Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Senior UX Designer bij Xebia (Hilversum)

 • Geplaatst op: 21-04-2015

Xebia

"There is nothing in the world as powerful as an idea whose time has come"

Innovatieve hoogvliegers met een heilige autoriteitsmissie; wij als Xebia zijn met deze ingrediënten inmiddels gegroeid tot een toonaangevende high-end IT organisatie van ruim 500 medewerkers met vestigingen in Nederland, Frankrijk, de Verenigde Staten en India. Ondernemende professionals dus, georganiseerd in zelfstandige cellen, met een eigen thema, voorop- en vooruitlopend en alle op hun eigen-wijze verantwoordelijk voor de realisatie van onze gemeenschappelijke autoriteitsmissie.

Onze nieuwste veelbelovende StartUp Stackstate ontwikkelt een innovatief B2B product met een enorm potentieel wereldwijd en is daarbij ook de eerste in zijn soort. Deze door een team high-end developers gebouwde killer applicatie dient om complexiteit in grote IT-organisaties te beteugelen. De applicatie zal middels een schaalbaar internationaal verkoopmodel de wereld gaan betreden. De applicatie is volledig web gebaseerd (Angular) en maakt veelvuldig gebruik van 3d graphics (WebGL).

Onze software is extreem krachtig, flexibel en ook nog eens de eerste in zijn soort; dat maak het een enorme uitdaging om het gebruikersvriendelijk en eenvoudig te houden. Daarom zijn wij opzoek naar een super Senior UX Designer.

Verantwoordelijk

Ons uitgangspunt is dat door het helpen van onze gebruikers wij onze business ook vooruit helpen. Als UX Designer ben jij degene die samen met de ontwikkelaars bepaald hoe het product wordt vormgegeven daarbij goed luisterend naar gebruikers maar vooral ook zelf bepalend; jij komt met goede oplossingen, de gebruikers testen deze.
Je werkt aan het analyseren, uitwerken en testen van je ideeën (van concept tot uitwerking).

Creatief

‘Designer’ is gewoon een titel op je CV – je zou net zo lief Analist, Bouwer of maker genoemd willen worden. Dit omdat hetgeen je het liefste doet is het zoeken van oplossingen voor echte uitdagingen. Je portfolio bestaat niet alleen uit geweldig mooie templates, je hebt ook verhalen over waarom je bepaalde dingen gedaan hebt zoals je ze hebt gedaan. Gewoon omdat je hebt getest of jou design een bepalende factor in het succes van je opdrachtgevers is geweest. Je wilt altijd beter, goed is niet goed genoeg. Je voelt je comfortabel met discussies over kleurstijlen, maar ook kun je je vinden in de technische uitwerking in de Browser. Je ziet het eindeloze potentieel in web gebaseerde user interfaces en hoort tot de top in je vakgebied.

We zoeken

Je hoofd verantwoordelijkheid is het combineren van je kennis en expertise met onze doelen om het beste software product in zijn klasse te ontwikkelen.

 • Een grote dosis ambitie en passie!
 • Je hebt minstens 5 jaar relevante werkervaring
 • Simple; goed design is niet zichtbaar
 • Samenwerken, je vind het leuk om in een klein team met een echte startup mentaliteit te werken. Je kan tegen kritiek en probeert jezelf steeds weer te verbeteren.
 • Je hebt kennis van UI design en van interaction design.
 • Tools: Photoshop, Fireworks, Illustrator, Axure, wat voor jou werkt, jij kan kiezen maar hebt in ieder geval de kennis.
 • 3D: Het is een grote pre als je kennis hebt van 3D vormgeving met bijvoorbeeld Sketchup, Blender of 3D studio max.
 • Gamedesign: Het is een pre als je aan games hebt gewerkt
 • HTML/CSS: je bent mede verantwoordelijk voor de uitwerking van je ideeën in HTML/CSS, je kan prachtige wireframes/ prototypes maken, maar kan deze later ook implementeren (programmeerkennis is niet nodig)
 • Je bent bereid om te leren werken met Git (versie beheer)
 • Je kan goed in het Engels communiceren (spraak en schrift)

We bieden

We bieden je de ruimte om jouw expertise en persoonlijke vaardigheden ten volle kunt benutten en uitbouwen. Een unieke kans om de wereld te veroveren met een nieuw en uitdagend product.

 • Samenwerken met A klasse ontwikkelaars
 • Inspirerende omgeving op loopafstand van Utrecht centraal.
 • Ruim opleidingsbudget
 • Nieuwste Macbook en iPhone of andere telefoon/ computer naar keuze
 • Een goed salaris en extra’s

Nieuwsgierig?

We vertellen je graag meer of nodigen je uit op een van onze events! Neem alsjeblieft contact op met Aila Albrecht +31 6 158 90 277, aalbrecht@xebia.com.

Klik hier om te solliciteren.