Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Lead Developer bij Social Care Network (Rotterdam)

 • Geplaatst op: 18-03-2015

Social Care Network

In Nederland bedraagt de hoeveelheid vrijwillige inzet ca. 1 miljard uur per jaar en is daarmee het cement van onze samenleving. Social Care Network heeft de ambitie om miljoenen mensen met elkaar te verbinden via haar sociale online marktplaatsen zodat we samen grote maatschappelijke uitdagingen kunnen oplossen. Wij streven als social enterprise naar maximale maatschappelijke impact met een gezond businessmodel. We zijn in korte tijd uitgegroeid tot marktleider in Nederland met 30 gemeenten die onze marktplaatsen inzetten. Maar dat is pas het begin...

Voor de verdere (inter)nationale opschaling van ons platform gaan wij een eigen ontwikkelteam opzetten. Hiervoor zoeken wij een ambitieuze en ervaren Lead Backend Developer die in staat is een sterk development team op te zetten en aan te sturen. Jouw visie en team zal de toekomst bepalen van onze applicatie.

Wat mag je verwachten in de functie:

Als Lead Developer bij Social Care Network word jij verantwoordelijk voor het opzetten en aansturen van een nieuw, lees: jouw eigen development team. Om te beginnen is het werven van een frontend developer, het inrichten van een goede werkplek en ontwikkelstraat, een van je eerste taken. Van daaruit bouw je verder aan een sterk (internationaal) team dat onze ambitie voor het beste online vrijwilligersplatform ter wereld kan helpen waar maken.

Daarnaast schrijf je vooral ook zelf veel code om ons multi-site platform door te ontwikkelen en te verbeteren. Je krijgt veel vrijheid, maar draagt ook de eindverantwoordelijkheid voor een perfecte oplevering. Je werkt samen met de Product Owner, je toekomstige developers team en je krijgt waar nodig ondersteuning van een UX expert.

Wat wordt er van jou verwacht?

 • Je vervult al minimaal 5 jaar een functie als Lead Developer;
 • Je bent een expert op het gebied van PHP (frameworks en libraries) en Symfony2 en hebt goede kennis van front-end development;
 • Je weet hoe je een framework op een goede manier kunt onderhouden en je hebt een duidelijke visie op applicatie-architectuur, API ontwerp en platform doorontwikkeling;
 • Je bent goed in staat om de integriteit van de applicatie(s) te bewaken op aspecten van architectuur, consistentie, kwaliteit, veiligheid en schaalbaarheid;
 • Je kunt een team bouwen en hebt ervaring met het begeleiden van junior en medior developers;
 • Jij wilt je developers beter maken in hun vak en vindt het leuk om hen hierin te begeleiden;
 • Je hebt een resultaatgedreven werkhouding, daarbij heb je een gezonde drang om boven verwachting te leveren.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een intelligente en praktisch ingestelde Lead Developer met een duidelijke visie en een passie voor zijn vakgebied. Een teambouwer met sterk ‘ownership’ gevoel en oog voor kwaliteit, die visie en waarden kan overbrengen op zijn team.

Overige criteria:

 • HBO-WO afgeronde opleiding;
 • Minimaal 5+ jaar werkervaring als Lead Developer;
 • Zeer goede kennis van PHP (frameworks en libraries)/ MySQL/JSON/XML/ JavaScript;
 • Zeer goede kennis van Symfony2 en HTML5;
 • Ervaring met frontend ontwikkeling en libraries als Node.js, Angular, Reactjs, etc.;
 • Ervaring met version control (bij voorkeur Git);
 • Ervaring met de Atlassian tooling of youtrack is een pre;
 • Ervaring met Scrum / Agile en automated testing is een pre;
 • Je hebt gave (eigen) projecten om aan ons te laten zien.

Wat hebben wij jou te bieden?

Social Care Network is een jonge organisatie die hard groeit. Ons team bestaat momenteel uit 9 gedreven collega's die graag met jou gaan samenwerken. Je kunt je eigen development team samenstellen en een flinke stempel drukken op het succes van onze groeistrategie. Het gaat om een functie van 40 uur per week. Wij bieden een marktconform salaris (indicatie € 4.000-5.000 o.b.v. 40 uur en werkervaring), goede secundaire arbeidsvoorwaarden en vooral ook de kans om een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke impact van onze online marktplaatsen. Je werkt in eerste instantie vanuit ons kantoor in Breda.

Veel vrijheid, veel verantwoordelijkheid, veel impact: ben jij de persoon die wij zoeken? 

Wie zijn wij?

De zorg in Nederland is flink aan het veranderen. De vraag neemt toe, maar budgetten krimpen. Hierdoor is de behoefte aan mantelzorg, burenhulp en vrijwillige inzet flink toegenomen in ons land. Om hier een bijdrage aan te leveren ontwikkelt, beheert en vermarkt Social Care Network sinds 2011 online marktplaatsen in het sociale domein. In eerste instantie vanuit onze landelijke marktplaats Zorgvoorelkaar.com, tegenwoordig vooral vanuit onze lokale whitelabel websites (15) zoals GOvoorelkaar of Laarbeekvoorelkaar. Met deze marktplaatsen bereiken wij nieuwe doelgroepen Nederlanders die graag iets voor een ander willen betekenen. Zij komen via onze websites in contact met mensen die een handje hulp kunnen gebruiken. Zo helpen wij op lokaal niveau om de zorg voor elkaar te versterken.

Interesse?

Solliciteer via de link.

https://socialcarenetwork.redirect.your-jobresponse.com/L/42508/V1046/solliciteren

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.