Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Vacature Web Developer - Front end bij Stichting Waag Society (Amsterdam)

 • Geplaatst op: 28-01-2021

Waag

 • FUNCTIE: WEB DEVELOPER - FRONT END
 • AFDELING: CODE - SMART CITIZENS LAB
 • FYSIEKE LOCATIES: AMSTERDAM - HUIS DE PINT

Waag is een culturele organisatie gehuisvest in het centrum van Amsterdam. Haar activiteiten voert zij uit op het snijvlak van samenleving, kunst en technologie. In de periode ’21-’24 heeft zij in de landelijke en Amsterdamse culturele basisinfrastructuur de positie van ‘Futurelab Design and Technology’.

Het programma dat Waag doorlopend ontwerpt, innoveert en realiseert vindt plaats in de context van urgente maatschappelijke vraagstukken die in projecten vorm krijgen. Deze kenmerken zich door een grote variëteit en worden altijd gerealiseerd met Amsterdamse, landelijke en internationale partners.

Waag heeft mede aan de wieg gestaan van de digitale samenleving door een groot aantal innovatieve projecten waarin steeds het perspectief van burgerschap en de rol van de kunsten en creativiteit een centrale rol spelen. In de afgelopen 25 jaar heeft Waag bijgedragen aan de ontwikkeling en positionering van digitale cultuur en daarmee een internationale positie verworven.

Waag is een stichting waar ongeveer 50 medewerkers in teams opereren. De organisatie heeft een open werkcultuur en streeft ernaar een afspiegeling te zijn van de samenleving. Ter versterking van de afdeling Code is Waag op zoek naar een front-end developer.

FUNCTIE

Wij zoeken een ervaren front-end developer (32-40 uur p.w.) die met ons werkt aan een open technische infrastructuur. Wil jij met jouw code helpen het internet repareren? Heb je een passie voor web ontwikkeling maar wil je niet dat jouw werk (indirect) bijdraagt aan de hegemonie van dataslurpende tech-bedrijven? Maak je graag een mooie interfaces maar wil je wegblijven van dark patterns? Kom bij de Code groep van Waag werken!

Je werk is divers. Met jouw werk aan de websites en online applicaties bij de vele projecten die Waag doet help je ons verhaal te vertellen. Jouw werk draagt bijvoorbeeld bij aan websites en datavisualisaties voor burgermeetprojecten die burger helpen meer grip te krijgen op hun leefomgeving. Of het draagt bij aan ons onderzoek naar alternatieve open, eerlijke en inclusieve technologie. De gebruikte tools, technieken en frameworks verschillen dan ook vaak. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en onderzoek.

Je werkt samen in een multidisciplinair team met andere front-enders, back-enders, maar ook met conceptontwikkelaars, onderzoekers en ontwerpers.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Het ontwikkelen van webapplicaties binnen projecten;
 • Opzetten van projectwebsites voor workshops, projecten en opdrachten;
 • Inzichten en uitkomsten van projecten op verschillende manieren visueel weergeven;
 • Presentaties en demo’s geven aan en met burgers, bestuurders en wetenschappers;

MISSIE

Het creëren van een forum en een podium voor openbaar onderzoek en publieke evenementen op het gebied van de culturele, sociale en wetenschappelijke ontwikkelingen rondom de digitale samenleving.

CULTUUR EN WAARDEN

Open, fair, inclusive zijn de waarden die Waag hanteert, ook bij het maken van keuzes inzake de interne bedrijfsvoering en voor de wijze waarop invulling wordt gegeven aan goed werkgeverschap.

SMART CITIZENS LAB

In het Smart Citizens Lab verkennen we de tools en applicaties waarmee burgers de wereld om zich heen in kaart kunnen brengen. In de afgelopen jaren is er diverse open hardware beschikbaar gekomen en data-platforms ontwikkeld, waarmee burgers de mogelijkheid hebben gekregen zélf hun omgeving te meten en actie te ondernemen.

