Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Docent Webdesign/Webdeveloper bij Grafisch Lyceum Utrecht (Utrecht)

 • Geplaatst op: 31-08-2018

Het Grafisch Lyceum Utrecht is een toonaangevende opleider voor de creatieve industrie. Op deze kleinschalige mbo-vakschool volgen ongeveer 2.100 studenten een opleiding op het gebied van media, vormgeving en communicatie. De school maakt werk van actueel en modern onderwijs waarin vakmanschap, creativiteit en aansluiting op de beroepspraktijk centraal staan.

We zijn voor het team Webdesign en Mediadeveloper/ Webdeveloper op zoek naar een energieke

Docent Webdesign/ Webdeveloper (0,8 fte)

De opleiding Webdeveloper is een 3-jarige opleiding waarin studenten worden voorbereid voor het beroep van (backend) developer. En de opleiding Webdesign is een vierjarige opleiding waarin studenten worden voorbereid voor het beroep van front-end designer/developer. Het Grafisch Lyceum Utrecht heeft volgens de keuzegids mbo, dus volgens de studenten, 8 top-opleidingen in huis en Webdesign is er één van.

Wat houdt de functie in?

 • Op creatieve en gedifferentieerde wijze lesgeven, ook in projectvorm
 • Ontwikkelen en schrijven van lesmateriaal, opdrachten en toetsen
 • Bijdragen aan de samenhang tussen de verschillende vakken binnen de beroepsopleiding
 • Het begeleiden van studenten als studieloopbaanbegeleider (SLB)
 • Inzet op ondersteunende taken zoals beoordelen van examens, voorlichting e.d.

Wat vragen we van jou?

 • Je bent leergierig en in staat nieuwe (web)technologieën te onderzoeken
 • Je beschikt bij voorkeur over een eigen portfolio met visuele ontwerpen voor web, desktop, mobiel en tablet
 • Je hebt kennis van HTML, CSS en CMS
 • Je hebt praktijkervaring in de applicatieontwikkeling (of aangelegen) industrie
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met object georiënteerd programmeren
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met online marketing en e-commerce
 • Je hebt een relevante opleiding op hbo- of universitair niveau
 • Je bent een teamplayer en neemt je verantwoordelijkheid
 • Je kunt informatie op een bevlogen manier aan jongvolwassenen tussen de 16 en 24 jaar overbrengen en hebt feeling met de interesses en leefwereld van de jongeren in deze leeftijdsgroep
 • Je hebt een onderwijsbevoegdheid of bent bereid dat te halen
 • Een creatieve, studentgerichte en initiatiefrijke houding.

Wat bieden we?

We bieden je in de eerste instantie een contract voor 1 jaar aan, een verlenging behoort daarna tot de mogelijkheden. Wanneer je bevoegd bent wordt je aangesteld als docent LC en is het bruto maandsalaris bij 1 fte. minimaal 3.071 en maximaal 4.553 euro. Mocht je nog een onderwijsbevoegdheid moeten halen, dan betalen wij de opleidingskosten, maar je doet de studie van 1,5 jaar wel in eigen tijd. Je wordt dan aangesteld als docent LB en dat salaris is minimaal 2.687 en maximaal 4.019 euro. Na het behalen van je bevoegdheid kun je je verder ontwikkelen naar een LC-functie. Je ontvangt uiteraard vakantiegeld en een dertiende maand, maar we bieden je ook een maandelijks een bijdrage in je ziektekostenverzekering. En we hebben een vrijwillige collectieve ziektekostenverzekering en leuke extra’s zoals een cafetariaregeling en korting op de aanschaf van software. Omdat we professionele en persoonlijke ontwikkeling belangrijk vinden, hebben we volop aandacht voor studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Informatie

Ben je een enthousiaste docent die het leuk vindt om in een hecht, dynamisch team te werken op een mbo-instelling die gaat voor kwaliteit? Reageer dan. De eerste gesprekken zijn gepland op dinsdagmiddag 18 september. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Vivian Heijmans, teamleider Webdesign en Media Development, via 030-2807077 of vheijmans@glu.nl. Uitgebreide informatie over het Grafisch Lyceum Utrecht vind je op www.glu.nl.

Reageren
Stuur je motivatie met c.v. en eventueel portfolio uiterlijk zondag 16 september naar Grafisch Lyceum Utrecht, ter attentie van Chimène van Lunteren, Postbus 5066, 3502 JB Utrecht, of per mail: solliciteren.web@glu.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.