Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end developer bij Uselab (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 19-04-2015

Uselab

Uselab zoekt een ervaren front-end developer (32 – 40 uur per week).

De functie

Als front-end developer bij Uselab ben je verantwoordelijk voor het bedenken en realiseren van technische oplossingen. Jij realiseert voornamelijk de HTML, CSS en Javascript code van websites of online applicaties. Daarbij baseer je je werk op ontwerpen van de designers, maar heb je ook je eigen inbreng hoe de front-end van een applicatie precies functioneert. Je geeft je collega’s gevraagd en ongevraagd advies over de mogelijkheden (en beperkingen) op front-end gebied.

Het werk bij Uselab bestaat vaak uit complexe uitdagingen, niet van die simpele recht-toe-recht-aan klusjes, de lat ligt hoog. Je werkt aan projecten in een multidisciplinair scrum team (scrum master, ontwerpers en andere ontwikkelaars) en komt zo tot spraakmakende oplossingen. Denk aan een groot online platform over de Amsterdamse grachten voor Waternet, een uitgebreide Facebook applicatie voor Zilverenkruis Achmea of een grote corporate website voor ACM of woningcorporatie Eigen Haard.

We zijn op zoek naar iemand met de volgende kwaliteiten

  • Je hebt ca. 5 jaar ervaring met HTML, CSS lay-out technieken en Javascript/jQuery
  • Je bent goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen m.b.t. HTML, CSS en responsive design
  • Je hebt oog voor detail en gevoel voor het creëren van een goede user experience
  • Je hebt feeling met design
  • Je bent bekend met SEO, HTML standaarden en webrichtlijnen
  • Je kan goed overweg met Adobe Photoshop
  • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden
  • Je hebt een HBO of WO werk- en denkniveau
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse (en Engelse) taal in woord en geschrift

Wat wij bieden

Uselab biedt je interessant werk bij een groeiend, informeel bedrijf. Je collega's zijn jong en ambitieus. We bieden je een fulltime marktconform salaris voor een 37,5 urige werkweek met goede voorwaarden (pensioenregeling, reiskostenvergoeding, lunch).

Ook zijn er voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, je kennis te verbreden en te verdiepen. Bijvoorbeeld op het gebied van mobiele apps. Het is niet alleen maar hard werken. Op vrijdagmiddag is er een borrel en in de zomer maken we de grachten onveilig met de Uselab-boot. Bekijk onze Facebook-pagina voor meer info.

Wie wij zijn

Uselab is gevestigd aan de Keizersgracht in Amsterdam, vlakbij de Westerkerk in Amsterdam. Sinds 1998 bedenken, ontwerpen en bouwen we interactieve toepassingen voor web, mobiel en sociale media voor opdrachtgevers als Achmea, Honeywell, ACM, Eigen Haard en Waternet.

Wij realiseren voor onze klanten doorgaans grote, interactieve toepassingen. Bij voorkeur projecten die het verschil maken, voor de korte en de lange termijn. Wij zijn een eigenwijze club, voeren niet blindelings uit wat gevraagd wordt, omdat ze we vaak denken dat het beter kan en moet. Zelfs de vaagste wensen weten te wij vertalen naar een concrete oplossing. Zoals de naam van het ons bedrijf verraadt, staat de gebruiker (user) hierbij altijd centraal.

Solliciteer!

Dit ben jij helemaal? Dan willen we je leren kennen! Stuur je CV, je motivatie en eventueel een link naar je portfolio. Je hoort dan snel of we je uitnodigen voor een gesprek. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met Marjolein Gieling via 020 5309666 of per e-mail via werk@uselab.com.

Sorry recruiters, acquisitie naar aanleiding van deze vacatures wordt niet op prijs gesteld.