Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 13 posts geschreven in 2020. Je vindt ze hieronder.

Beveiligde gegevens ophalen met OpenID Connect en access tokens

Wat hebben de website van je bank, een webshop en Twitter gemeen? Ze hebben een publiek gedeelte en tonen daarnaast content op basis van je account. Nadat je bent ingelogd, kun je bij je bank je saldo bekijken, geld overmaken of een nieuwe pas aanvragen. Op de webshop kun je eerdere bestellingen raadplegen of je verlanglijstje bijwerken. Bij Twitter kun je tweets plaatsen, notificaties ontvangen of je profiel aanpassen.

Een betere sfeer begint bij jezelf (en eindigt bij je collega's)

Laten we voor 2021 als goed voornemen noteren dat we het nieuwe jaar fijner met elkaar omgaan. Dat we wat meer naar elkaar omkijken, beter samenwerken in het signaleren van eenzaamheid en er voor waken een negatieve impact te hebben op het werkplezier van onze collega's.

Introductie Web Components

Web components is een W3C webstandaard waarmee je, eenvoudig gezegd, je eigen HTML-tags kunt maken.

Bewustwording, de noodzaak van echte verhalen over ontoegankelijkheid

In mijn vele gesprekken met mensen over toegankelijkheid komt vaak het woord "bewustwording" voorbij. De reden dat websites of diensten ontoegankelijk zijn is vaak geen onwil, maar eerder het feit dat men er gewoonweg niet bij stilstaat dat het voor een grote groep mensen ontoegankelijk is.

Dingen gedaan krijgen

Hoe kan je nou zoveel mogelijk halen uit de schaarse tijd die je thuis hebt met alle afleidingen die daar bij komen?

Anke en de eerste stapjes in het land van Drupal Theming

Halverwege 2020 switchte ik van baan, en begon ik als front-ender bij een webbureau dat voornamelijk met het CMS Drupal werkt. Ik heb nooit veel met Drupal gewerkt, maar front-end is front-end, toch?

Semantiek, wat betekent het?

Als men het heeft over de kwaliteit van HTML-code gaat het vaak over semantiek. Maar wat is nou semantiek? Wat is semantische HTML, en waarom zou je je er wat van aantrekken?

Meld je aan voor de ALV 2020

Op woensdagavond 14 oktober vanaf 20:00 houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV)! Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De vergadering vindt dit keer vanwege het Coronavirus online plaats, via Jitsi Meet. Vooraf software installeren op je computer is niet nodig, mocht je willen inbellen vanaf je telefoon, dan zijn er apps beschikbaar voor Android, iOS en F-Droid!

Resultaten Fronteers enquete 2020

In juni hebben we een enquete gehouden onder leden van Fronteers en front-end developers.

Online meetup met Rachel Andrew en Darice de Cuba

Vrijdag 19 juni organiseren we onze allereerste online bijeenkomst! We hebben een korte workshop, 2 talks én een quiz in de planning staan.

Vier de Dag van Front-end Development virtueel mee

Zaterdag 4 april vieren we weer Dag van Front-end Development. We doen dit keer digitaal, onder andere met een front-end pubquiz. Vier jij als front-end developer deze dag met ons mee?

Ledenkorting voor masterclass Vue.js

Op donderdag 14 en vrijdag 15 mei organiseert De Voorhoede een Vue.js Masterclass in Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 10% korting op deze Masterclass. In een tweedaagse workshop leer je alles wat je moet weten om een snelle en volwaardige web app te bouwen met Vue.

Met Fronteerskorting naar dsgnday en CSS Day 2020

Op 11 en 12 juni houdt Web Conferences Amsterdam voor maar liefst de achtste keer CSS Day. Sinds een paar jaar wordt CSS Day voorafgegaan door een dag met presentaties rond een aan webdevelopment verwant thema. Dit jaar betekent dat een comeback van dsgnday!