Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend developer (UX Engineer) bij Eight Media (Arnhem)

  • Geplaatst op: 07-06-2017

Eight Media

Eight zoekt een Frontend developer (UX Engineer).

De User Experience is bij Eight het uitgangspunt voor een frontend die klopt aan alle kanten.

Wat zoeken wij?

We zijn op zoek naar een UX Engineer met een voorliefde voor design, snelle laadtijden en mooie transities. We zoeken iemand die overal nieuwe mogelijkheden ziet en zichzelf graag wil uitdagen en ontwikkelen.

Dit is geen slicemonkey positie, jij bent een vakman in CSS en HTML. Je kan Javascript schrijven, copy-pasta van jQuery code is dus niet genoeg. VanillaJS dus ;)

Er gebeurt zoveel in frontendland qua pre/post-processing tools, taskrunners, frameworks, package management en libraries! Wat is jouw ideale stack?

Er is een reden waarom wij een frontender UX Engineer noemen. Bij een UX design speelt de frontend een immens belangrijke rol. Een button 3 pixels naar rechts, laadtijd van de fonts, precies de juiste animatie snelheid, een element die gebruik maakt van mobile features, optimaliseren voor touch en dan nog accessible ook! Als frontender maak jij de experience helemaal af.

Last but not least zoeken wij iemand die ons team goed aanvult. Iemand met een proactieve houding die constant op zoek is naar betere methodes.

Wie zijn wij dan?

Eight Media is een kleine UX studio (10 man). Wij lopen voorop bij de ontwikkelingen op het web en experimenteren zit in ons DNA. Sinds 2011 maken wij onze websites responsive. Omdat we één van de eersten waren, zagen we onze websites als showcase gebruikt worden op blogs en conferenties wereldwijd.

We proberen altijd nieuwe interacties uit, want de beste oplossingen moeten vaak nog bedacht worden. Onze frontend open source projecten genieten wereldwijde aandacht, maar we gaan niet naast onze schoenen lopen… het volgende project kan natuurlijk altijd beter. ;)

Twee voorbeelden van onze projecten – allebei in 2016 genomineerd voor 'Website van het Jaar 2015' - rijkswaterstaat.nl en freo.nl. Je gaat werken aan uitdagende projecten voor klanten zoals Universiteit Utrecht, Rijkswaterstaat, HAN, Rabobank Financieringen, Hogeschool Utrecht en GGD Nederland.

Wat kun je verwachten?

  • better. faster. stronger. elk jaar weer groeien
  • klein team, maar imposante projecten
  • collega’s die elkaar uitdagen om iets vets neer te zetten
  • geregeld pasta's, risotto's en hamburgers als lunch
  • heftige tafelvoetbalcompetitie
  • de beste tools om je werk te klaren
  • veel vrijheid
  • mooi leefkantoor :)

Ben je levensgenieter en hou je van goed eten – dan ga je je meer dan thuis voelen :)

Lijkt je dit wat, stuur dan ons je portfolio en/of GitHubprofiel!

Solliciteer nu