Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 15 posts geschreven in 2017. Je vindt ze hieronder.

Bestuurs Update december 2017

Net zoals in het afgelopen jaar kiest het nieuwe bestuur er voor om het leeuwendeel van overleg en vergaderen te doen via een privé Slack-kanaal. Het voordeel voor het bestuur (dat vrij ver uit elkaar woont) zit hem daarin dat overleg snel plaats kan vinden en tussen de bedrijven door.

Nieuwjaarsborrel 2018

Op vrijdag 12 januari 2018 verwelkomt Fronteers leden en niet-leden bij stadskasteel Oudaen in Utrecht voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel.

Nieuwe rolverdeling verenigingsbestuur

Vorige week donderdagavond was de ALV, waar wij afscheid namen van Jaco Koster als voorzitter en secretaris, en van Roy Tomeij als algemeen bestuurslid. Anneke Sinnema en Edwin Martin zijn dezelfde avond nog gekozen als nieuwe bestuursleden naast Sander Vink, die nu zijn tweede jaar in gaat als penningmeester.

Kandidaat bestuur Fronteers: Anneke Sinnema

Aanstaande donderdag vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) van Fronteers plaats. Een van de onderdelen tijdens de ALV is de bestuursverkiezing. Kandidaat bestuurslid Anneke Sinnema stelt zich voor!

Meld je nu aan voor de ALV 2017

Donderdag 30 november houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De locatie van de ALV is La Vie Meeting Center, Sint Jacobsstraat 61, ongeveer vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS (let op: dit is niet de locatie waar de ALV de afgelopen jaren plaatsvond).

Fronteers zomerborrel

Op vrijdag 25 augustus houdt Fronteers voor leden en niet-leden een gezellig diner bij Bucks BBQ in Utrecht! De perfecte gelegenheid om bij te praten en vakantieverhalen te delen met mede-frontend ontwikkelaars, onder het genot van lekker eten en drinken.

Workshops! Wees er snel bij!

Tijd voor iets nieuws? Meld je aan voor de workshop Progressive Enhancement of Service Workers.

Meld je nu aan voor de nieuwe workshops

De komende maanden staan er weer boeiende workshops op het programma. Meld je gauw aan als je een deep dive wilt nemen in service workers, inclusive design of WebGL!

Met korting naar CSS Day en/of Browser API Special

Op 15 en 16 juni organiseert WCA voor de vijfde keer CSS Day, dit jaar voorafgegaan door Browser API Special. Fronteers-leden kunnen hier naar toe met een korting van 25 euro (1 dag) of 50 euro (2 dagen).

15% korting op de Angular conferentie NG-NL, 16 maart 2017 in Amsterdam

Op 16 maart organiseert Xebia voor de derde keer haar Angular conferentie NG-NL in ‘t Sieraad te Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 15% korting op de conference day.

Inventarisatie interesse Fronteers broodfonds

Als zelfstandige met of zonder personeel zijn er een hoop verzekeringen die je wel of niet voor jezelf kunt afsluiten. Eén van de meest bekende waar je als werknemer misschien nooit bij stilgestaan zult hebben is de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).

Workshop Datavisualisatie met Nadieh Bremer en nieuwe commissieleden gezocht

In april presenteert de workshopcommissie met trots een nieuwe workshop over datavisualisatie, met niemand minder dan Nadieh Bremer (die je onder andere kunt kennen van haar talk op Fronteers 2016). Ook zoeken we nieuwe leden voor onze commissie.

Front-enders gezocht voor de Dutch Blockchain Hackathon

Van 10 t/m 12 februari wordt de Dutch Blockchain Hackathon in Groningen georganiseerd. Hier zullen 50 teams in 5 verschillende tracks proberen innovatieve oplossingen te bedenken voor diverse uitdagingen die door de organisatie zijn opgesteld.
EBPI, dat deelneemt met drie teams, is nog op zoek naar front-end developers om hun teams te versterken.

Een bijzonder jaar

In oktober 2007 werd Fronteers opgericht na het oprichtingscongres, en het bestuur is trots op wat er allemaal tot nu toe gerealiseerd is. Sinds de laatste ALV heeft de vereniging niet stil gezeten. Er zijn een aantal mooie activiteiten die plaatsvinden in de komende maand. Het bestuur geeft hieronder enkele updates.

Met korting naar een Front-end Performance Master Class

Op vrijdag 27 januari organiseert De Voorhoede een Front-end Performance Master Class in Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 10% korting op deze Master Class.