Fronteers — vakvereniging voor front-end developers

Er zijn in totaal 30 posts geschreven in 2015. Je vindt ze hieronder.

Fronteers Nieuwjaarsborrel 2016

Tijd voor de Fronteers nieuwjaarsborrel, speciaal voor leden! Meld je nu aan en proost op het nieuwe jaar!

Wijzigingen na ALV

Tijdens de ALV op 3 december jongstleden namen we afscheid van Roy Tomeij en Matijs Brinkhuis als bestuursleden van Fronteers. In de bestuursverkiezing verkoos de ALV daarnaast Thomas van Zuijlen tot bestuurslid en herkoos Arjan Eising. Ook werd Krijn Hoetmer benoemd tot erelid.

Bijeenkomst op 15 december bij Digiti

Op dinsdag 15 december 2015 is Fronteers te gast bij Digiti in Herentals. Er worden twee presentaties voorzien.

Prijsverhoging Fronteers workshops

De workshopcommissie heeft, in overleg met het bestuur, besloten de prijzen voor de workshops voor zowel leden als niet-leden te verhogen.

Meld je nu aan voor de ALV 2015

Op donderdagavond 3 december houden we onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV). Alle leden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. De locatie van de ALV is Zalencentrum Se7en (toegang via Restaurant Se7en), ongeveer vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS (Mariaplaats 7).

Bijeenkomst bij Netvlies op 10 december 2015

Op donderdag 10 december 2015 is Fronteers te gast bij Netvlies in Breda. Er staan drie sprekers op het programma.

Bijeenkomst in Maastricht op 27 november 2015 (vervallen)

Op vrijdag 27 november 2015 organiseert Fronteers een bijeenkomst en borrel in Maastricht. Er worden twee presentaties voorzien.

Deze bijeenkomst vervalt en de presentaties worden verplaatst!

Techionista zoekt workshopbegeleiders voor Coding Class for Women

Techionista en T-Mobile hebben Fronteers benaderd, omdat ze op zoek zijn naar begeleiders bij de serie front-end workshops die ze organiseren onder de naam Coding Class for Women. Iets voor jou?

Bijeenkomst op 19 november bij Kunstmaan

Op donderdag 19 november 2015 is Fronteers te gast bij Kunstmaan in Leuven. Er worden drie presentaties voorzien.

ALV 2015: 3 december - bestuursleden gezocht

De datum voor onze jaarlijkse ledenvergadering is bekend: op donderdagavond 3 december 2015 zullen we alweer voor de negende keer bij elkaar komen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Een aantal bestuursleden zal op deze avond aftreden en zich niet opnieuw herkiesbaar stellen. We zijn dus op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Met 25 euro korting naar dsgnday

Op vrijdag 13 november wordt net als vorig jaar het dsgnday-congres georganiseerd. Een dag met acht sprekers over grafisch en UX design op het web. De focus ligt net zoals vorig jaar op directe toepasbaarheid in plaats van inspirerende verhalen zonder direct praktisch nut.

Win een gratis kaartje voor Polymer Summit, 15 september 2015 in Amsterdam

Op 15 september 2015 vindt in Amsterdam de Polymer Summit plaats. Dit congres
wordt georganiseerd door Google, in samenwerking met Fronteers-lid Paul Verbeek.

Fronteers Zomerborrel op 25 augustus. Meld nu aan!

Tijd voor de Fronteers zomerborrel, kom bijkletsen met mede front-end ontwikkelaars! In Utrecht, op dinsdag 25 augustus. Meld je snel aan, vol=vol!

Workshop Counter space in september

  • Mirella van Teulingen
  • 1 juli 2015

25 september 2015 wordt weer de workshop Counter Space gegeven met Jeroen Visser als trainer. In deze workshop lopen we langs de hoofdlijnen van de typografie, om vervolgens deze grondbeginselen toe te passen op de tekst in je browser.

Win een gratis kaartje voor ColdFront, 3 september 2015 in Kopenhagen

De organisatie van het ColdFront-congres in Copenhagen heeft ons twee (!) kaartjes gegeven om te verloten onder Fronteers-leden. Dit congres houdt dit jaar zijn tweede editie, met sprekers als Jeremy Keith, Lea Verou en Vitaly Friedman.

