Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: Responsive design door Frances de Waal

Een gebruiker verwacht dat de layout van een website zich aanpast aan de afmeting van de viewport, een responsive layout is dus eigenlijk de standaard. In deze workshop leer je hoe je een website ontwikkelt die er goed uitziet op ieder apparaat, mobiel, tablet of desktop. Je leert over viewport declaraties, media-queries en responsive layouts. We gaan het hebben over responsive images, over responsive navigation, responsive tabellen, formulieren, typografie en over flexbox.

Deze workshop is bedoeld voor ervaren webdesigners en ontwikkelaars voor wie responsive design nog (betrekkelijk) nieuw is en zet de belangrijkste dingen waarmee je rekening dient te houden op een rij. De workshop wordt gegeven door Frances de Waal, onder meer docent van de cursus Responsive Web Design van W3C. We werken uitsluitend in HTML en CSS, kennis van JavaScript is niet nodig. Vergeet niet om je laptop mee te nemen!

Meer info

Leden van Fronteers betalen 150 euro. Niet-leden betalen 250 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch.

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief