Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: Adaptief Ontwikkelen, door Vasilis van Gemert

Het web is complex. Duizenden verschillende schermgroottes, tientallen interactievormen, fluctuerende internetverbindingen, supersnelle computers en supertrage apparaatjes. Een website moet zich aan kunnen passen aan het apparaat van de gebruiker. Een ontwerp van 1024 pixels breed is niet meer van deze tijd. Maar wat dan wel? En belangrijker, hoe bouw je dat?

In deze workshop bekijken we verschillende frontend technieken die we kunnen gebruiken om websites te optimaliseren voor dit vreemde, rare web. We kijken naar relatieve units, media queries, verschillende image replacement technieken. We onderzoeken een aantal tactieken om om te gaan met verschillende input methodes en we bekijken hoe die verschillende events nu eigenlijk werken. Er zijn inmiddels flink wat lekker flexibele layout-technieken toegevoegd aan CSS. Hoe werken ze, en wanneer kan je ze goed gebruiken.

Ervaringen van eerdere deelnemers

Hidde de Vries

De cursus adaptief ontwikkelen van Fronteers was erg interessant en bood een goed overzicht van de stand van zaken op het gebied van dit deelgebied van front-end webdevelopment. In een kleine groep veel kunnen leren en experimenteren. Ik ga zeker opnieuw een cursus volgen bij Fronteers!

Kris van der Ven

De #Fronteers cursus adaptief ontwikkelen, was zeker de moeite waard! Genoeg inspiratie opgedaan.

Hans Grimm

Was een leerzaam en inspirerend dagje workshoppen met @vasilis over adaptief ontwikkelen. Tips, tricks & nifty tools. Yay! :)

Meer info

Van deelnemers wordt verwacht dat ze ervaring hebben met het bouwen van websites met behulp van CSS. Voor beginners zal de workshop waarschijnlijk intensief zijn, voor gevorderden vooral informatief.

De workshop Adaptief ontwikkelen zal gegeven worden door Vasilis van Gemert.

Leden van Fronteers betalen 100 euro. Niet-leden betalen 200 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch bij Seats2Meet. Een routebeschrijving is te vinden op de site van Seats2Meet.

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief