Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 40 posts geschreven in 2014. Je vindt ze hieronder.

Hallo frontenders, hier spreekt een ontwerper

Maaike de Laat deed tijdens de Jam Sessions van het Fronteers-congres namens ontwerpers een oproep aan front-enders. Deze presentatie heeft ze met Marrije Schaake uitgeschreven tot dit artikel. Haar talk, 'A Call To Arms', in het Engels, is terug te kijken bij de Jam Session video's.

Yes, we starten met artikelen!

We zijn nu een paar maanden bezig geweest en eindelijk kunnen we het goede nieuws verspreiden: we starten met het plaatsen van artikelen over front-endwetenswaardigheden!

Fronteers Nieuwjaarsborrel 2015

Een nieuw jaar, tijd voor de Fronteers nieuwjaarsborrel, speciaal voor leden!

Meld je nu aan voor de ALV 2014

Op dinsdagavond 2 december houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De locatie van de ALV is Zalencentrum Se7en, in zaal 2 (toegang via Restaurant Se7en), ongeveer vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS (Mariaplaats 7). Dit is, los van een naamswijziging, dezelfde locatie als vorig jaar.

Bijeenkomst op 27 november bij De Persgroep

Op donderdag 27 november 2014 is Fronteers te gast bij De Persgroep Publishing in Asse (Kobbegem). Er worden drie presentaties voorzien.

Nieuwjaarsreceptie ISOC

De datum voor nieuwjaarsborrel, georganiseerd door de overkoepelende organisatie voor internetinstanties, Internet Society Nederland, is bekend: donderdag 8 januari 2015 in de Tolhuistuin in Amsterdam. Je kunt je nu aanmelden. You’re Invited to the 2015 Internet New Year's Event In Amsterdam!

Bijeenkomst bij Blendle op 25 november 2014

Op dinsdag 25 november 2014 is Fronteers te gast bij Blendle in Utrecht. Er worden twee presentaties gehouden.

Algemene Ledenvergadering 2014: 2 december

De datum voor onze jaarlijkse ledenvergadering is bekend: op dinsdagavond 2 december 2014 zullen we alweer voor de achtste keer bij elkaar komen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Reserveer deze avond dus alvast in je agenda.

Bijeenkomst bij Q42 op 5 november

Op woensdag 5 november 2014 is Fronteers te gast bij Q42 in Amsterdam. Er worden twee presentaties gehouden.

Bijeenkomst bij internetbureau WHITE op 29 oktober

Op woensdag 29 oktober 2014 is Fronteers te gast bij internetbureau WHITE in Valkenswaard. Er worden twee presentaties gehouden.

Met 25 euro korting naar dsgnday

Op 11 november wordt in Amsterdam het dsgnday-congres georganiseerd: een dag met acht sprekers over grafisch en UX design op het web. Bij alle presentaties ligt de focus op directe toepasbaarheid; een inspirerend verhaal is allemaal leuk en aardig, maar als je het niet kan toepassen in je dagelijkse werk, heeft het weinig praktisch nut.

10% korting op Node.js training door Mirabeau

Op woensdag 15 oktober geeft Mirabeau in Utrecht een Node.js training onder leiding van Bran van der Meer en Niek Bosch. Leden van Fronteers kunnen hier met 10% korting heen.

Bijeenkomst op 23 oktober bij Wijs

Op donderdag 23 oktober 2014 is Fronteers te gast bij Wijs in Gent. Er worden drie presentaties voorzien.

10 extra Fronteers 2014 tickets

Volgende week vrijdag zullen 10 extra tickets voor Fronteers 2014 de verkoop in gaan; initieel alleen voor leden, mochten die na 24 uur nog niet allemaal verkocht zijn, ook voor niet-leden. Zie het nieuwsbericht op het congresgedeelte van de site voor details.

Bijeenkomst op 24 september bij Incentro

Op woensdag 24 september is Fronteers te gast bij Incentro in Amsterdam. Er worden drie presentaties voorzien.

30% korting op ColdFront in Kopenhagen

We hebben weer een leuke korting voor onze leden! Deze keer voor ColdFront, dat op donderdag 4 september (volgende maand al) plaatsvindt in Kopenhagen, Denemarken. De organisatie hierachter komt al een aantal jaar naar ons congres en wilde al een hele tijd ook zoiets organiseren in Denemarken. We hopen dus van harte dat dit ze gaat lukken!

Fronteers-BBQ 8 augustus

Op 8 augustus organiseert de activiteitencommissie een BBQ in Utrecht. Meld je nu aan!

Korting op boeken voor onze leden

Er zitten mooie voordelen aan het Fronteers-lidmaatschap. Zo krijg je korting op het congres, korting op onze workshops (en op die van anderen), je kunt met je vragen terecht op ons forum, en je kan actief een bijdrage leveren aan de professionalisering van ons vakgebied. Maar natuurlijk zijn we altijd op zoek naar meer voordelen. Vandaar dat we een aantal uitgeverijen hebben benaderd met de vraag of we korting kunnen krijgen.

Student, win kaarten voor het congres!

Hoewel het Fronteers congres 2014 al lang en breed is uitverkocht kun je als student nog kaarten bemachtigen. Omdat we het belangrijk vinden dat de volgende generatie front-end developers weet wat er allemaal speelt, en contact krijgt met professionals, hebben we maximaal 10 kaarten om weg te geven aan de meest gemotiveerde studenten! Daar moet je natuurlijk wel wat voor doen.

Bijeenkomst op 19 juni bij Cronos

Op donderdag 19 juni 2014 is Fronteers te gast bij Cronos in Kontich. Er worden twee presentaties voorzien.

