Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Frontend Engineer bij Koninklijke Bibliotheek (Den Haag)

 • Geplaatst op: 02-09-2019

KB nationale bibliotheek

Den Haag, 40 uur per week
Vacaturenummer: 19-35-038

Ben jij een expert op gebied van CSS, HTML en Javascript, en vind je het leuk om in een complexe webapplicatie zoals Delpher, waarin ruim 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften woord voor woord doorzoekbaar zijn, inhoudelijk uitgedaagd te worden? Dan kan jij bij ons aan de slag als Frontend Engineer.

Wat ga je bij ons doen?

De komende jaren bouwt de KB aan een nationale digitale bibliotheek. Daarvoor willen we alle digitale bibliotheekcollecties aansluiten op een nationale infrastructuur, zodat iedereen alle collecties kan vinden en gebruiken. Als Frontend Engineer bouw je mee aan de nationale digitale bibliotheek. Onze applicaties worden door een groot publiek gebruikt en geven toegang tot verschillende soorten e-content die de KB verzamelt, opslaat en veilig stelt voor de toekomst. De frontend-applicaties die wij maken ontsluiten al onze e-content en maken deze doorzoekbaar. Daar zijn we nog lang niet mee klaar. We willen nog veel meer materiaal ontsluiten en onze klanten in nog meer gebruiksscenario’s ondersteunen zoals bijvoorbeeld mobiel gebruik. Als Frontend Engineer voor de website www.delpher.nl heb je een veelzijdige baan. Je voert niet alleen de realisatie uit, maar je zorgt ook voor ondersteuning bij het maken van technische en functionele keuzes. Hierbij vertaal je onze functionele eisen naar de gewenste architectuur en uiteindelijk naar slim werkende applicaties. Je hebt een hands-on mentaliteit, bent zeer nauwkeurig en je hebt een passie voor het schrijven van een nette en goed onderhoudbare code. Verder ben je gewend om gestructureerd en zelfstandig in teamverband te werken en hebt daarbij ervaring met Agile en Scrum.

Wat bied jij?

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau.
 • 5 jaar relevante werkervaring met de frontend-ontwikkeling o.b.v responsive- en adaptive design. Ervaring met toegankelijkheid (conform WCAG 2.1) is een pre.
 • Ervaring met UX-design, functioneel ontwerpen en wireframes en tools als Adobe Creative Suite, Sketch en Zeplin.
 • Kennis van CSS3, BEM, HTML5, javascript en PHP is een pre.
 • Bekend met package managers zoals Gulp en NPM en broncode-versiebeheersystemen zoals GIT en SVN.
 • Zakelijk en technisch communicatief vaardig, in het Nederlands en Engels.
 • Goed analytisch vermogen, pragmatisch, oplossings- en resultaatgericht, proactief en creatief waarbij kennis van Agile en Scrum een pre zijn.

Wat bieden wij?

 • Een tijdelijk dienstverband voor 40 uur per week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een verlenging.
 • Een goed salaris tussen € 3.682,00 en € 5.064,00 bruto per maand (schaal 11) op basis van 40 uur, een dertiende maand (8,33%) en volledige vergoeding van je dagelijkse reiskosten.
 • Je bouwt pensioen op via het pensioenfonds ABP.
 • Een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket dat je deels zelf kunt samenstellen, waaronder het kopen en verkopen van vakantiedagen.
 • Een goede balans tussen werk en privé vinden wij belangrijk. Daarom kun je afspraken maken over flexibele werktijden, heb je veel vakantiedagen (42 dagen per jaar bij een volledige baan) en wordt ouderschapsverlof gedeeltelijk doorbetaald. In veel functies behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden.
 • Alle ruimte om te leren en je verder te ontwikkelen.
 • Een werkplek in hartje Den Haag op drie minuten lopen vanaf het Centraal Station.

Wie zijn wij?

De KB is een nationaal en internationaal bekend instituut: we zijn, met ruim 500 medewerkers, één van de grote Nederlandse erfgoed- en wetenschapsinstellingen en hebben een belangrijke coördinerende rol in het netwerk van openbare bibliotheken. Tot de taken behoren onder meer het bewaren, verzamelen en beschikbaar stellen van alle publicaties die in of over Nederland worden uitgegeven en het bouwen aan de nationale digitale bibliotheek.

Waar kom je bij ons werken?

Als Frontend Engineer werk je in het team IT-Ontwikkeling met 20 gedreven software engineers. IT-Ontwikkeling werkt aan projecten en componenten die de landelijke diensten voor openbare bibliotheken realiseren, maar ook aan KB-diensten zoals Delpher en een Digitaal Magazijn voor het Nederlandse geschreven woord. Vanuit dit team werk je samen in een multidisciplinair scrumteam dat de Delpher website realiseert.

Wil je eerst meer weten?

Bel dan met Harrie Hazewinkel (Teamleider IT-ontwikkeling), tel. 070-314 03 78.

Bel voor algemene vragen naar tel. 06-21493839.

Hebben we je interesse gewekt?

Stuur je cv en een motivatie vwaarom jij de ideale kandidaat bent voor de functie van Frontend Engineer via het online sollicitatieformulier. Het vacaturenummer is 19-35-038.

Om je alvast beter te leren te kennen vragen we je om in je motivatiebrief in het kort toe te lichten wat je huidige kennis van frontend-technologie is en hoe jij denkt deze kennis optimaal in te kunnen zetten voor Delpher.

Je kunt solliciteren t/m zondag 8 september 2019.

De selectieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde van gesprekken vindt plaats op 17 september 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.