Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front-end tech lead bij De Voorhoede (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 10-01-2017

De Voorhoede

Wie zijn wij

Bij De Voorhoede ontwikkelen we apps, sites en andere user interfaces met webtechnologie (HTML, CSS en JavaScript). De gebruiker staat voor ons daarbij altijd centraal. Daarom hebben we ons gespecialiseerd in code voor performance en een resultaat dat fijn is om te gebruiken en werkt op elk apparaat. We werken aan grote projecten die we makkelijk moeten kunnen overdragen. We zorgen voor robuuste code die goed schaalt en te onderhouden is. Geen gemakkelijke opgave. Daarom zoeken we ervaren front­-end developers die ons helpen deze kwaliteit te leveren.

Ons team bestaat uit 20 front-­end developers, inclusief 3 senior front­-enders die binnen projecten de rol van tech lead nemen. We werken aan grote en kleinere projecten voor klanten als Funda, eBay, NPO, Sanoma, Ziggo en vele anderen. Meestal werken we op locatie bij de klant en op vrijdagen proberen we allemaal op ons Voorhoede­kantoor in Amsterdam te zijn. Dan werken we aan projecten, experimenten, workshops, we geven presentaties aan elkaar en discussiëren eindeloos over code. Als de sfeer er aan het einde van de dag goed in zit drinken we een borrel.

Je rol als tech lead

We zijn front­-end developers. Dus uiteraard schrijven we — allemaal, elke dag — code. We praten de hele dag over code. En sommigen van ons dromen ook nog code. Als tech lead heb je daarnaast nog een aantal belangrijke werkzaamheden.

Je bent bij projecten betrokken vanaf kennismaking tot oplevering. Het voortraject van projecten onderneem je samen met onze projectmanagers. Je inventariseert de technische haalbaarheid van de wensen van een klant en geeft technische invulling aan projectvoorstellen. Je kan beargumenteren of we gaan scrummen, kanbannen, of dat er niks anders op zit dan ouderwets te watervallen.

Aan het begin van een project bepaal je de meest geschikte development stack. Je let hierbij op de randvoorwaarden van het project en kiest welke frameworks (if any!) en tools we gebruiken. Je legt regels vast over code styles, builds, definition of done enzovoorts. Je stemt APIs en andere touchpoints af met back­end developers. Nadat je de front-­endarchitectuur van het project hebt opgezet, zorg je dat het hele team hier efficiënt en met plezier in kan werken.

Tijdens projecten adviseer je de klant en je team over technische oplossingen die passen binnen de tijd en het budget. Je durft discussies aan te gaan en weet te navigeren in een bestaande organisatie met al zijn gevoeligheden. In sommige projecten neem je de rol van Scrum Master op je. Je schrijft code en ontwikkelt nieuwe features. Je begeleidt stagiairs en collega’s en spart met elkaar over jouw en hun oplossingen. Je reviewt elkaars code.

Wat we bieden

  • Een uitdagende en veelzijdige functie als front-­end tech lead voor klanten met klinkende namen
  • Betrokken collega’s die hun vak serieus nemen en er plezier in hebben
  • Een plek om je te ontwikkelen: niet alleen on the job, maar ook leerbudget en tijd om naar conferenties te gaan
  • Biologische lunch, massage op kantoor, tafelvoetbal en teamuitjes
  • 25 vakantiedagen per jaar op basis van een 40­-urige werkweek, met de mogelijkheid om dagen bij te kopen
  • Een fijne werkplek in een relaxte omgeving, je eigen MacBook Pro en reiskostenvergoeding

Klinkt goed?

Solliciteer meteen