Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Front end developer / vormgever bij Greenpeace (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 11-09-2017

Greenpeace

Greenpeace Nederland, gevestigd aan het NDSM-plein in Amsterdam, zoekt per direct een Front end developer / vormgever.

Creativiteit, inventiviteit en lef zijn voor Greenpeace erg belangrijk bij het winnen van onze campagnes. We communiceren continu, zowel met onze donateurs als met politici, bedrijven en het grote publiek. Om steun voor onze campagnes te krijgen, kunnen we niet zonder prikkelende en originele online uitingen. Heb jij talent en passie voor het ontwikkelen en bouwen van online communicatiemiddelen en creëer je sterke visuele output?

Taken

 • Samen met het team ontwikkel en beheer je online en mobiele communicatiemiddelen. Je focust hierbij op vormgeving en het optimaliseren van gebruikersvriendelijkheid en online interactie.
 • Je monitort en evalueert de effectiviteit van onze online communicatiemiddelen en geeft de organisatie feedback en slimme adviezen.
 • Je visualiseert campagne-onderwerpen en maakt grafische elementen voor (digitale) publicaties.
 • Je bewaakt daarbij de Greenpeace identiteit en onze huisstijlrichtlijnen
 • Je vertaalt communicatie- en campagneplannen naar specifieke technische specificaties, functioneel design, creatief design en datastromen.
 • Je bent betrokken bij een effectieve integratie van online en mobiele communicatie met onze database, relatiebeheer en andere informatiesystemen.
 • Je signaleert trends in de buitenwereld en zet die om in kansen voor digitale innovatie en slimme tools voor Greenpeace.

Wij vragen

Teriffic output – smart tools – creative innovation!

 • Je bent creatief en digital minded, en Greenpeace is dé plek waar jij jouw talent wil inzetten.
 • Je bent in staat een goed functioneel design neer te zetten, maar ook een sterk grafisch ontwerp.
 • Van design naar responsive HTML en CSS gaan doe je zonder probleem.
 • Je hebt een resultaat- en klantgerichte houding.
 • Je kunt je werk goed plannen, hebt een scherp inzicht in processen. Je signaleert pro actief verbeterpunten en kunt jouw adviezen goed onderbouwen.
 • Je bent bereid om het werk flexibel in te delen en soms in weekends en avonduren te werken.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring op HBO-niveau en je bent creatief en digitaal minded. Je hebt kennis van de ontwikkelingen op je vakgebied en overziet waar de (web)design-wereld naartoe gaat.

Dit is voor ons een pré:

 • Aantoonbare ervaring met Google analytics en usability testing.
 • Kennis van en ervaring met Javascript en/of PHP
 • Ervaring in de ontwikkeling van huisstijlrichtlijnen

Competenties

Plannen en organiseren, samenwerken, analytisch denken, leervermogen cognitief, innovatief/vernieuwingsgericht, resultaatgericht.

Ons aanbod

Een jaarcontract voor 4 dagen per week (0,8 fte) met de mogelijkheid van verlenging. Het gaat om een uitdagende en afwisselende functie in een team van 14 enthousiaste collega’s. Het team bestaat uit specialisten op het gebied van web, emailmarketing, redactie, foto en video en database-management. Het salaris ligt, afhankelijk van je werkervaring, tussen de € 3.032 en 3.817 bruto bij een voltijd dienstverband (37,5 uur).

Specifieke vragen over de functie kun je stellen aan Marjolein Buijssen, Crossmedia mobiliser bij de afdeling Supporter Inzichten en Productie, via onze receptie tel. 020 6261877.

Meer informatie over Greenpeace Nederland vind je op onze website en facebook.

Wij geloven in de kracht van verschillen en een diverse samenstelling van ons personeel, met een evenwichtige vertegenwoordiging in leeftijd, geaardheid, validiteit en etnische achtergrond.

Reacties

Mail je brief, CV en voorbeelden van eigen werk of een verwijzing naar je portfolio uiterlijk 1 oktober 2017 o.v.v. 17-08FDV Fr en met vermelding van het medium waar je deze vacature vond naar: werving.nl@greenpeace.org, t.a.v. Erwin van Poppel, personeelsadviseur, tel. 020 5249.504/320. De eerste gesprekken vinden plaats in de week van 10-14 oktober a.s.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt door ons niet op prijs gesteld.

Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen, duurzame landbouw en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen onderzoek, stellen misstanden aan de kaak, en overleggen met overheden en bedrijven over oplossingen. Als dat niet genoeg is, organiseren we creatieve en geweldloze acties. Greenpeace beschermt onze aarde al 40 jaar met veel succes, dankzij de inzet en steun van onze supporters.