Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end Developer bij Iquality (Nijmegen)

 • Geplaatst op: 27-11-2016

Iquality

Wil jij als Front-end Developer ook elke dag slimmer worden?

Kom dan werken bij Iquality! Bij binnenkomst kun je meteen aan de slag. Je wordt opgenomen binnen één van de zelfsturende multidisciplinaire teams, die verantwoordelijkheid nemen voor de gehele Solution Lifecycle. In ieder team brengen wij strategie, concept, design, development en support samen. Samen met je team, je klant en eventueel partners gaan we de uitdaging aan om in korte sprints steeds meer waarde toe te voegen aan de projecten van onze klanten.

Waar wij naar op zoek zijn

Als front-end developer ontwerp en realiseer je grafische user interfaces van onze applicaties en websites. Dit doe je op basis van unieke requirements met behulp van verschillende technieken en in intensieve samenwerking met je team en de klant. Je werkt zelfstandig, toont initiatief en denkt graag mee. 

Je neemt actief deel aan het hele proces van bedenken, ontwerpen, bouwen, meten en leren. Als creatieve front-end developer beschik je over minimaal een afgeronde MBO+ of HBO opleiding en heb je 2-5 jaar werkervaring. Je hebt gedegen kennis en ervaring met HTML, CSS en JavaScript.

Waar mogelijk worden grafische ontwerpen gemaakt in samenwerking/overleg met de grafische designer, zodat er optimaal gebruik gemaakt kan worden van jullie kennis. In de praktijk komt het echter ook wel eens voor dat de grafische ontwerpen al gerealiseerd zijn voordat jij aan de slag gaat. Hoe dan ook, het is jouw verantwoordelijkheid als front-end developer om deze ontwerpen te vertalen naar werkende, beheersbare en consistente code/interfaces. We verwachten dat je kunt meedenken en praten over consistentie en herbruikbaarheid op het gebied van grafische interfaces. Denk daarbij aan typografie, iconen en kleuren. 

De meeste van onze projecten hebben een specifieke deliverable die door onze front-end developers wordt opgeleverd, namelijk een living styleguide met daarin o.a. een componenten-bibliotheek en een aantal templates. Deze wordt vervolgens door de back-end developers gebruikt als startpunt voor de back-end implementatie. 

Je bent zelf (uiteraard in overleg) verantwoordelijk voor de invulling van je functie. Afhankelijk van je eigen interesses en groeiwensen kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je te focussen op frameworks zoals Angular 2 of Polymer, maar misschien ben je wel veel meer geïnteresseerd in andere aspecten van het vakgebied zoals animaties of toegankelijkheid.

Spreken onderstaande termen en onderwerpen je aan? Kom dan eens langs voor een gesprek!

 • Consistentie en hergebruik
 • Responsive webdesign
 • Living styleguides
 • OOCSS, ITCSS, atomic design
 • A11y
 • Structured data, microdata, RDFa en microformats
 • Conditional behaviour
 • Vanilla JavaScript: microlibraries i.p.v. frameworks waar mogelijk
 • Taskrunners zoals Gulp en Grunt
 • RequireJS, Browserify, Webpack
 • Ervaring met Angular is een pré

Wat wij kunnen bieden

Wij bieden een boeiende en kansrijke baan in een informele sfeer. Je kunt rekenen op een marktconform salaris, uitgebreide opleidingsmogelijkheden en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook bezoeken aan congressen zoals Fronteers (http://fronteers.nl) en CSS Day (http://cssday.nl) zijn uiteraard mogelijk. Onze front-end developers hebben allemaal een eigen MacBook, maar als je graag op een Windows-machine wilt werken is dat uiteraard ook mogelijk.

Binnen Iquality is voldoende ruimte om je verder te ontwikkelen. Je wordt deelgenoot van het succes van een groeiende organisatie. Iquality vind je in het indrukwekkende pand ‘52’ aan het Jonkerbosplein in Nijmegen. Het kantoor ligt op zeer korte loopafstand van het nieuwe Station Goffert Nijmegen en er stoppen verschillende bussen voor de deur. Ook met de auto en fiets is het kantoor goed bereikbaar.

Solliciteer!

Spreekt deze vacature je aan? Solliciteer direct via onze website of mail je CV en motivatie naar info@iquality.nl. Heb je aanvullende vragen? Bel naar 024 679 04 20 en vraag naar Patrik van Gelder.

Over Iquality

Vanuit de ambities van onze klanten ontwerpen, ontwikkelen en ondersteunen wij software, apps en sites. We verzorgen projecten, bieden multidisciplinaire teams als een dienst aan, organiseren Labs, en delen kennis via detachering en trainingen. We bestaan sinds 1994 en hebben sindsdien diepgaande kennis en een breed portfolio opgebouwd.

Onze kennis ligt op het gebied van data management, content management, integratie, front- en backend development van software, apps en sites, business intelligence en kunstmatige intelligentie.
Wij zijn graag een stimulerende factor voor onze klanten, gebruikers en de maatschappij. In een open en eerlijke samenwerking helpen we organisaties te innoveren. We zijn bereid om daarbij risico's en verantwoordelijkheden te nemen. Wij blijven kritisch naar onszelf en werken graag samen met andere specialisten. Onze aanpak: "Get Smarter Every Day" is hierop afgestemd.

Wij hebben geen functionele afdelingen, maar werken met zelfsturende multidisciplinaire teams. Hiermee zorgen we ervoor dat nieuwe technologische kennis en ideeën direct en snel toegankelijk zijn voor onze klanten, zodat ze sneller kunnen innoveren.