Binnen het Smart Citizens Lab onderzoeken we in verschillende projecten hoe sensortechnologie bij kan dragen aan het verstevigen van de rol van de burger in vraagstukken rondom leefbaarheid en duurzaamheid. Je draagt in het bijzonder bij aan projecten die te maken hebben met het meten van de leefomgeving, zoals Hollandse Luchten, waarin we onderzoeken hoe burgers met sensoren meer inzicht kunnen krijgen in luchtkwaliteit. Je draagt ook bij aan projecten die te maken hebben met bijvoorbeeld maak-onderwijs, privacy en ethiek.

FUNCTIE

Wij zoeken een ervaren front-end developer (32-40 uur p.w.) die met ons werkt aan een open technische infrastructuur. Wil jij met jouw code helpen het internet repareren? Heb je een passie voor web ontwikkeling maar wil je niet dat jouw werk (indirect) bijdraagt aan de hegemonie van dataslurpende tech-bedrijven? Maak je graag een mooie interfaces maar wil je wegblijven van dark patterns? Kom bij de Code groep van Waag werken!

Je werk is divers. Met jouw werk aan de websites en online applicaties bij de vele projecten die Waag doet help je ons verhaal te vertellen. Jouw werk draagt bijvoorbeeld bij aan websites en datavisualisaties voor burgermeetprojecten die burger helpen meer grip te krijgen op hun leefomgeving. Of het draagt bij aan ons onderzoek naar alternatieve open, eerlijke en inclusieve technologie. De gebruikte tools, technieken en frameworks verschillen dan ook vaak. Er is veel ruimte voor eigen initiatief en onderzoek.

Je werkt samen in een multidisciplinair team met andere front-enders, back-enders, maar ook met conceptontwikkelaars, onderzoekers en ontwerpers.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

 • Het ontwikkelen van webapplicaties binnen projecten;
 • Opzetten van projectwebsites voor workshops, projecten en opdrachten;
 • Inzichten en uitkomsten van projecten op verschillende manieren visueel weergeven;
 • Presentaties en demo’s geven aan en met burgers, bestuurders en wetenschappers;

VAARDIGHEDEN

 • Zeer gedegen kennis van HTML/CSS/Javascript;

 • Ervaring met javascript frameworks en libraries (zoals react, vue-js, svelte, etc);

 • Je kan snel een eenvoudige website opzetten, met of zonder CMS/backend;

 • Ervaring met het inrichten van servers (ssh, linux, docker, nginx)

 • Ervaring met het gebruik van git
 • Ervaring met het ophalen van data via rest of graphql api’s en deze gebruiken binnen webapplicaties
 • Je schrijft gestructureerd code die geschikt is voor hergebruik
 • Je hebt oog voor ontwerp en kan meedenken met UX/grafisch ontwerpkeuzes

 • Uitstekende taal- en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Je werkt goed onder druk, snel schakelend tussen verschillende projecten en onderwerpen

KENNIS / AFFINITEIT

 • Interesse in en kennis van het snijvlak van kunst, (burger)wetenschap, ethiek en technologie
 • Affiniteit met technologie in maatschappelijke context
 • Affiniteit met data analyse en/of sensortechnologie is een pré
 • Creatieve ontwerpvaardigheden zijn een préKwalificaties / ervaring

KWALIFICATIES / ERVARING

 • HBO denk- en werkniveau
 • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

 • Aantoonbare ervaring met multi-/interdisciplinaire teams

EIGENSCHAPPEN, INSTELLING EN GEDRAG

 • Creatief
 • Initiatiefrijk
 • Zelfstandig
 • Stressbestendig, goede planner
 • Instelling en gedrag
 • Maatschappelijk geëngageerd
 • Gemotiveerd, intrinsiek gedreven
 • Positief

CONDITIES

 • Waag heeft twee schitterende werklocaties in het centrum van Amsterdam: de historische gebouwen Het Pintohuis en De Waag op de Nieuwmarkt
 • Salarisindicatie € 2550,- tot €2950 per maand, op basis van een 40-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring
 • Voor vragen ten aanzien van deze vacature kan je contact opnemen met Judith Veenkamp judith@waag.org.
 • Solliciteren kan tot en met 12 februari 2021.
 • De voorkeur gaat nadrukkelijk uit naar iemand die de diversiteit van Waag komt versterken. Diversiteit is cruciaal om technologie en de samenleving meer open, eerlijk en inclusief te maken. Daarom moedigen we kandidaten van diverse culturele achtergronden aan om te solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.