Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend ontwikkelaar bij VPRO Digitaal (Hilversum)

 • Geplaatst op: 22-03-2017

VPRO

De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming. Onze verslaggevers in binnen- en buitenland, onderzoeksjournalisten en documentairemakers agenderen onderwerpen vanuit ongebruikelijke invalshoeken. Dat doen we eveneens met onze dramaproducties, jeugdprogramma’s en satire. We staan open voor het experiment en creatieve, onorthodoxe ideeën. Op alle platforms zetten we in op originele vormen van vertellen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden.

Voor de internetafdeling VPRO Digitaal zijn wij op zoek naar een:

Frontend ontwikkelaar VPRO Digitaal (32-36 uur / week)

Wie zijn wij?

Teams van projectleiders, ontwikkelaars en vormgevers bouwen op projectbasis aan nieuwe websites, applicaties en publicatiemiddelen voor programmamakers. De afdeling fungeert als kenniscentrum voor programmamakers binnen de VPRO en onderzoekt en ontwikkelt nieuwe manieren van publiceren, programma maken en communiceren met het publiek. De woorden creatief en informeel horen net zo bij ons als professioneel en gepassioneerd. In totaal werken er ca. 20 mensen tegelijkertijd aan diverse kort- en langlopende projecten. We zijn de digitale mensen achter o.a. vpro.nl, 3voor12 en cinema.nl.

Wie zoeken we?

Je maakt deel uit van het ontwikkelteam van VPRO Digitaal. De projecten die we in ons team uitvoeren zijn erg divers, van volledige websites, webapps, media spelers en redactionele tooling tot uitbreiding van onze interne frameworks. We zijn daarom op zoek naar iemand die past in dit team, een brede kennis heeft, verder denkt dan het huidige project alleen en voor wie modulair programmeren een tweede natuur is. Met andere woorden, we zoeken iemand met een stevige technische basis.

Daarnaast kan je als creatieve frontend ontwikkelaar voor korte of soms langere tijd bij een redactie worden geplaatst, bijvoorbeeld bij VPRO.nl, VPRO Tegenlicht of 3voor12. Hier heb je een zelfstandige rol binnen de redactie en ben je betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe afleveringen, items of programma's. Je werkt daar nauw samen met makers en researchers en bent in staat om zeer frequent meerdere kleine interactieve producties op te leveren. Zo help je de redactie verhalen op nieuwe, interactieve manieren te vertellen. We zoeken daarom iemand die niet alleen inhoudelijk sterk en creatief is, maar ook grafisch sterk onderlegd is. Daarnaast moet je kunnen omgaan met harde deadlines.

Wie ben jij?

 • Je hebt ruime ervaring met HTML5, CSS, JavaScript, Ajax, JSON en event handling
 • Je kunt uitstekend modulair en objectgeoriënteerd programmeren
 • Je bent op de hoogte van en nieuwsgierig naar de nieuwste technieken en tools en hebt de ambitie om mee te denken hoe die in te zetten
 • Je hebt aantoonbaar oog voor vormgeving en interactie
 • Je loopt over van creatieve ideeën, je bent een echte Creative Coder
 • Je hebt een neus voor het verhaal dat verteld moet worden en weet dat uitstekend te vertalen naar de digitale omgeving
 • Je bent verbaal sterk en geeft gemakkelijk presentaties
 • Je bent stressbestendig, eigenwijs en waar nodig een teamspeler
 • Je kan overweg met tools als Node.js, Processing en D3
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met de VPRO, media, radio en TV

Wat bieden we?

In eerste instantie een dienstverband voor de duur van een jaar met daarna de intentie - bij goed functioneren – tot verlenging. Salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO voor het Omroeppersoneel, waaronder 8% vakantietoeslag en 6% decemberuitkering. De functie is ingedeeld in salarisklasse G en bedraagt, afhankelijk van leeftijd en werkervaring, minimaal € 2.525,61 en maximaal € 3.852,95 bruto per maand bij een 36-urige werkweek, verdeeld over 5 werkdagen.

Reageren?

Je schriftelijke motivatie voorzien van c.v. ontvangen we graag uiterlijk donderdag 30 maart 2017 op vacature@vpro.nl onder vermelding van vacaturenummer 1710. Meer informatie over deze functie is te krijgen bij Mathijn Elhorst, Manager Digitale Techniek via m.elhorst@vpro.nl.