Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end Developer bij Bol.com (Utrecht)

 • Geplaatst op: 30-12-2014

Met 4+ miljoen klanten, 8 miljoen unieke producten en 15+ miljoen pageviews per dag is bol.com het schoolvoorbeeld van een big data omgeving. Die omgeving wordt ontwikkeld en geserviced door 31 Scrum teams; aanjagers van interne innovatie en externe klanttevredenheid. Omdat bol.com IT ‘ademt’, krijgen onze IT professionals alle ruimte om zich te onderscheiden en te ontwikkelen. Dat geldt dus ook voor onze Front-End Software Engineers; developers die hun skills in veeleisende online settings hebben bewezen. Ben jij de ideale ambassadeur van klantgerichte scripts? Ben je thuis in Java, maar maak je graag uitstapjes naar UX en Design? Bewijs bij bol.com dat je de klantervaring van 4+ miljoen mensen een boost kunt geven!

In het kort

 • Ontwikkelen van front-end code voor webwinkel en apps
 • Meewerkend 'technisch sparringpartner' van UX en Design
 • Vertalen visuele concepten naar werkbare templates
 • Ontwikkelen en presenteren van proofs of concepts

Wie jij bent

Je bent een gedreven Front-End Developer met passie voor objectgeoriënteerde JavaScript oplossingen en multi-platform affiniteit. Je kunt jezelf goed in klanten verplaatsen en werkt vanuit het besef dat best-in-class code de basis van een best-in-class klantervaring is. Responsive en adaptive design hebben weinig geheimen voor je.

Must haves

 • Je bent perfect thuis in JavaScript, jQuery, AJAX en JSON
 • Kennis van Backbone is een grote pre
 • Je hebt hands-on ervaring met HTML5 en CSS3
 • Je bent bekend met een objectgeoriënteerde serverside taal, liefst Java
 • Ervaring met Prototype library is welkom, maar geen dealbreaker
 • Communicatieve skills; je schakelt soepel tussen tech talk en business lingo

Als Front-End Developer ontwikkel je objectgeoriënteerde front-end code voor webwinkel en apps, vooral op basis van Javascript (jQuery, AJAX, JSON en Backbone), HTML5 en CSS3. Je werkt in een hecht Scrum team – een mix van onder andere Javanen en testers – maar wordt ook uitgedaagd om de virtuele grens over te steken richting UX en Design. Zo vertaal je visuele concepten naar werkbare templates, waarbij je jezelf opstelt als IT-technisch sparringpartner van Designers en UX professionals.

Uiteraard stuur je niet alleen op perfecte code (eigenlijk vanzelfsprekend!) maar ook op de perfecte klantervaring. Werkt alles zoals klanten verwachten dat het werkt? En functioneren oplossingen even goed op mobile devices of zijn aanpassingen noodzakelijk? Interessant is dat je constant wordt uitgedaagd in de huid van de klant te kruipen en complexe vraagstukken zowel vanuit IT- als klantperspectief moet benaderen. En zie jij kansen voor vernieuwing of verbetering, bijvoorbeeld op het gebied van adaptive en responsive performance? Dan ontwikkel je proofs of concepts en presenteer je die enthousiast.

Jouw werkomgeving

Bol.com biedt je een IT-driven werkomgeving waarbinnen Scrum en Agile dé organisatiebrede standaard zijn. Dankzij ontwikkeltrajecten, congressen, hackathons en – last but not least – de constante terugkoppeling door teamleden, kun je jouw ontwikkelhorizon razendsnel verbreden. Een mix van cutting edge en proven technology? Een open, informele setting, waarin eigen initiatief verwacht én beloond wordt? Een think future, act now filosofie met een hoofdrol voor continuous delivery? Choose Your Own Device (CYOD) + tooling? Welkom bij bol.com!

Solliciteren?

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan willen we graag kennis met je maken. Solliciteren kan via onze banensite.

Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen. Voor meer informatie over deze vacature kun je terecht bij Jorn Jansen, IT Recruiter: 030-6008888.