Workshop Responsive Design in september

De workshop Responsive Design zal in september opnieuw gegeven worden door Frances de Waal. Op 10 september kun je in Utrecht leren hoe je een website ontwikkelt die er goed uitziet op ieder apparaat, mobiel, tablet of desktop.

Fronteers 2015 launchborrel + livegang kaartverkoop op 29 mei

De kaartverkoop voor het Fronteerscongres 2015 start vrijdag 29 mei om 20:00 uur. Om dit te vieren, organiseert Fronteers die avond vanaf 19:00 uur een speciale launchborrel bij Café De Jaren in Amsterdam - en jij bent uitgenodigd.

Ontwikkelen met progressive enhancement

Sanne Veroude werkt bij de Voorhoede in Amsterdam, waar ze bij het bouwen van websites gebruik maken van progressive enhancement. In haar artikel vertelt ze over het proces dat zij gebruiken voor progressive enhancement.

Kaartverkoop #fronteers15 begint op vrijdag 29 mei

  • Thomas van Zuijlen
  • 15 mei 2015

De kaartverkoop voor het Fronteerscongres 2015 begint op 29 mei. Geen early-bird-korting maar goedkopere kaartjes, en natuurlijk krijgen leden fikse korting.

Bijeenkomst bij VI Company op 3 juni 2015

Op woensdag 3 juni 2015 is Fronteers te gast bij VI Company in Rotterdam. Er worden twee presentaties en een demo voorzien rondom het thema Frontend & Mobile.

Fronteers.nl is vanaf heden een single page app

Nu grote partijen als KLM, ING en de Gemeente Antwerpen hun nieuwste redesigns hebben gebouwd in moderne JavaScript frameworks als Angular.JS, vinden we dat Fronteers niet achter kan blijven. Daarom lanceren we vandaag de nieuwste versie van fronteers.nl, onder de motorkap aangestuurd door bewezen technologieën als require.js en Ember.

Bijeenkomst van ISOC en W3C op 2 april in Amsterdam

Komende donderdag, 2 april, organiseren ISOC.nl en W3C Benelux i.s.m. het CWI en Waag Society twee evenementen, het middagprogramma gaat over WebRTC (Web Real-Time Communications) en het avondprogramma over HTML5/Webapps. De toegang bedraagt 30 euro.

Bijeenkomst op 28 april bij 3SIGN

Op dinsdag 28 april 2015 is Fronteers te gast bij 3SIGN in Eeklo. Er worden twee presentaties voorzien.

Ceci n’est pas une pipe | or on CSS naming

Wilfred Nas hield tijdens de jam session van het Fronteerscongres een praatje over naamgeving van classes. Dit praatje heeft hij omgezet in een artikel voor onze website.

Fronteers-korting op CSS Day

Op 12 juni 2015 wordt in Amsterdam voor de derde keer CSS Day georganiseerd, een congres over geavanceerde CSS. Fronteers-leden kunnen er dit jaar wederom met 25 euro korting naartoe.

Bijeenkomst bij Kabisa op 8 april 2015

Op woensdag 8 april 2015 is Fronteers te gast bij Kabisa in Weert. Er worden twee presentaties gehouden.

Kom flexwerken met Fronteersleden!

Een nieuw soort bijeenkomst voor Fronteersleden: kom samen flexwerken én kennis delen op woensdag 25 maart 2015 in Utrecht. Zaal, koffie én lunch zijn voor onze rekening, doe je mee?

Bijeenkomst op 12 maart bij Digiti

Op donderdag 12 maart 2015 is Fronteers te gast bij Digiti in Zoersel. Er worden twee presentaties voorzien.

Bijeenkomst bij inSided op 24 februari 2015

Op dinsdag 24 februari 2015 is Fronteers te gast bij inSided in Amsterdam. Er worden drie presentaties gehouden.

CSS Resets

Wat betekenen ‘reset’ en ‘normalize’ eigenlijk? Hebben deze termen wel met elkaar te maken? En wat moet je er mee als front-ender?