Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Applicatie Ontwikkelaar bij Solar Monkey (Delft/Remote)

  • Geplaatst op: 28-01-2016

Solar Monkey

Wie zijn wij en wat doen we?

We zijn nu met z’n drieën hard op weg om Solar Monkey een stevige plek in de markt van de zonne-energie te geven. Er zijn alleen bergen meer werk te verzetten dan we nu met z’n drieën aan kunnen, dus zijn we op zoek naar een vierde persoon die ons kan helpen onze missie te bereiken: kwalitatief betere en zekerdere zonnepaneel-installaties. Met onze recent gelande investering hebben we daar nu gelukkig ook de financiële ruimte voor. De grootste stappen kunnen we nu maken door meer tijd te besteden aan de front-end, om onze software nog beter aan te laten sluiten bij de behoeftes van onze klanten. En dus zijn we op zoek naar jou!

Onze applicatie biedt installateurs van zonnepanelen de mogelijkheid om nauwkeurig hun systemen te ontwerpen. Op luchtfoto’s — die we op een Leafletjs map leggen — kan de gebruiker meerdere strings van zonnepanelen creëren, waarbij de app de precieze opbrengst berekent. Dit wordt gedaan met behulp van klimaatdata, systeem specificaties en een geavanceerde schaduwanalyse via 3D-data (LiDAR). Na het ontwerpen van meerdere variaties kan de installateur met een gedetailleerd rapport de potentiële klant overtuigen.

We zijn bij Solar Monkey locatie onafhankelijk. Ik, Tino, werk momenteel vanuit Vietnam, terwijl JP en Mels vanuit ons kantoor bij Yes!Delft in Delft werken. Voor jou is er zeker een plek beschikbaar op kantoor, maar als je beter werkt in een andere omgeving is dat ook geen probleem. Wat het kantoor betreft, is Yes!Delft een fantastische bron van technisch ondernemerschap waar meer dan 80 bedrijven werken aan de meest uiteenlopende gave technische innovaties. Er is veel contact (en borrels en feesten!) tussen de verschillende ondernemers wat alles een extra dimensie geeft.

Onze communicatie verloopt soepel via Slack, Asana en (video)belletjes. We gebruiken elementen van Agile en Scrum methodologieën waar dat voor ons waarde toevoegt. Zo wordt al het ontwikkelwerk opgedeeld in overzichtelijke projecten, en hebben we een dagelijkse standup. Verder proberen we zo “lean” en pragmatisch mogelijk onze applicatie te ontwikkelen.

Wat voor iemand zoeken we?

Als front-ender zul je samen met mij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de software. Onze stack is best breed, van technische services en data opslag aan de server kant tot een nauwe integratie van kaarten en canvas libraries aan de browser kant. We zoeken dus iemand die wat breder is georiënteerd dan een HTML/CSS stylist die hier en daar wat interactiviteit toevoegt met jQuery. Je wordt geacht een applicatie te bouwen die het onze klanten zo makkelijk mogelijk maakt!

De huidige UI is gebouwd met HTML5, Angular (in CoffeeScript) en Bootstrap (in SCSS) en gebruik makend van de Flux architectuur. (De backend bestaat uit een API geschreven met Django, die verschillende services, geschreven in Python, aanroept). Als dit niet jouw huidige toolset is, is dat geen probleem. Tenminste, als jij zo iemand bent die het niet erg vindt om de documentatie van een framework in te duiken en zich in afzienbare tijd van nieuwe kennis te voorzien. We zijn een startup die nieuwe dingen aan het uitvinden is, en wekelijks stuit je dus op problemen die om innovatieve oplossingen vragen, dat moet je wel liggen. Daarbij is het fijn om code te schrijven die zeker aan voelt, enerzijds door simpelheid, anderzijds door gedegen test coverage.

Oké, je bent dus assertief, analytisch en je houdt van uitdagingen, om het nog maar even samen te vatten in standaard vacature termen. Als je nu ook nog kunt communiceren komen we er denk ik wel!

Lijkt het je wat?

Diploma’s zeggen me minder dan code, dus stuur me (tino@solarmonkey.nl) de link naar je opgepoetste Github profiel (of iets vergelijkbaars), je cv (of link naar LinkedIn profiel) en vertel me wie je bent, wat je doet en waar je ’s ochtends voor je bed uit komt, dan kunnen we het zo snel mogelijk hebben over de mogelijkheden (bijvoorbeeld freelance/part-time/full-time) en alle andere variabelen en voorwaarden.