Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature front-end developer bij Momkai (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 01-11-2015

Momkai

Wij zijn per direct op zoek naar een web programmeur.
Bekijk de vacature ook op: http://www.momkai.com/jobs/frontend_developer.

Momkai zoekt front-end developer:

Momkai is op zoek naar een getalenteerde Front-end Developer met een ruime kennis van front-end web development voor werkzaamheden bij o.a. projecten als Red Bull Studios en Bugaboo. Je dagelijkse verantwoordelijkheden bestaan uit het realiseren van de interfaces van websites en web applicaties. Onze ideale kandidaat is gespecialiseerd in HTML, CSS en JavaScript. Je hebt ervaring met CSS preprocessors, responsive design en optimalisatie. Je schrijft schone JavaScript code en kan zonder jQuery uit de voeten. Ervaring met PHP, Twig, Git en JavaScript frameworks zoals Backbone is een pré.

Kandidaten:

  • Hechten waarde aan vakmanschap
  • Zijn creatief, proactief en waarderen details
  • Hebben meerdere projecten gerealiseerd
  • Zijn oprecht en gepassioneerd
  • Zijn constant op zoek naar betere methodes
  • Schrijven leesbare en herbruikbare code

Over ons:

Momkai is een onafhankelijk, digitaal creatief bureau, opgericht in 2002 met als doel innovatieve digitale projecten te ontwikkelen die werkelijk inspireren, informeren en interactie bieden. We doen geen concessies wanneer het aankomt op kwaliteit, details of prestaties. Evenmin doen we concessies in onze toewijding om de beste mensen aan te nemen. We werken in compacte teams die slagvaardig optreden en continu streven naar een zo hoog mogelijk niveau. We worden gedreven door werk dat gebruikerservaringen verbetert en zijn gepassioneerd over de mate van detail in onze ontwerpen.

Momkai is mede-oprichter van zowel Lowdi als De Correspondent. Om hun redactionele workflow te stroomlijnen hebben we met Respondens ook een geheel nieuwe editor voor journalisten gecreëerd. Het is ontworpen naar de noden van verhalenvertellers, zodat zij story streams kunnen beheren, layouts maken en in gesprek kunnen treden met leden. Als bureau werken wij op mondiaal en Europees niveau voor onder meer Red Bull, Bugaboo, Nike en Zegna. Daarnaast werken we voor non-profit organisaties als het Aids Fonds en aan artistieke projecten zoals Pete Philly's Open Loops. Klanten zitten van IJsland tot Singapore.

We hebben ons eigen Mimoto CMS ontwikkeld voor het management van de content bij verschillende van onze projecten en we creëerden het Mimoto Framework als ons eigen universele platform. We voelen ons vereerd dat de kwaliteit die we nastreven erkend wordt door de respectabele juries van award organisaties als de European Design Awards, Red Dot Design Awards, FWA, Webbys en de Dutch Interactive Awards.

Interesse?