Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

CSS Specification reading

Op vrijdag 8 februari 2019 vind de eerste CSS Specification reading workshop met Rachel Andrew plaats bij Spaces aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Deze workshop is gratis en uitsluitend voor leden van Fronteers.

Wat gaan we doen?

In deze workshop, waarvan er meerdere soortgelijke zullen plaatsvinden dit jaar in verband met Fronteers' lidmaatschap van W3C, gaan we samen met Rachel Andrew een CSS specificatie doornemen. Rachel is editor op meerdere specificatie's en door de specificatie met haar door te nemen krijg je niet alleen een breder begrip van de specificatie zelf maar stelt het je ook in staat direct invloed op de specificatie uit te oefenen en deze te verbeteren zodat ie gereed wordt voor Candidate Recommendation.

Daarnaast zal Rachel tijdens deze dag toelichten hoe het gehele proces binnen het W3C verloopt, hoe CSS spec levels werken en hoe specificaties een Recommendation worden. Hoe binnen de CSS Working Group GitHub issues gebruikt worden om samen te werken en hoe er binnen de Working Group gebruik word gemaakt van Web Platform Tests.

Aan het einde van de dag heb je een beter begrip van het lezen van een specificatie en hoe zij geschreven worden.

Opgave

Datum Tijdstip Locatie Vrij
Specification reading Multi-column Layout, 8 februari 2019 09:00 inloop, 09:30 start, ±17:00 eind Spaces, Vijzelstraat 68, Amsterdam 4