Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 36 posts geschreven in 2016. Je vindt ze hieronder.

Eerste data workshops 2017 bekend

  • Workshopcommissie
  • 6 december 2016

Voor 2017 hebben we de ambitie om elke maand een workshop te organiseren. Trots kunnen we mededelen dat de eerste maanden gevuld zijn met hele toffe workshops!

Wijzigingen na ALV

Tijdens een bewogen ALV op 29 november jongstleden namen we afscheid van Arjan Eising, Hidde de Vries, Sander van Lambalgen en Thomas van Zuijlen als bestuursleden van Fronteers. Verder werden zowel het voorstel om een leverancier in te schakelen voor de organisatie van het congres alsmede het opstarten van een onderzoek naar het financieel compenseren van vrijwilligers aangenomen.

Kandidaat bestuur Fronteers: Michael Hastrich

Aanstaande maandag vindt de jaarlijkse ALV van Fronteers plaats. Een van de onderdelen tijdens de ALV is de bestuursverkiezing. Er zijn op dit moment twee kandidaten voor het bestuur. Hieronder stelt de tweede zich aan jullie voor: Michael Hastrich.

Kandidaat bestuur Fronteers: Sander Vink

Aanstaande maandag vindt de jaarlijkse ALV van Fronteers plaats. Een van de onderdelen tijdens de ALV is de bestuursverkiezing. Er zijn op dit moment twee kandidaten voor het bestuur. Hieronder stelt de eerste zich aan jullie voor: Sander Vink.

Meld je nu aan voor de ALV 2016

Maandag 28 november houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De locatie van de ALV is Zalencentrum Se7en (toegang via Restaurant Se7en), Mariaplaats 7, ongeveer vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS.

ALV 2016: Motie: Andere aanpak organisatie congres

Het Fronteerscongres is in negen jaar uitgegroeid tot Fronteers Conference. De organisatie daarvan is inmiddels geen avondwerk meer, maar een dagtaak. De congrescommissie gaat niet verder in zijn huidige vorm: een goed moment om het anders aan te pakken. Aangeboden ter overweging aan de algemene ledenvergadering van Fronteers: Ik stel voor om de commissie op inhoud te laten sturen en om de praktische organisatie uit te besteden.

Begroting 2017: een nieuwe website?

  • Hidde de Vries (penningmeester)
  • 19 november 2016

Wie de Fronteers-begroting voor 2017 bestudeert, zal het vast opvallen: er is een stelpost geïntroduceerd genaamd ‘Eenmalige kosten nieuwe website’. Graag licht het bestuur toe waar deze reservering voor is bedoeld.

Bijeenkomst over muziek en het web

Woensdag 7 december zal Desmet Studio's op zijn grondvesten daveren dankzij onze bijeenkomst over muziek en het web, met als eerste act van de avond Adrian Holovaty gevolgd door Sam Bellen. Zet 'm dus in je agenda en meld je aan!

Fronteers in Desmet Studio's #a11y

Afgelopen dinsdag organiseerde Fronteers voor het eerst een bijeenkomst die niet bij een bedrijf, maar op een ‘eigen’ locatie plaatsvond. Het was gezellig druk in Desmet Studio's in Amsterdam, met zo'n 60 enthousiaste front-end ontwikkelaars.

ALV 2016: ma 28 november - bestuursleden gezocht

Op maandagavond 28 november zal het 10e verenigingsjaar van Fronteers van start gaan met onze 10e algemene ledenvergadering. De ALV is het moment om als lid van je te laten horen over wat je waardeert aan de vereniging, en over welke zaken nog beter kunnen. Het bestuur en de commissies zullen toelichting geven op de activiteiten van het afgelopen jaar, en de plannen voor volgend jaar. Tevens zullen twee bestuursleden aftreden, en zijn we dus op zoek naar vervanging.

Bijeenkomst over toegankelijkheid met Karl Groves

We zijn blij te kunnen melden dat we op 8 november een bijeenkomst over toegankelijkheid zullen hosten, met als eerste spreker niemand minder dan ex-congresspreker Karl Groves. Zet 'm dus vast in je agenda, of meld je aan.

