Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Web developer bij ViNotion (Eindhoven)

 • Geplaatst op: 19-10-2017

Let op: deze vacature is al gevuld. Onze huidige vacatures zijn meer up-to-date.

ViNotion

Science & fiction make reality

Op een feestje vertel je je vrienden dat jij bij een innovatieve club werkt. Wat doet ViNotion? Wij maken "smart solutions" voor beeld monitoring en visual detection. Dit doen wij door gebruik te maken van Artificial Intelligence in combinatie met camera’s. Stel je voor dat alles wat je met het menselijk oog / camera lens kunt zien, kunt monitoren, detecteren en classificeren; dit geeft een complete nieuwe wereld aan mogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld Crowd Management, verkeer & mobiliteit, Smart City toepassingen, veiligheid, defensie en nog veel meer!

Your product

ViNotion heeft een productlijn die bekend staat onder de naam ViSense. De productlijn bestaat nu uit:

ViSense CrowdDynamics, ViSense TrafficDynamics, ViSense MobilityDynamics & Visense MaritimeDynamics. Elke productlijn richt zich op specifieke verkeers en mobiliteitsdeelnemers/features en de producten kunnen onderling complementair aan elkander ingezet worden. Deze productlijnen willen wij uitbreiden met Cloud Computing oplossingen voor data verzameling, verwerking en presentatie. Als web developer ben jij DE spin in het web om ViNotion een stap verder te brengen naar een SaaS platform.

Your creativity

Jij zult je gaan richten op het (door)ontwikkelen van onze ViSense gebruikersinterface. Via dit dashboard zien de gebruikers de gegenereerde data in. Je bent dus mede bepalend voor de visuele weergave, trendweergaven en andere leuke insights binnen het dashboard. Het is jouw taak om de interface zo gebruiksvriendelijk en intuitief mogelijk te maken. Je eigen inbreng wordt gewaardeerd en daar krijg je dus ook de ruimte voor. Een voorbeeld van de GUI is te vinden op youtube: http://youtu.be/TYigqXXROj0 of http://youtu.be/7u4LcKChcMA.

Je werk zal gezien worden door overheden, mobiliteitsconsultants, nationale diensten, internationale relaties in de mobiliteits- evenementen-, maritieme sector.

Your typical day at ViNotion

Relaxed stap je het kantoor te Eindhoven binnen; de koffie-automaat wacht op je. Je neemt een slokje van je koffie terwijl je je werkplek opstart. Je collega’s druppelen ook binnen en je hoort de nieuwtjes van de dag. Je checkt je mail en je agenda. Op ons Reviewboard heb je feedback van collega’s ontvangen op stukken code die je hebt “geklopt”. Je neemt deze door en verwerkt deze en biedt je code weer aan ter review. Op je Task Kanban zie je staan dat je begint met het uitdenken van een nieuwe grafische lay-out van de GUI. Je pitched je inzicht en idee bij je collega’s en gaat met de feedback aan de slag.

In de middag leg je je toe op twee andere taken namelijk; het schrijven van JavaScript code om data uit onze API te trekken en je houdt je bezig met het omzetten van de verkregen data naar een aantal grafieken. Om de gebruikersvriendelijkheid te optimaliseren verwerk je de feedback van onze klanten. Je uitdaging hierin is om met een minimum aantal clicks de maximale user experience (intuitief) te realiseren. Je richt je dus op 3 zaken:

 1. Architectuur GUI: data statistieken modulair en zo snel mogelijk laten werken
 2. User experience verhogen en extra functionaliteiten realiseren
 3. Toekomstbeeld: het realiseren van een Multi Device Dashboard waarin de klant alle devices centraal kan beheren

Trots op je werk en voldaan vetrek je naar huis om de volgende dag energized je creative geest weer los te laten binnen ViNotion.

Experience summary:

 • Een afgeronde MBO of HBO opleiding met een ICT achtergrond 
 • Vaardigheden in JavaScript, HTML5, CSS, JQuery 
 • Ervaring met Ember CLI & Ember Data is een sterke pré. Anders ervaring met andere JavaScript-frameworks en bijbehorende datamodellen zoals Angular JS of BockboneJS en de vaardigheid dit toe te passen op EmberJS.
 • Vaardigheden in gebruikers interactie concepten en grafisch vormgeving 
 • Goede communicatieve vaardigheden voor samenwerking binnen ons team en naar cliënten 
 • Zelfstandig en pro-actief werken 
 • Je bent altijd bezig met jezelf te verbeteren, o.a. door het bijhouden van de stand van de techniek 
 • Communicatief vaardig en spontaan in de omgang naar alle collega's

You are / You have:

 • Must-have: Vaardigheden in object-georiënteerd programmeren met JavaScript
 • Must-have: Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels, mondeling en in geschrift 
 • Pré: Wonend in Eindhoven of directe omgeving 
 • Pré: Ervaring en affiniteit met het programmeren in een Linux omgeving
 • Pré: Ervaring in het gebruik van REST APIs en Websockets
 • Kan handig zijn: Ervaring met de SCSS preprocessor
 • Kan handig zijn: Enige ervaring met C/C++
 • Kan handig zijn: Ervaring en affiniteit met een server-side scripting taal zoals Node.js

This is in it 4 you?

Wij bieden een zelfstandige en uitdagende functie binnen een groeiende organisatie. Een dynamische werkomgeving en een informeel en jong team.

 • Een marktconform salaris
 • Winstuitkering
 • Ruimte voor persoonlijke inbreng en ontwikkeling
 • Jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling

Are you up for the challenge?

Laat op een creatieve manier zien waarom jij onze nieuwe collega moet worden.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet gewaardeerd.