Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature senior front-end developer met affiniteit voor UX bij Kaliber (Utrecht)

  • Geplaatst op: 02-06-2015

Kaliber

Het jaar 2015 staat bij ons in het teken van een nieuwe koers voor ons bureau. Wij zijn hard op zoek naar een front-end developer die met ons mee bouwt en onze visie en ideeën in de markt weet te zetten.

Mooie projecten met mooie code. Dat is wat opdrachtgevers van Kaliber kunnen verwachten en dat is ook wat wij van zijn designers en developers verwacht. Voor de realisatie van onze wilde plannen zoeken wij daarom een senior front-end developer met affiniteit voor UX.

Je werkt vanzelfsprekend met libraries, frameworks en extensions zoals LESS, jQuery (mobile), requirejs, NodeJS / Marionet of Twitter Bootstrap en bent op de hoogte van nieuwe technieken en methoden. Je experimenteert graag en zolang het project er beter, mooier of sneller van wordt, mag en kan alles. Je vind het leuk om andere developers in jouw specialisme naar een hoger niveau te tillen.

Je werkt hier nooit in je eentje, maar altijd in teamverband met andere gepassioneerde developers, designers en user interface experts. Het is daarom belangrijk dat jij je niet alleen bezig houdt met de ontwikkelingen op front-end gebied, maar ook uit de voeten kunt met pattern librariesen UX-aangelegenheden als PET design. Voor een soepele samenwerking is het ook belangrijk dat je bekend bent met Scrum en Test-driven development (TDD).

Onze verlanglijst

Vanaf het eerste moment ben jij bij projecten betrokken. Jouw ideeën over de inzet van techniek zijn voor ons erg belangrijk. Jij zorgt dat onze ideeën in code tot leven komen en gave, indrukwekkende en funky interactieve communicatie opleveren. We hebben daarom ook een behoorlijk lijst van dingen op jouw van toepassing moeten zijn.

  • Je denkt en werkt cross-device.
  • Je hebt een sterk ontwikkeld gevoel voor design en UX.
  • Jij vertelt ons of het mobile, responsive en/of adaptive moet zijn.
  • Qua technieken kun jij uitstekend uit de voeten met javascript, CSS(3) en HTML(5).
  • Je werkt met libraries, frameworks en extensions zoals LESS, jQuery (mobile), requirejs, NodeJS / Marionette of Twitter Bootstrap.
  • Je werkt met versiebeheer (git).
  • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring in een front-end functie. Je vindt het gaaf wat je doet en kan dat ook laten zien in een portfolio.
  • Tot slot, omdat wij veel voor de (Rijks)overheid werken is het voor ons belangrijk dat je meer dan gemiddeld bekend bent met de standaarden van het W3C, de WCAG2 en de webrichtlijnen.

Wat bieden wij jou?

We bieden je een fulltime dienstverband aan in een team van slimme, eigenwijze en gedreven collega’s, die net als jij mooie dingen willen maken.

We hechten veel waarde aan ‘work & play’, oftewel innovatie en doorontwikkeling in jouw vakgebied. Hiervoor bieden we je dan ook volop mogelijkheden in de vorm van het volgen van cursussen of opleidingen, het bijwonen van congressen en het invullen van je eigen inspiratiedag.

Verder hebben we wekelijks een interessante vrijdagmiddagpresentatie – gegeven door een collega of iemand van buitenaf, lunchen we gezamenlijk en zorgen we voor een prettige werkplek. Al onze secundaire arbeidsvoorwaarden stemmen we uiteraard af op jouw specifieke situatie.

Vragen of direct solliciteren?

Heb je een vraag over (open) sollicitaties, stages of Kaliber? Of liever direct solliciteren? Neem contact op met Cynthia Voorboom via recruitment@kaliber.net.