Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Docent Front-end Developer (0,6 - 1,0 fte) bij Hogeschool van Amsterdam (Amsterdam)

  • Geplaatst op: 23-05-2019

Hogeschool van Amsterdam

Wij zoeken een Front-end Development vakgek die onze gemotiveerde studenten kennis gaat laten maken met het vakgebied en begeleidt in de opleiding. Als docent Front-end verzorg je onderwijs over bijvoorbeeld internetstandaarden, inleiding programmeren (Javascript), front-end development of in de meer verdiepende technische vakken verderop in de studie en de minor web development. In het begin zal je vooral gebruik maken van bestaande lesmaterialen. Later ontwerp je de lessen ook mee. Daarnaast begeleid je studenten bij hun projectwerk en hun studie in het algemeen. Je weet veel van de inhoud, maar je hebt ook ideeën over hoe je lesstof tot leven brengt.

Waarom zou je bij ons willen werken?

Omdat het tof is bij CMD Amsterdam! Studenten, docenten en staf vormen tezamen de learning-community van CMD, waarin goed onderwijs aan studenten centraal staat. En waar ook docenten constant in beweging zijn en nieuwe dingen leren. We denken continu met elkaar en de studenten over het onderwijs om het steeds beter te maken. Docenten die al langer bij CMD werken borgen daarbij vaak de didactische kwaliteit, terwijl docenten die ook in het werkveld actief zijn de laatste ontwikkelingen uit de praktijk inbrengen.

Wie zoeken we?

We zoeken bevlogen sociale nerd met:

  • passie voor het web.
  • relevante praktijkervaring met de ontwikkeling van semantisch correcte web- en/of appsites volgens W3C standaarden met inachtneming van toegankelijkheid.
  • kennis over verschillende platforms (node.js is een pre) en frameworks en een voorliefde voor pure javascript.
  • de wil om deel uit te maken van een community van inspirerende studenten en collega's.
  • kennis van de trends & ontwikkelingen binnen je vakgebied.
  • een netwerk dat je in kunt zetten voor bijvoorbeeld praktijkopdrachten, gastcolleges of excursies.
  • een relevante afgeronde opleiding, bij voorkeur op masterniveau.
  • een didactische bevoegdheid, of de bereidheid deze binnen een vastgestelde periode te behalen. Deze opleiding biedt de HvA je aan.

Waar kom je te werken?

CMD-Amsterdam is dé ontwerpopleiding op het gebied van digitale interactieve producten en diensten waarin mensen en hun context centraal staan. In onze visie zijn de drie pijlers van interactief ontwerp: interaction design, visual design en techniek. Onze studenten ontwerpen en realiseren digitale interactieve oplossingen voor échte ontwerpproblemen. Hun oplossingen zijn bruikbaar, geliefd en verantwoord.

Onze community bestaat uit een veelzijdig en enthousiast docententeam met rond 100 collega’s en 1.400 studenten. De opleiding behoort tot de faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie (FDMCI) en is gevestigd in het Theo Thijssenhuis op de Amstelcampus in hartje Amsterdam.

Het huidige team van technische docenten is enthousiast over de mogelijkheden van front-end techniek en tegelijkertijd kritisch op de rol van technologie binnen de samenleving. Wij werken met de nieuwste webtechnologieën en vernieuwen constant de vorm en de inhoud van van het onderwijs. Zo staat een deel van het curriculum open-source op Github waar studenten elkaars werk reviewen middels issues en pull requests.

Wat bieden we?

Behalve een mooie, dynamische baan en nieuwsgierige studenten bieden we je een brutosalaris van minimaal €2769,- en maximaal € 4892,- per maand, op basis van een volledige aanstelling (schaal 10 of 11, cao hbo). De inschaling is afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en de docenttaken waar je op wordt ingezet.

De Hogeschool van Amsterdam heeft daarnaast een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder veel aandacht voor vitaliteit (gratis sporten etc.) een ruime vakantieregeling en een 13e maand.

Meer informatie?

Neem contact op met Justus Sturkenboom (teamcoördinator jaar 2) 06 2115 7954 voor inhoudelijke vragen. Voor algemene vragen: vacatures@hva.nl (niet gebruiken om te solliciteren).

Solliciteren?

Klik op deze link om online te solliciteren. Sollicitaties die rechtstreeks naar de contactpersoon of op een andere wijze worden verstuurd, worden niet verwerkt.

Deze vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

De Hogeschool van Amsterdam is een diverse en inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de kennisinstelling en de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de inwoners van Amsterdam.

Bij de werving en selectie ter invulling van deze vacature, houden wij de HvA Sollicitatiecode aan. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.