Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature front-end developer bij DHD (Utrecht)

 • Geplaatst op: 28-02-2016

DHD

DHD: zorg voor data.

Dagelijks worden er in ziekenhuizen en UMC’s enorme hoeveelheden data geproduceerd. Van medicijngebruik van patiënten tot loonkosten. Van diagnoses tot aantal ligdagen. Van omzet tot kostprijs per verrichting. Deze data bevatten een schat aan informatie die pas zichtbaar wordt als ze op de juiste manier worden verzameld, opgeslagen, beheerd, bewerkt en vergeleken. Dit doen wij met en voor alle ziekenhuizen en UMC’s die lid zijn van de brancheorganisaties
NVZ en NFU.

Wij zorgen dat zij hun data met meerwaarde terugkrijgen, in de vorm van informatieproducten. Hiermee helpen we ziekenhuizen om hun informatiepositie te verbeteren; bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit, bedrijfsvoering en marktpositie.

DHD heeft drie teams die zich elk met een productlijn bezighouden: team Registratiestandaarden, team Dataverzameling en team Informatieproducten. Daarnaast is er het team Expertise & Ondersteuning, dat zich richt op de ondersteuning van klanten, het behandelen van specifieke gegevensverzoeken en marketing en communicatie. De teams worden ondersteund door het IT-team en het secretariaat.

Wij zoeken voor ons team Informatieproducten een enthousiaste (junior) front-end developer.

Wat houdt de functie in?

Binnen DHD gaan online applicaties een steeds grotere rol spelen. Als front-end developer werk je binnen het team Informatieproducten. Dit team ontwikkelt producten waarmee ziekenhuizen over stuurinformatie kunnen beschikken op het gebied van financiën en kwaliteit.

Je collega’s zijn vooral data-analisten die de informatiebehoeften van ziekenhuizen vertalen naar bruikbare informatie voor de ziekenhuizen. Hierbij zetten we geavanceerde technieken in op het gebied van dataverwerking en BI (Parallel Data Warehousing, SQL Server 2014, R). Deze informatie stellen we online beschikbaar voor de ziekenhuizen. Om deze online omgeving verder te ontwikkelen zoeken we een front-end developer.

Wat ga je doen?

 • Je werkt aan verschillende informatieproducten van DHD en zorgt dat de informatie op een begrijpelijke manier aan de ziekenhuizen wordt gepresenteerd;
 • Je maakt gebruik van web services om de data te ontsluiten die in de front-end gepresenteerd worden;
 • Je maakt hier gebruik van HTML, CSS, Javascript;
 • Je maakt veel gebruik van jQuery, HighMaps en HighCharts voor de visualisaties;
 • Je denkt mee over het design van de online applicaties en besteedt aandacht aan de User Experience en responsiveness.

Wij vragen

 • Een relevante bèta opleiding op HBO of universitair niveau;
 • Aantoonbare ervaring met front-end development (HTML, CSS, javascript);
 • Kennis van een object-georiënteerde programmeertaal (bijv. Java, C#);
 • Ervaring met version control (bij voorkeur Git of TFS);
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Ervaring met Agile/Scrum is een pré;
 • Basiskennis van Sharepoint, Visual Studio.NET is een pré;
 • Medische kennis, kennis van organisatie en financiering van de gezondheidszorg en/of kennis van de DBC-systematiek in de zorg en de bijbehorende datastromen zijn een pré.

Wij bieden

Een zelfstandige functie binnen het team Informatieproducten. Het dienstverband wordt voor een jaar aangegaan, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Vakantietoeslag is 8% en eindejaarsuitkering is 8,33%.

De cultuur binnen DHD is informeel en de lijnen zijn kort. We werken in een dynamische omgeving waarin flexibiliteit en snel schakelen een belangrijke rol spelen. Medewerkers krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid om hun functie uit te oefenen. Veilig omgaan met vertrouwelijke gegevens is een absolute noodzaak. Ook openheid en collegialiteit staan bij DHD hoog in het vaandel.

Informatie en procedure

Ben jij geïnteresseerd in deze functie en herken jij je in het bovenstaande?
Stuur voor 15 februari je motivatie en cv naar Joke Goris, P&O manager NVZ (PenO@nvz-ziekenhuizen.nl). Vermeld als onderwerp “vacature front-end developer DHD”. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 9 maart 2016. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Evelyn van Lochem, teammanager Informatieproducten, telefoon: 030–2739521.

NB: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!