20% korting op de ReactNL conferentie, 13 oktober 2016 in Amsterdam

Op 13 oktober 2016 organiseert Xebia ReactNL in ‘t Sieraad te Amsterdam. Leden van Fronteers ontvangen 20% korting op de conference day.

Bijeenkomst met Val Head en Seb Lee-Delisle

Op 19 oktober aanstaande organiseert WestVisions.de hun eerste bijeenkomst, net over de grens in Duisburg.

Ledenraadpleging: wat te doen met ons geld?

"Zouden we onze vrijwilligers moeten betalen?"
"Zijn het dan nog wel vrijwilligers?"

"Wat nou als we ze niet direct betalen, maar met verenigingsgeld een donatie aan een goed doel doen dat zij mogen uitkiezen?"
"Maar gaan de niet-vrijwilligende leden wel blij zijn dat hun contributie zo wordt uitgegeven?"

"Misschien moeten we het congres veel goedkoper maken voor leden?"
"Wordt dan niet iedereen lid, alleen voor de congreskorting?"

Win een kaartje voor PFCongres

PFCongres is na drie jaar terug! Op 15 oktober wordt een nieuwe editie van dit web development congres georganiseerd, en jij kunt er bij zijn. Fronteers mag namelijk twee kaarten verloten onder haar leden!

Win de laatste ticket voor Fronteers Conference 2016

Alle reguliere toegangskaarten voor het Fronteerscongres zijn uitverkocht. Maar je kunt nog een kaartje winnen!

Eerste onderwerpen en data workshops bekend

  • Sharon Martens en Hidde de Vries
  • 15 augustus 2016

De afgelopen weken hebben we ons best gedaan om de kalender voor dit najaar te vullen met workshops. Dat is gelukt! Niet alleen hebben we een divers aanbod aan workshops, we gaan met de workshops ook naar een nieuwe locatie in Utrecht (en kijken naar onder andere Den Haag voor 2017).

Fronteers-(eiland)helpdesk gezocht

Deze zomer combineert Fronteers twee favoriete front-end-activiteiten, namelijk "mooie dingen maken" en "een eiland-uitstapje maken", in "een eiland-uitstapje maken om mooie dingen te maken". Fronteersleden die het leuk vinden om een dag of twee deel te nemen aan WeCamp 2016, sturen we namelijk naar het uitverkochte WeCamp-eiland in het Veluwemeer.

Webrichtlijnen en nieuwe internationale regels: wat gaat er gebeuren?

Dankzij een aantal internationale ontwikkelingen is toegankelijkheid voor mensen met een beperking recentelijk hoger op de agenda komen te staan. Dat is dus goed nieuws!

Bijeenkomst over Progressive Web Apps bij Mirabeau in Rotterdam

Op 18 augustus organiseert Fronteers een bijeenkomst in Rotterdam over Progressive Web Apps, met Daniel Appelquist en Niels Leenheer.

Nieuwe leden workshopcommissie en onderwerpen workshops gezocht

  • Hidde de Vries en Sharon Martens
  • 8 juli 2016

Deze week heeft Fronteers afscheid genomen van haar workshopcommissie. We bedanken Joël, Mirella, Arjan en Michael van harte voor hun werk de afgelopen jaren. Dankzij jullie hebben een hoop front-enders een te gekke workshop kunnen bijwonen!

Verplichting "Principe Universeel" kan komen te vervallen bij vervanging Webrichtlijnen

Enige tijd geleden is een Europese standaard voor de toegankelijkheid van ICT-producten en -diensten ontwikkeld. Deze standaard is op veel punten breder dan de webrichtlijnen, maar bevat net als de webrichtlijnen heel WCAG 2. Het Forum Standaardisatie is een procedure gestart om de verplichting (op overheidswebsites) voor het gebruik van de Webrichtlijnen te vervangen met de verplichting voor het gebruik van de nieuwe Europese standaard.

