Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Workshop: Screw CSS! door Roy Tomeij

LESS, Sass, Compass: allemaal tools om je leven als front-end developer leuker en makkelijker te maken. Niet weer steeds dezelfde selectors schrijven, geen pijnlijke processen meer om sprites te maken en het samenvoegen en minifyen van je code kun je volledig automatiseren.

Tijdens de workshop Screw CSS! leer je eerst de basisbeginselen over CSS pre-processors: wat zijn het, waarom zou je ze willen gebruiken, hoe werken ze en hoe verschillen Sass en LESS van elkaar? Daarna gaan we aan de slag met Sass, zodat je op basis van praktijkervaring leert wat je er allemaal mee kunt. Vervolgens gaan we verder met Sass en Compass, waarbij we onder andere het automatisch genereren van sprites en responsive design met Sass behandelen. Gedurende de workshop is er voldoende ruimte om het geleerde in praktijk te brengen.

Voor aanvang van de workshop ontvang je informatie over hoe je Sass, etc. op je laptop kunt compileren, zodat we tijdens de workshop meteen aan de slag kunnen. Ervaring in het schrijven van CSS is een vereiste.

De workshop Screw CSS! zal gegeven worden door Roy Tomeij.

Leden van Fronteers betalen 100 euro. Niet-leden betalen 200 euro. Beide bedragen zijn exclusief btw.

De workshop duurt de hele dag en is inclusief lunch bij Seats2Meet. Een routebeschrijving is te vinden op de site van Mindz.com

Opgave

Voor deze workshop is nog geen (nieuwe) datum gepland. Mocht je geïnteresseerd zijn in de workshop, hou dan het overzicht in de gaten of blijf op de hoogte via RSS en Twitter.

Archief