Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Bijeenkomst op 11 juni, in Groningen

Donderdag 11 juni is Fronteers te gast bij MediaCT in Groningen. Er zullen twee presentaties gegeven worden. Caspar Hardholt vertelt over kwaliteitsbewaking van front-end code. Folkert de Jong praat over user interaction design in een agile omgeving.

Het programma voor 11 juni is als volgt:

  • 18.30 uur: Inloop
  • 19.30 uur: Caspar Hardholt, over Quality Assurance Checks voor front-enders
  • 20.30 uur: Folkert de Jong, over user interaction design in een agile omgeving
  • 21.30 uur: Netwerken, borrelen, etc.

Quality Assurance Checks voor front-enders door Caspar Hardholt (mediaCT)

Kwaliteit bewaken/hanteren is essentieel voor een succesvol project. Door snelle groei van internet(technieken) komen er steeds meer aandachtspunten. Dit kan het lastig en vervelend maken. Als front-ender ben je meer en meer betrokken bij project teams, design, marketing, et cetera. Waar moeten we met z'n allen zoal aan denken? Hoe richt je dit praktisch in en hóe blijf je op de hoogte? Caspar Hardholt is projectmanager bij mediaCT en front-end liefhebber. Hij kent de uitdaging en belangen van kwaliteitschecks. Zijn ervaringen, vraagstukken en oplossingen deelt hij via een presentatie. Centrale vraag: Quality Assurance: waar moet je aan denken en hoe hou je het praktisch en actueel?

User interaction design in een agile omgeving door Folkert de Jong (Wisdom | Ordina)

Agile is een verzamelnaam voor methodes die worden gebruikt voor product- en software ontwikkeling. Kern van het Agile werken, is de aanname dat projecten nooit voorspelbaar zijn. Agile is dus gericht op korte, intensieve ontwikkelcycli, waarbij de opdrachtgever nadrukkelijk deel uitmaakt van het team. De teamgerichte aanpak van projecten en de korte tijd waarbinnen concrete producten moeten worden opgeleverd, hebben gevolgen voor het werk van de front-end developer en interaction designer. Folkert de Jong heeft, in zijn functie van interaction designer bij Wisdom | Ordina, de omslag naar Agile werken gemaakt, en zal een presentatie geven over zijn ervaringen. Centrale vraag: wat kan Agile betekenen voor de manier waarop we omgaan met projecten, klanten en teamleden?

MediaCT is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Het pand ligt op enkele minuten lopen van het centraal station, en er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de buurt van het pand.

Zoals gebruikelijk is deze bijeenkomst gratis toegankelijk voor leden en niet-leden, maar dien je je wel even aan te melden. Wees snel, want er is slechts plaats voor 30 personen.

Plaats een reactie