Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend software ontwikkelaar bij Nelen & Schuurmans (Utrecht)

 • Geplaatst op: 14-11-2016

Nelen & Schuurmans

Uitdagende functie als Frontend software ontwikkelaar in hartje Utrecht!

Wil jij uitdagend en innoverend werk combineren met een relaxte werkomgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Momenteel zijn wij op zoek naar een frontend software ontwikkelaar die voor minimaal 32 uur in de week het systemen team komt versterken. Wij hebben twee mooie vestigingen in het centrum van Utrecht waar jij de Frontend gaat verzorgen voor twee succesvolle informatiesystemen binnen Nelen & Schuurmans, namelijk Lizard & 3Di.

Lizard & 3Di

Lizard en 3Di zijn de stokpaardjes van Nelen & Schuurmans, deze software programma’s geven ons een onderscheidend vermogen binnen de waterwereld. Wij zijn continue bezig om deze programma’s te perfectioneren en te vergemakkelijken. Ondanks dat we al een heel erg sterk software bestand hebben staan zijn wij altijd op zoek naar verbetering. Dit is ook de reden dat wij jou aan ons team willen toevoegen. Jij gaat ervoor zorgen dat de gebruiksvriendelijkheid van 3Di & Lizard verbeterd wordt, oftewel dat de eindgebruiker met zo weinig mogelijk moeite het meeste resultaat krijgt.

To-do list

Het is altijd fijn om te weten wat je dagelijkse werkzaamheden zijn voordat je voor je een keuze maakt voor je volgende werkgever. Bij ons ben je verzekerd van uitdagend werk waar jij veel input hebt om jouw eigen ideeën en creativiteit kwijt te kunnen. Doordat wij een vrij platte en kleine organisatie zijn heb jij veel vrijheid en inspraak in de manier waarop jij onderstaande werkzaamheden invult.

 • Actief bijdragen aan dagelijkse stand-up
 • Ontwikkelen van interfaces
 • Opstellen en inschatten van werkzaamheden
 • Pull-requests beoordelen
 • Actief bijdragen aan twee wekelijks sprint demo & retrospective
 • Actief bijdragen aan de maandelijkse techtalk
 • Interactieproblemen oplossen tussen backend en frontend

Waarom bij ons?

Nelen & Schuurmans biedt je een uitdagende en dynamische werkomgeving in het gezellige en mooie centrum van Utrecht waar naast hard werken gezelligheid en sociaal contact heel belangrijk is binnen de cultuur van onze organisatie. Er is bovendien veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing.

Door de kleinschaligheid van Nelen & Schuurmans heb jij hele uiteenlopende werkzaamheden en is er zelfs ruimte voor brede ontwikkeling. Als frontend ontwikkelaar is er ook de mogelijkheid om grafische ontwerp- en backend werkzaamheden op je te nemen.

We staan midden in een groeiende, innovatieve markt vol technische uitdagingen. De lijntjes zijn kort, de sfeer is informeel, iedereen kent zijn verantwoordelijkheden en leeft deze na. Nelen & Schuurmans is een jonge organisatie met grote ambities om te excelleren en toonaangevend te zijn binnen de waterbeheer markt.

Ten slotte bieden wij gunstige arbeidsvoorwaarden. Zo is er onder andere een goede pensioenregeling, een flexibele verlofregeling en bieden wij een gunstige reiskostenvergoeding. Dit alles om onze werknemers de rust en de vrijheid te bieden om maximaal te excelleren. Voor de werknemer die zichzelf wilt ontwikkelen bieden wij zowel intern als extern verschillende cursussen aan.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar de volgende Front-ender. Zoals al eerder vermeld willen wij gebruiksvriendelijke producten bieden aan onze klanten. Dit wordt één van jouw prioriteiten en daarom heb jij ervaring met het werken in de volgende programma’s:

Must have:

 • Javascript
 • HTML5
 • Angular
 • D3js
 • Leaflet

De volgende kwaliteiten en kennis van programmeringen geven jou een streepje voor op de concurrenten, dit zijn de Nice-to-have vaardigheden:

 • Build ervaring
 • Quality tooling ervaring
 • Ervaring van één of meerdere van de volgende concepten (git, grunt, bower, npm, Jenkins, CI, testing)
 • Bouwen van productieomgevingen
 • Python
 • Django
 • Oog voor grafisch ontwerp

Bovendien heb jij ook oog voor grafisch ontwerp, denk hierbij aan lay-out, typografie en kleurgebruik. Verder verwachten wij dat je analytisch en oplossingsgericht bent, maar ook in staat bent zelfstandig je werk te organiseren. Dit weet je te combineren met het werken in teamverband. Wij zijn op zoek naar een software ontwikkelaar met universitair denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring.

Nelen & Schuurmans

Nelen & Schuurmans is een innovatief adviesbureau op het gebied van watervraagstukken. Wij geven advies over onderwerpen zoals waterveiligheid, ecologie, operationeel-, regionaal- en stedelijk waterbeheer. Nelen & Schuurmans heeft opdrachten vervuld voor o.a. Rijkswaterstaat, HHNK en het ministerie van infrastructuur en milieu. Net als in veel andere branches is IT een steeds groter wordende component. Een aantal jaar geleden hebben wij bewust gekozen om ons te focussen op het ontwikkelen van onze eigen software producten.

De visie van Nelen & Schuurmans luidt als volgt: "Betere informatie leidt tot beter inzicht en dus tot betere resultaten". Deze visie verwezenlijken wij al een aantal jaar door het ontwikkelen van state-of-the-art software zoals 3Di en Lizard. Deze softwareontwikkelingen staan symbool voor het innovatieve, creatieve en open karakter van Nelen & Schuurmans.

Solliciteren?

Spreekt deze vacature jou aan? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op door een mail met je cv te sturen naar helga.spierenburg@nelen-schuurmans.nl. Voor aanvullende vragen kun je contact opnemen met Helga Spierenburg via +31(0)302330200.

Meer informatie is ook te vinden op de volgende sites: www.nelen-schuurmans.nl, www.lizard.net en www.3di.nu.

Nelen & Schuurmans
t.a.v. Helga Spierenburg
Postbus 1219
3500 BE Utrecht
Helga.Spierenburg@nelen-schuurmans.nl