Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature React / Front-end Developer bij NPO (Hilversum)

 • Geplaatst op: 10-03-2020

NPO

Jouw uitdaging: de gebruikerservaringen van ons miljoenen publiek verbeteren! Durf te solliciteren als

React / Front-end Developer

Wat ga je doen?

Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor de algehele gebruikers-ervaring op onze online platformen. Zo zorg je ervoor dat de radiosites en alle redactietools optimaal functioneren op alle mogelijke devices. Samen met onze andere developers werk je aan het optimaliseren van onze producten. Hierbij weet je gebruikersbehoeften en complexe vraagstukken om te zetten in creatieve, innovatieve en vooral intuïtieve oplossingen die aansluiten bij het miljoenen publiek van de NPO. Jij kan het verschil maken voor onder andere de Top 2000, Serious Request en de visual radio van de NPO.

De highlights van de functie van front-end developer:

 • in overleg met de producteigenaar breng je samen met de UX- en Visual designer en in- en externe developers (zowel full-stack als back-end) activiteiten in kaart, die kunnen leiden tot het verbeteren van bestaande features;
 • samen met een team ben je betrokken bij de ontwikkeling vanaf de eerste conceptfase tot het maken van user flows, low-fidelity designs en high-fidelity prototypes tot de uiteindelijke implementatie van designs.
 • vraagstukken die betrekking hebben tot front-end ontwikkeling weet je te herkennen;
 • je deinst er niet voor terug om concepten ter discussie te stellen en nieuwe ideeën in te brengen die je vervolgens realiseert.

Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams gebaseerd op Agile principes. Je gaat werken met de meest moderne front-end technologieën als React, Redux, GraphQL en Next.js.

Er is flink wat ruimte voor eigen inbreng, kennisdeling, creativiteit en verantwoordelijkheid.

Jouw potentie, onze passie!

Onze Cluster Leads zoeken actief naar de potentie van medewerkers binnen hun teams met als doel deze potentie verder te ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan in vele vormen en is altijd op maat; want niemand is gelijk! Zo zorgen onze Cluster Leads voor een uitdagende en aantrekkelijke (werk)omgeving waarin medewerkers actief werken aan hun eigen persoonlijke ontwikkeling.

Wat verwachten wij van je?

 • minimaal 3 jaar ervaring als Front-end developer met bijpassend portfolio;
 • ervaring met responsive design en front-end performance-optimalisatie;
 • ervaring op het gebied van UX en accessibility;
 • kennis van SEO en aanverwanten technieken/vereisten;
 • ruime ervaring met HTML(5), CSS/Sass en JavaScript (ES6), waaronder React en TypeScript;
 • een duidelijke visie op front-end architectuur en het meenemen van mensen hierin;
 • analytisch vermogen;
 • oog voor detail;
 • brug tussen het design team en de developers.

Pre’s zijn:

 • ervaring met het testen van je Front-end code;
 • bekend met Git, JIRA en Agile werkomgevingen;
 • kennis van GraphQL en NextJS;
 • ervaring met design systems.

Als front-end developer denk je pro-actief mee in het vinden van oplossingen, weet je goed om te gaan met feedback vanuit je team en je stakeholders, ben je een echte aanpakker, positief kritisch en weet je je werk goed te onderbouwen met steekhoudende argumenten.

Van salaris tot NPO Fit en NPO Academy;

NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden, een vaste eindejaarsuitkering van 6%, een vaste reiskostenvergoeding, een collectieve pensioenregeling, een NPO Fit programma en een NPO Academy waar je zelf richting kunt geven aan jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.
De functie van front-end developer kent een maximum salaris van € 3.965,= volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal G). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Wanneer kun je een reactie verwachten?

Zodra je gesolliciteerd hebt als front-end developer, ontvang je binnen 1 week een reactie van ons. Is er op papier een match dan plannen wij binnen 2 weken na jouw sollicitatie een sollicitatiegesprek bij ons op kantoor. Is er een match dan krijg je wederom binnen 1 week een aanbod arbeidsvoorwaarden. Lekker snel!

Belangrijk om te weten:

 • de vacature van front-end developer staat gelijktijdig in- en extern uit;
 • interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur;
 • de vacature zal na sluitingsdatum niet meer zichtbaar zijn;
 • kandidaten die bij ons komen werken, dienen een VOG aan te vragen en referenties aan te leveren.

Geïnteresseerd?

Wil je meer weten over deze impact makende functie van front-end developer? Bel dan met Rogier Peetoom, clusterlead, via 06 51 25 83 10. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons via deze sollicitatiepagina jouw cv en motivatie (t.a.v. Rogier Peetoom). Je kan ons natuurlijk ook appen (Jolanda Janssen, corporate recruiter) ook als je eerst koffie wilt komen drinken.

We streven ernaar om met een diverse club mensen nog betere resultaten te kunnen halen. We nodigen kandidaten met een diverse achtergrond van harte uit te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.