Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

That mess called CSS

CSS is global, CSS is een rommeltje, de cascade is de hel, je hebt dat soort uitspraken vast wel eens langs horen komen, of ze zelf gefrustreerd de wereld in geslingerd. En je herkent waarschijnlijk wel de situatie dat je in een project netjes en ordelijk begint, maar als de codebase groeit de boel steeds onbeheersbaarder wordt. Onderhoud wordt lastiger, uitbreiden en aanvullen tricky, en refactoren is een nachtmerrie. 1 doosje paracetamol, graag!

Er zijn echter manieren om te zorgen dat je de boel wel in de hand kan houden, en wel kan zorgen dat toekomstige lichtingen van developers direct met jouw code verder kunnen. Werkwijzen als OOCSS, SMACSS en ITCSS geven handvatten om alles in goede banen te kunnen leiden, en daar te houden.

Word wegwijs in deze materie, en zorg dat ook jouw CSS schaalbaar wordt en blijft!

Hans Grimm is webdeveloper sinds 1998, en heeft in diverse projecten bij grote organisaties een schat aan ervaring opgedaan met het opzetten en onderhouden van grote CSS codebases. Hij is daarnaast een groot fan van accessibility en mooie semantische markup (What You See Is What You Mean). Hij staat altijd open voor nieuwe ideeën, dus een workshop met hem is een dialoog, geen monoloog.

Meer info

Leden van Fronteers betalen 150 euro. Niet-leden betalen 250 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch.

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief