Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature A/B-testing Specialist bij De Nieuwe Zaak (Zwolle)

  • Geplaatst op: 16-06-2015

De Nieuwe Zaak

40 uur per week, Zwolle

Worden jouw vrienden wel eens moe van jou? Omdat jij altijd vindt dat het nog beter kan? Ben je een tikkeltje eigenwijs, nieuwsgierig en heb je zin om je opgedane HTML en usability-kennis en -ervaring in te zetten voor webshops van topondernemers? Lees dan snel verder voor de complete vacature!

Over de functie

Verbeteren van de conversie, daar draait het allemaal om. Wordt het A of B. Hoeveel procent meer conversie. Is het resultaat al significant? Als A/B-testing specialist werk je continu aan het optimaliseren van de websites van onze klanten. Je bouwt een of meerdere varianten binnen de test-software, je richt de test in, je houdt de resultaten bij en je voert analyses uit aan de hand van webanalytics.
De klant wordt nauw betrokken en je adviseert op een heldere en concrete manier. Van doelen en ideeën naar een plan van aanpak en KPI’s.

Nog even over het maken van de test. Dat gebeurt dus echt wel op serieus niveau. Daarvoor is ervaring nodig met HTML, CSS en JQuery, gecombineerd met een goede kijk op usability. Je werkt met een verhaal, met de klantdoelstellingen in je hoofd en aangevuld met de expertise van collega’s, die op basis van psychologie en usability de voorstellen onderbouwen.
Alles wat je doet is dus meetbaar. Dat kan dan mooi gepresenteerd worden in rapportages en uitgelegd in presentaties. Dat is ook belangrijk, want inzicht in acties en resultaten zorgt voor een tevreden opdrachtgever en voor nieuwe vragen en nieuwe kennis. Het kan altijd nog beter, weet je nog?

Wat we van jou verwachten

We verwachten dat je nu een hogere hartslag hebt dan voordat je begon met lezen. Doordat je al brede kennis van en ervaring hebt met HTML en usability wil je nu eigenlijk direct een motivatiebrief schrijven, want dit is jouw volgende stap! Dag mag ook wel hoor, maar lees nog even verder, want het volgende is echt belangrijk.

Om deze functie uit te voeren zoals wij bij De Nieuwe Zaak dat verwachten, ben je zeer bedreven in het gebruik van HTML, CSS en JQuery. Je begrijpt cijfers snel en bent analytisch ingesteld. Je houdt actief de betrokkenen in het project op de hoogte van je werkzaamheden en van de resultaten. Kortom: je verstaat je vak en je weet wanneer wat te doen. Als De Nieuwe Zaak collega ben je ambitieus, een teamspeler, professioneel en prestatiegericht.

Ten slotte voldoe je aan de volgende eisen:

  • Je hebt dus relevante werkervaring;
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt interesse in en kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van conversieoptimalisatie, actuele technologieën en (online) gebruikersgedrag;
  • Je kunt planmatig, secuur en gestructureerd werken.

En de volgende zaken geven je een streepje voor:

  • Je hebt ervaring met Visual Website Optimizer (of andere CRO-tools);
  • Je hebt kennis van SEA, SEO en E-mail marketing.

Wat we jou te bieden hebben

De Nieuwe Zaak is een snelgroeiende organisatie met ongeveer 80 collega’s die allemaal met passie en enthousiasme aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten werken. Als A/B-testing Specialist maak je deel uit van het CRO team en rapporteer je rechtstreeks aan de teamlead van dit team.

Het CRO-team bestaat uit usability specialisten, psychologen, webanalytics specialisten en data-experts. Het is een enthousiast team dat samen al diverse prijzen in de wacht heeft gesleept en tot doel heeft de klanten te verrassen door het nog beter te doen.

In de online wereld is stilstand achteruitgang! Daarom stimuleren we kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling zodat je ook je persoonlijke ambities waar kunt maken. De cultuur binnen De Nieuwe Zaak is te beschrijven met de volgende woorden: open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en met plezier werken in een open cultuur en open kantoor.

Over De Nieuwe Zaak

De Nieuwe Zaak is een toonaangevend full service e-commerce bureau. Dankzij onze jarenlange ervaring bij gerenommeerde webwinkels weten we wat er nodig is om een succesvolle webwinkel te runnen. We leveren toegevoegde waarde én duurzaam rendement op de e-commerce activiteiten van onze opdrachtgevers.

In haar bestaan heeft De Nieuwe Zaak al indrukwekkende referenties opgebouwd bij klanten zoals Koninklijke Nederlandse Munt, Achmea, Coop Supermarkten, Auping, Vegro, Evangelische Omroep, Vlisco, Miss Etam, Promiss, Expresso, Kookpunt, BoumanOnline, totaalBED en nog vele anderen.

Bij De Nieuwe Zaak werken 80 gepassioneerde e-commerce professionals op alle belangrijke disciplines. We helpen onze klanten met strategie, architectuur, design, functioneel ontwerp, technisch ontwerp, bouw, projectmanagement, consultancy, online marketing, conversie optimalisatie en support. Ons doel is om onze klanten te helpen met het realiseren van hun groeidoelstellingen, vanuit de overtuiging dat de shopervaring altijd nóg beter kan. De standplaats voor deze functie is Zwolle.

Solliciteren?

Mail je CV en motivatie naar vacatures@denieuwezaak.nl t.a.v. Marloes Kortes - HR Adviseur, of bel 038 423 01 63.