Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend Engineer bij Blendle (Utrecht)

  • Geplaatst op: 14-10-2016

Blendle

Hallo aanstaande Frontend Engineer van Blendle!

Wij bouwen de frontend van Blendle nu nog met z’n vijven.

Dat is te weinig. We hebben jou nodig.

Als frontender bij Blendle ben je altijd de baas. Je denkt en beslist mee over alles wat we bouwen. Dat betekent niet dat dingen zomaar over de schutting worden gegooid, maar wel dat features nooit van tevoren zijn uitgekauwd en dat je veel ruimte hebt om te experimenteren met nieuwe technieken. We zijn de laatste tijd bijvoorbeeld bezig met React, Alt (flux), Redux, ES6 en CSS-modules. Dat doen we omdat we geloven dat het geen zin heeft om je vast te klampen aan oude code.

Blendle wordt namelijk gebruikt door honderdduizenden mensen. Samen vormen ze een bont gezelschap: de één heeft de nieuwste computer met het snelste internet, de ander laat Blendle draaien op een 5 jaar oude smartphone met een brakke 3G-verbinding. Daarom moet alle code die we schrijven lang meegaan en – met een vies woord – schaalbaar zijn.

Verder mogen dingen niet stuk gaan (no shit), dus daarom hebben we een uitgebreide set functionele tests ontwikkeld (Cucumber, Capybara, Selenium). Is je pull request goedgekeurd? Met één klik rollen we hem volledig automatisch uit naar productie.

Je komt terecht in een SCRUM-team vol designers, backenders en andere frontenders en krijgt alle tijd en ruimte om van hen te leren, als je dat leuk vindt. Een beetje backenden en Ruby schrijven? Prima. Verdiepen in Docker? Handig. Dagje meewerken met een ander team? Plan het maar.

Oké, straks vertellen we nog iets preciezer wat we hopen dat je al kunt, maar het leek ons goed te beginnen met waarom we zelf voor Blendle hebben gekozen. Want je hebt nu ongetwijfeld ook al een leuke baan.

Dit waren voor ons de belangrijkste redenen, in willekeurige volgorde:

1. Wat Blendle doet is belangrijk

Journalistiek is een essentieel onderdeel van elke samenleving, maar kranten en tijdschriften zien hun omzet steeds verder teruglopen. Ze schrijven nog steeds fantastische artikelen – veel beter dan wat je op gratis nieuwssites vindt – maar steeds minder mensen hebben een abonnement, waardoor steeds meer journalisten ontslagen worden. Bij Blendle willen we een nieuwe inkomstenbron voor kranten en tijdschriften aanboren.

2. En tegelijkertijd maken we veel mensen blij

Omdat ze nu ook zonder abonnement bij die briljante stukken kunnen. We vinden het tof om software te schrijven die nu al door meer dan 1.000.000 en hopelijk binnenkort door nóg meer mensen over de hele wereld gebruikt worden.

3. Een leuk team

We zijn bij Blendle inmiddels met z’n tachtigen, en de sfeer is top. Iedereen doet waar hij of zij zich lekker bij voelt. En dat brengt ons bij punt 4:

4. De vrijheid

Je bepaalt zelf wat je werktijden zijn en waar je werkt. Roland begint iedere dag op een Rotterdams balkonnetje met z’n laptop op schoot, Marten treint bijna wekelijks door heel Europa om z’n mail te beantwoorden (en tussendoor de wereld te veroveren) en Jean zit ’s nachts regelmatig met zichzelf te kletsen in ons chatprogramma terwijl hij aan het programmeren is. We gaan ervan uit dat je zelf wel weet hoe je het beste uit jezelf haalt, dus dat je daar geen regels voor nodig hebt.

5. Extraatjes

Behalve een vriendelijke maandelijkse donatie op een bankrekening naar keuze, kun je bij Blendle rekenen op een prinsheerlijk second life. Elke dag is er een met liefde bereide lunch, we zorgen voor avondeten waar nodig en twee keer per week bereik je de totale zenmodus na een professionele massage. Verder vergoeden we je reiskosten en hebben we korting bij een sportschool in Utrecht.

Dan komen we bij ons onvermijdelijke verlanglijstje:

Je bent een steengoeie ontwikkelaar. Je geniet ervan om op de hoogte te zijn en te blijven van de laatste ontwikkelingen: ES7? Webpack? Je houdt in alles rekening met de uiteindelijke performance, want er maken honderdduizenden mensen gebruik van de code die je schrijft. Je snapt de eeuwige balans en afweging tussen perfectioneren (alles kan altijd beter) en shippen. Verder is het meegenomen als je iets hebt met objectgerelateerd en functioneel programmeren, en met een of meerdere van deze punten:

  • ES6, ES7 (Babel)
  • Webpack
  • Facebook React
  • Flux
  • Sass
  • Node.js
  • CORS-headers en andere security-gerelateerde zaken
  • Continuous Deployment (Travis)

Ben je er nog? Koffie, melk voor cappuccino, koud water, heet water uit de Quooker en theezakjes zijn er altijd op Blendle HQ, net als een paar leuke frontenders om mee te praten. → https://blendle.homerun.co/frontend-engineer/nl/apply.