Met 20% korting naar Dutch Digital Day

Op 27 juni organiseert PIBN de Dutch Digital Day. Vanaf 13:30 uur kun je je daar onder andere tegoed doen aan internationale sprekers, gadgets en een borrel met barbecue. En dat alles op Undercurrent, een drijvende loods op het IJ in Amsterdam. Leden van Fronteers krijgen 20% korting op de ticketprijs.

Spontaanborrel 30 mei

Op 30 mei is er weer een spontaanborrel in Utrecht.

30% korting op het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid 2014

Op 29 oktober 2014 vindt het Nationaal Congres Digitale Toegankelijkheid plaats in Utrecht. Leden van Fronteers krijgen 30 procent korting op de toegangsprijs van €299,- en betalen dus €209,30 (exclusief BTW).

Bijeenkomst bij Coolblue op 24 juni

Op dinsdag 24 juni 2014 is Fronteers te gast bij Coolblue in Rotterdam. Er worden twee presentaties gehouden.

15% Ledenkorting op online Advanced Sass workshop

Op 12 en 19 juni geeft Roy Tomeij een 5 uur durende online Advanced Sass workshop. De workshop is geschikt voor ontwikkelaars die al regelmatig met Sass werken, en gaat dieper in op "programmeren met Sass", right-to-left layouts, media query management en nog veel meer. Daarnaast is er aandacht voor slechte, maar wel leuke experimentele code.

10% korting voor een serie masterclasses voor front-end developers

LSG Career Center organiseert samen met Vasilis van Gemert een serie masterclasses met als doel meer front-end developers op weg te helpen naar een senior niveau. Fronteers-leden krijgen een korting van 10%. Deelnemers volgen om de paar weken een masterclass over een specifiek onderwerp, telkens gegeven door een expert op dat gebied. De serie gaat van start in september en wordt telkens gehouden in Utrecht.

Bijeenkomst op 22 mei bij Ordina

Op donderdag 22 mei 2014 is Fronteers te gast bij Ordina in Mechelen. Er worden drie presentaties voorzien.

Bijeenkomst op 8 mei bij Competa

Op donderdag 8 mei 2014 is Fronteers te gast bij Competa in Rijswijk. Er worden twee of drie presentaties voorzien.

Start kaartverkoop Fronteers 2014

  • Flurin Egger
  • 8 april 2014

Het is weer zover. De kaarten voor Fronteers 2014 gaan bijna in de verkoop. Het congres wordt dit jaar gehouden op 9 en 10 oktober in Amsterdam. Net als voorgaande jaren wordt het in ieder geval weer een mooie mix van hoge kwaliteit content op het gebied van front-end development en aanverwante zaken. Op dit moment hebben we al toezeggingen van een paar goede sprekers met geweldige content. Welke dat zijn dat verklappen we pas nadat de early bird kaarten verkocht zijn. Onderwerpen die in ieder geval aan bod zullen komen zijn: het customizen van Javascript en de tools er om heen, responsive layout en schaalbare HTML & CSS.

Bijeenkomst op 24 april bij Nucleus

Op donderdag 24 april 2014 is Fronteers te gast bij Nucleus in Antwerpen. Er worden twee presentaties voorzien.

Design reviews: rechtstreeks in de browser!

Vandaag presenteren we het redesign van de site. Gewoon, in de browser, omdat dat onze favoriete tool is.

Bijeenkomst op 13 maart bij BetaGroup Kortrijk

Op donderdag 13 maart 2014 is Fronteers te gast bij BetaGroup/Parkoffice te Kortrijk. Er worden twee presentaties voorzien.

Bijeenkomst bij E-sites op 26 maart 2014

Op woensdag 26 maart 2014 is Fronteers te gast bij E-sites in Breda. Meld je nu aan voor deze bijeenkomst over tooling, code afspraken, JS errorlogger, cronitor (cronjob logger), deployment, standaardisatie, github én over Surfly, een online tool die je web laat sharen door middel van open web technologieën.

Commissie Webrichtlijnen weer actief

Het is een poosje stil geweest vanuit de Commissie Webrichtlijnen van Fronteers. Hoog tijd dus voor een update.

30% korting op GeeUp in Leiden

Gebruik je het CMS ExpressionEngine of ben je ondernemer? Dan is GeeUp misschien iets voor jou. Op 20 juni kun je in Leiden terecht voor dit congres over ExpressionEngine, met onderwerpen over code, projectmanagement, en veel meer. Fronteers-leden krijgen 30% korting!

Met 25 euro korting naar CSS Day in Amsterdam

Op woensdag 4 juni wordt in Amsterdam voor de tweede keer CSS Day georganiseerd; een dag waarop 8 sprekers, waaronder Nicole Sullivan, David Baron en Ethan Marcotte, diep in zullen gaan op CSS.

Bijeenkomst met Jared Spool over UX Strategy

Kom ook naar de last-minute-special 'UX Strategy Means Business', vrijdag 7 februari spreekt Jared Spool in Amsterdam. Schrijf meteen in!

Hackathon op 15 februari 2014

De vrijwilligers van de activiteitencommissie en congrescommissie organiseren een hackathon, voor en door leden van Fronteers.

Bijeenkomst op 19 februari bij Coosto

Op woensdag 19 februari 2014 is Fronteers te gast bij Coosto in Eindhoven. Onderwerpen zijn webfonts, schalen van je webapp en responsive webdesign.

Bijeenkomst op 13 februari bij TriFork

Op donderdag 13 februari 2014 is Fronteers te gast bij TriFork in Amsterdam. Er worden twee presentaties gegeven.