Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature UX / Interaction Designer Zoover bij Zoover - Weeronline (Zeist)

 • Geplaatst op: 21-04-2015

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

Zoover Weeronline

Wie: UX-gerichte Interaction Designer (HBO) met ervaring binnen de e-commerce
Wat: Meewerken aan het nieuwe Zoover; een ‘first class’ product en uitdaging
Waarom: Omdat je de ruimte krijgt om met jouw ideeën een high traffic product te perfectioneren
Waar: Zeist
Wanneer: Het kan snel gaan :)

Het is een mooi moment om bij ons aan boord te komen. We staan namelijk op het punt van start te gaan met een nieuw Zoover Product Team en ons vakantieplatform vanaf de basis opnieuw op te bouwen. Met jouw gedetailleerde informatie, ideeën en oplossingen ga je hieraan een bijdrage leveren.

De functie: Van Zoover het meest gebruiksvriendelijke vakantieplatform maken

Het nieuwe Zoover Product Team gaat nog meer werk maken van de user experience van het product. Het draait allemaal om onze users: we willen vakantiegangers helpen het beste uit hun vakantie te halen. In deze functie ga je dan ook kijken naar wat zij willen en welke problemen we op te lossen hebben. Met het team werken jullie onderscheidende ideeën uit, waaraan jij vervolgens vormgeeft. 

Concepten, workflows, wireframes, prototypes en meer komen van jouw hand. Voor alle devices uiteraard (waarbij ontwerpen voor mobile en apps een belangrijk onderdeel is). Jouw designs geven structuur aan discussies over de allerbeste oplossingen. Dat betekent dat je niet met één gouden idee komt, maar meerdere opties uitwerkt. Zo ontwikkelen jullie samen innovatieve oplossingen en proberen jullie nieuwe dingen uit.

Als onderdeel van het Zoover Product Team verken je met de Product Owner de nieuwe visie van Zoover en zoek je naar bijpassende oplossingen. Samen met onze kersverse UX Researcher leer je alles over onze users. Met de Developers en de Visual Designer waarborg je dat het product technisch goed in elkaar zit, maar vooral ook de perfecte beleving overbrengt. Jij vindt makkelijk je weg in dit team vol ideeën, oplossingen en uitdagingen. Voor Zoover ligt de lat flink hoog de komende jaren. Ons nieuwe product moet echt ‘first class’ worden. Bereid je dus voor op een stevige uitdaging waarin we ook van jou hoge verwachtingen hebben.

Wij zoeken: Een detailgerichte UX / UI Designer met meerdere oplossingen

Om succesvol mee te draaien in het nieuwe Zoover Product Team heb je in ieder geval:

 • een grafische / multimedia HBO opleiding afgerond;
 • 3 jaar ervaring met Interaction Design binnen een e-commerce omgeving of je hebt gewerkt voor diverse e-commerce websites;
 • ruime kennis van UX / UI strategie en design;
 • ervaring opgedaan met conversieoptimalisatie;
 • en enige kennis van en ervaring met HTML5, CSS3 (mag ook hobbymatig zijn).

Verder vinden we het belangrijk dat je goed kunt luisteren, je gewend bent aan een agile/scrum omgeving, je met lef eigen ideeën inbrengt en beslissingen neemt en niet getrouwd bent met alleen je eigen ideeën. Cruciaal in de functie is jouw oog voor detail. De grote lijnen kunnen we en hebben we namelijk al. In de selectie vragen we bovendien wat jouw concrete ervaring is met UX projecten en of je ons jouw portfolio van effectieve designoplossingen wilt laten zien. Tot slot horen we graag hoe jij je vakgebied in de gaten houdt om vernieuwend te blijven.

Wij bieden: Werken aan een first class product in een vrije werkomgeving

 • Werken voor een high traffic online brand
 • Veel vertrouwen en dus vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk
 • Een bedrijf met een financieel gezonde basis
 • Een werkomgeving die - as we speak - verder ontworpen wordt door je collega’s
 • Een speciale ‘Talent’ afdeling: het beste uit jezelf halen met opleiding, training of coaching
 • Een goed salaris
 • Een goede (gratis) lunch in onze kantine
 • Leuke collega’s die je uitdagen voor potjes pingpong, poolen of zaalvoetbal
 • Meetings, evenementen en initiatieven die je bijblijven
 • Borrels met bitterballen en andere gezelligheid waardoor je met plezier naar je werk gaat

Meer informatie & solliciteren

Kan jij ons helpen om vakantiegangers op het Zoover platform al het vakantiegevoel te geven? Maak jij hele mooie en goede dingen? Laat het ons zien! Solliciteer dan voor 20 mei door je cv en een korte motivatie te versturen via de link of te mailen naar Martin Dieleman (Head of Talent) via hr@zoover.nl o.v.v. ‘Interaction Designer Zoover’.

https://zooverenweeronline.redirect.your-jobresponse.com/I/44567/V1046/solliciteren

Mocht je eerst vragen hebben, mail of bel Machiel Groeneveld (Head of Development) dan: m.groeneveld@meteovista.nl en 06 – 28 19 34 33.

Over ons: mensgerichte organisatie in ontwikkeling

Zoover & weeronline.nl zijn van oorsprong twee kleine ondernemingen die de afgelopen tien jaar samen uitgegroeid zijn tot één middelgrote organisatie. Sinds kort waait er een frisse wind door ons bedrijf en transformeren we naar een mensgerichte organisatie die veel waarde hecht aan haar medewerkers. De focus ligt op talent en het creëren van een inspirerende werkomgeving waarin iedereen zijn of haar talenten optimaal kan ontdekken en ontwikkelen, zodat we daarmee geweldige sprongen kunnen maken op de weg naar onze ambitie: het grootste weer- en vakantiemerk worden in Nederland en België.

Over onze merken: Zoover en Weeronline

Zoover

 • De grootste vakantiewebsite van Nederland
 • Jaarlijks zo’n 185 miljoen pageviews van 16 miljoen bezoekers
 • Vijf keer uitgeroepen tot ‘Website van het jaar’ in de categorie Vakantie & Toerisme
 • Drie keer winnaar van een ‘Thuiswinkel Award’ voor beste vergelijkingssite van Nederland

Weeronline

 • Snelst groeiende weerplatform van NL en BE
 • Meer dan twaalf miljoen gebruikers op onze websites
 • ‘Award winning apps’, die meer dan drie miljoen keer zijn gedownload 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.