Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front end developer bij Werkspot (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 29-01-2015

Werkspot

Werkspot is de grootste online marktplaats voor klussen en het is onze ambitie om deze positie internationaal te vergroten. Dit jaar wordt hard gewerkt aan het uitbouwen van ons huidig platform in Nederland, maar bouwen we ook veel nieuwe functionaliteit voor ons internationale platform waar Werkspot Italië inmiddels op draait.

Het development team van Werkspot is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de responsive sites. De ontwikkeling doen we voornamelijk in PHP waarmee we een REST platform bouwen met daarop een websites in Symfony 2. Het platform en de websites maken gebruik van applicaties zoals Apache, Memcache, Varnish en ElasticSearch. We hebben een gecontroleerde ontwikkelstraat neergezet met het oog op testability en onderhoudbaarheid. Tools als Teamcity, PHPUnit, Behat en CodeCeption zijn onderdeel van het ontwikkelproces waarmee we een stabiel product ontwikkelen.

We hebben een mobile first aanpak als het gaat om onze front end. We onderhouden onze CSS met LESS en besteden veel aandacht aan het structureren van HTML, CSS en JS. Op deze manier willen we de onderhoudbaarheid en performance optimaal houden.

Voor dit team zijn we op zoek naar een front end ontwikkelaar die voldoende ervaring heeft maar zich ook zeker wil blijven ontwikkelen.

Wij bieden:

 • Een goed basissalaris, passend bij je kennis en ervaring;
 • Prima secundaire arbeidsvoorwaarden t.a.v. bijv. pensioen, reiskosten, gratis lunch en gebruik van de fitness ruimte;
 • Een informele en professionele werkomgeving van 50 gedreven online professionals;
 • Een toplocatie aan de Herengracht in Amsterdam.

Taken & verantwoordelijkheden:

Als front end developer ben je onderdeel van het technisch team en werk je aan alle onderdelen maar ligt de focus op de implementatie van de front end. Technische uitdagingen pak je graag met beide handen aan en je overlegt je ideeën met je collega's. Als front end developer bij Werkspot zal je werk bestaan uit:

 • Ontwikkelen en uitbouwen van de websites van Werkspot
 • Onderdeel zijn van het Scrum team
 • Doorontwikkeling van gestructureerde opzet van HTML, CSS en JS
 • Reviewen van de code van je collega's
 • Bijhouden van front end gerelateerde ontwikkelingen en het delen van kennis met je collega's

Jouw profiel:

 • Minimaal 3 jaar ervaring als front end developer in een vergelijkbare omgeving.
 • Minimaal HBO denkniveau.
 • Ruime kennis van en ervaring met LESS, CSS, PHP, HTML, Javascript.
 • Bekend met Git, Linux, jQuery
 • Pre als je ook ervaring hebt met Symfony 2
 • Ervaring met agile methodieken zoals SCRUM
 • Goede (engelse) communicatieve vaardigheden, in woord en geschrift
 • Consequent & standvastig zonder koppig te zijn

Over Werkspot.nl

Werkspot brengt vakmannen en particulieren bij elkaar als het gaat om klussen in en rondom het huis. Het principe van Werkspot is eenvoudig, opdrachtgevers plaatsen hun klus op Werkspot en de ingeschreven klusbedrijven en vakmannen reageren hierop. De particulier maakt vervolgens een keuze op basis van de verschillende voorstellen en de referenties die de vakmannen op Werkspot hebben gekregen.

Reageer op deze vacature

Mail je motivatie met CV naar winfred.peereboom@werkspot.nl t.a.v. Winfred Peereboom, CTO Werkspot.nl.