Fronteers ging naar ConfConf

Als je kennis wilt opdoen en beter wilt worden in je vak, kun je als front-ender naar front-end-congressen gaan. Maar waar ga je heen als je front-end-congressen organiseert en dáár beter in wilt worden? Naar een congressencongres natuurlijk.

Fronteers 2016 launchborrel + livegang kaartverkoop op 27 mei

De kaartverkoop voor het Fronteerscongres 2016 start vrijdag 27 mei om 20:00 uur. Om dit te vieren, organiseert Fronteers die avond vanaf 19:00 uur een speciale launchborrel bij Café De Jaren in Amsterdam - en jij bent van harte uitgenodigd.

Bijeenkomst over datavisualisatie bij CLEVER°FRANKE in Utrecht

Op donderdag 2 juni is Fronteers te gast bij ‘data-driven design agency’ CLEVER°FRANKE voor een avond over het oplossen van complexe problemen met front-end development en datavisualisatie. Zij zorgen voor bier, eten en snacks, en hebben ruimte voor zo'n 40 geïnteresseerden.

Bijeenkomst op 14 april bij Kabisa

Op donderdag 14 april 2016 is Fronteers te gast bij Kabisa in Weert. Er staan twee sprekers op het programma.

Bijeenkomst op 24 maart 2016 bij iDA Mediafoundry

Op donderdag 24 maart is Fronteers te gast bij iDA Mediafoundry in Mechelen. Er worden twee presentaties voorzien.

Met korting naar het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid

Op dinsdag 31 mei 2016 vindt het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid plaats. Leden van Fronteers krijgen 30% korting op de toegangsprijs, eventueel in combinatie met de early-bird korting, die geldt tot 16 maart.

Met korting naar From the Front in Bologna

Op 15 en 16 september 2016 organiseert From the Front, een Fronteers-achtige organisatie in het noorden van Italië, wederom hun From the Front conference. Fronteers-leden krijgen korting: 20% op de early-birdprijs, en zelfs 25% op de reguliere prijs.

Fronteers op Slack

In 2008 is Fronteers begonnen met een chatkanaal op IRC waar nog steeds dagelijks actief over front-end development gediscussieerd wordt. De laatste twee jaar heeft Slack als chatkanaal ook de nodige populariteit gewonnen. Niet zo vreemd, want het is erg gebruiksvriendelijk en makkelijk uit te breiden met andere webdiensten — misschien wel het belangrijkste is de animated GIF-integratie met Giphy.

We vonden het daarom tijd voor een Slack kanaal voor Nederlandse front-end developers.

Bijeenkomst op 24 maart bij eVision

Op donderdag 24 maart 2016 is Fronteers te gast bij eVision in Den Haag. Er staan twee sprekers op het programma en het thema is React.

Nieuw congres: Fronteers Spring Conference op 1 april

Op vrijdag 1 april organiseert Fronteers een nieuw themacongres in EYE in Amsterdam. We gaan ons een dag lang met 10 interessante sprekers verdiepen in Web Performance onder leiding van Phil Hawksworth. Leden van Fronteers kunnen voordelig deelnemen - én krijgen voorrang.

Bijeenkomst op 25 februari bij Nucleus

Op donderdag 25 februari 2016 is Fronteers te gast bij Nucleus in Antwerpen. Er worden twee presentaties voorzien.

Met korting naar CSS Day en/of HTML Special

Op 17 juni 2016 organiseert Web Conferences Amsterdam wederom het congres CSS Day, dat op 16 juni vooraf wordt gegaan door iets nieuws: HTML Special. Fronteers-leden krijgen korting op beide: 25 euro op een eendagsticket, of 50 euro op een ticket voor beide dagen.

Bijeenkomst bij TamTam op 24 februari 2016

Op woensdag 24 februari 2016 is Fronteers te gast bij TamTam in Amsterdam. Er staan twee sprekers op het programma.

Congresvideo's 2015 nu beschikbaar met transcripties en captions

Op de pagina Sessions zijn nu alle video's van Fronteers 2015 te vinden, voorzien van transcripts en captions.