, Rest,
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift (Frans is een pre),
 • Je bent in staat om (latente) klantbehoeften te vertalen naar concrete innovaties,
 • Je bent communicatief vaardig op verschillende organisatieniveaus,
 • Je bent als generalist inzetbaar binnen diverse vakgebieden en als specialist in staat om de diepte in te gaan.

Voldoe je aan het profiel? Dan stellen we ons graag als werkgever aan je voor!

Jouw kansen bij AIR FRANCE KLM

Werken bij AIR FRANCE KLM betekent dat je onderdeel bent van een toonaangevende internationale luchtvaartmaatschappij. Het betekent ook dat je werkt voor het bedrijf dat in 2013 werd uitgeroepen tot ‘Beste Werkgever in de categorie 1000+ Medewerkers’. Je komt terecht in een inspirerende en uitdagende omgeving waarin volop ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Vanzelfsprekend werk je met de nieuwste technologieën en neem je deel aan innovatieve, uitdagende projecten. De dynamische teams staan open voor eigen initiatief en als jij je competenties wil vergroten, krijg je daarin alle vrijheid.

AIR FRANCE KLM hecht veel waarde aan energieke, gemotiveerde medewerkers. Je kunt dan ook rekenen op perfecte faciliteiten, alle gelegenheid voor persoonlijke ontwikkeling, een gezonde privé/werk-balans en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Ga jij de uitdaging aan?

Ben je enthousiast over ons bedrijf en denk je geschikt te zijn voor de functie van E-business FED Developer Solliciteer dan snel via http://klm.heeft-vacatures.nl/E/32639/V147/solliciteren.

Graag ontvangen we je sollicitatie inclusief cv en motivatiebrief voor 13 november 2014.

Binnen twee weken na de sluitingsdatum ontvang je bericht over je sollicitatie. De selectie vindt plaats op 1 en 2 december 2014. In de ochtend of middag voer je twee gesprekken, een vakinhoudelijk gesprek n.a.v. een case en de capaciteiten-en persoonlijkheidstest die je beide thuis al hebt gemaakt.

Veiligheidsonderzoeken maken onderdeel uit van de selectieprocedure. Een referentiecheck kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure. Door te solliciteren op de vacature geef je automatisch toestemming voor een referentiecheck.

Meer weten?

Kijk op onze site http://www.werkenbijklm.nl/ of neem contact op met Simone van Leeuwen.
T: +31 (0)20-64 96100

Facebook: www.facebook.com/KLM
LinkedIn: linkd.in/1ks6sYz

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.